News

Statul unde copiii își pot îmbrățișa din nou bunicii. Guvernanții au decis că cei mici nu reprezintă un pericol pentru bătrâni

01.05.2020 | 16:35
Statul unde copiii isi pot imbratisa din nou bunicii Guvernantii au decis ca cei mici nu reprezinta un pericol pentru batrani
ADVERTISEMENT

Elveția este statul unde copiii își pot îmbrățișa din nou bunicii, după ce autoritățile au ajuns la concluzia că cei mici nu reprezintă un pericol pentru bătrâni.

În Elveția, copiii își pot îmbrățișa din nou bunicii

Autoritățile din Elveția spun că este sigur acum ca bunicii să fie îmbrățișați de copiii sub 10 ani, într-o concluzie revizuită despre măsurile luate ca urmare a pandemiei de coronavirus, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Șeful departamentului pentru boli infecțioase din Ministerul Sănătății din Elveția, Daniel Koch, spune că oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei mici nu pot transmite virusul.

Cu toate acestea, specialistul spune că întâlnirile între copii și vârstnici ar trebui să fie cât mai scurte.

ADVERTISEMENT

Elveția este una dintre țările europene care a început deja să relaxeze măsurile luate pe fondul pandemiei de coronavirus.

Țara a anunțat primele măsuri de relaxare

Săptămâna aceasta, grădinile publice și saloanele cosmetice au fost redeschise, iar școlile și magazinele non-alimentare vor fi redeschise peste două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Koch a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că sfatul inițial de a limita contactul dintre bătrâni și copii a fost adresat când nu se știa exact cum poate fi transmis noul coronavirus.

“Copiii mici nu sunt afectați de boală și nu pot transmite virusul. Pur și simplu nu au receptorii necesari pentru a contracta infecția”, spune specialistul elvețian.

ADVERTISEMENT

Doctorul a mai precizat că mulți bunici “trăiesc pentru a-și vedea nepoții” și îi ajută psihic dacă se întâlnesc cu cei mici, spunând că nu copiii reprezentau un risc pentru persoanele în vârstă, ci părinții celor mici.

Ghidul revizuit a fost publicat după mai multe consultări cu experți de la universitățile din Zurich, Bern și Geneva.

Noile reglementări se aplică doar pentru copiii sub 10 ani care nu prezintă simptome ale infecției COVID-19, în timp ce alți minori ar trebui să evite în continuare să intre în contact cu vârstnicii.

ADVERTISEMENT