News

STB aniversează 110 ani de la înființare! Ce surprize pregăteşte compania de transport public

05.07.2019 | 16:52
STB va organiza un super concert. Sursa foto - facebook

STB aniversează 110 ani de la înființarea primei concesiuni care avea să devină și  principala companie de transport în comun din București. Primăria Capitalei nu a ratat ocazia și prin STB SA, vrea să dea acum startul campaniei STB 110 ani. Astfel, compania îi încurajează pe bucureșteni să folosească tot mai mult și cu încredere transportul în comun. De remarcat că STB SA marchează astfel și un nou început pentru transportul public din București.

STB aniversează 110 ani de la înființare!

Conform companiei, Primăria Capitalie a alocat mai multe fonduri pentru STB destinate strict modernizării. Obiectivul este unul cât se poate de clar – descongestionarea traficului și punerea orașului în mișcare. STB își dorește ca traficul rutier bucureștean să devină fluent și încearcă acum de zor încurajarea utilizării intense a transportului public. Primăria Capitalei susține această inițiativă prin câteva măsuri esențiale:

Achiziționarea a 400 de autobuze Otokar, normă de poluare Euro VI, cu cele mai moderne dotări, de la WiFi, ecrane de informare și numărarea automată a călătorilor, până la camere de monitorizare video pentru protejarea calatorilor – proiect implementat, Achiziționarea a 100 de troleibuze moderne, cu autonomie, din gama de 12 metri și achiziționarea a 100 de tramvaie cu lungime de 36 metri

STB aniversează 110 ani de la înființare! Autobuze
STB are mai multe obiective pentru viitorul apropiat. Sursa foto – facebook

Ce surprize pregăteşte compania de transport public

Nu se opresc aici lucrurile! STB vrea să cumpere 130 de autobuze hibride, dar și 100 de autobuze electrice. Pe lista STB-ului se află și modernizarea stațiilor de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziționarea de mobilier urban modern și modernizarea a 10 km de linii de tramvai. Într-un comunicat al companiei se mai arată că transportul în comun din Bucureşti se află într-o continuă evoluție și transformare, iar după 110 ani de activitate neîntreruptă în slujba bucureștenilor STB SA duce mai departe tradiția și își propune un plan de viitor îndrăzneț.

Astfel, printre demersurile și obiectivele STB se numără şi achiziția a 40 de tramvaie cu lungime de 18 m, fabricarea a 18 tramvaie BUCUR LF, echiparea cu sistem de aer condiționat a unui număr de 46 de tramvaie tip V3A şi echiparea cu sistem de aer condiționat a unui număr de opt tramvaie tip BUCUR LF. Atenţie! Pentru a marca acest moment aniversar, STB SA le oferă bucureștenilor, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 18.00, în PARCUL IZVOR, un concert susținut de What’s Up, Smiley și Jo. Atmosfera va fi întreținută de celebrul radio MC – Cristi Nitzu. Smiley, What’ s Up, Jo, împreună cu vloggerii și bloggerii prezenți, vor cânta imnul recent lansat al STB SA și al evenimentului – compus și interpretat de What’s Up. Concertul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale artiștilor protagoniști ai concertului.