News

STB dezvăluie că 11.700 dintre angajații săi ajung la un salariu de 3.450 de lei pe lună

17.08.2019 | 20:31
STB dezvaluie ca 11700 dintre angajatii sai ajung la un salariu de 3450 de lei pe luna
STB a dezvăluit ce salarii le oferă angajaților. Sursa foto: ProMotor

Societatea de Transport București a dezvăluit ce salarii au angajații companiei municipale. Peste 11.000 dintre angajați, conform unui comunicat al STB ajung la un salariu de 3.450 de lei pe lună. Precizarea vine după ce consilierul PNL Ciprian Ciucu a lansat câteva acuzații cu privire la sumele de bani pe care le încasează directorii comparativ cu angajații de rând.

STB, răspuns virulent pentru Ciprian Ciucu de la PNL

STB îl acuză pe Ciucu că dezinformează opinia publică și precizează ce sume de bani sunt cheltuite lunar cu salariile pentru peste 11.000 de angajați. STB a făcut această clarificare după ce Ciucu a spus că numărul directorilor a crescut foarte mult la compania de transporturi.

Principalul argument al STB este achiziționarea a peste 400 de autobuze noi în ultima perioadă, precizând că această companie are 11 directori, dintre care 4 generali adjuncți și 7 de resort, după cum scrie și pe site-ul STB.  „Numărul de 11.700 angajați utilizat în comentariul său manipulator de un reprezentant PNL este numărul maxim de posturi, conform organigramei publicate pe site-ul STB SA. Tot pe site se găsesc și numele celor 11 directori (patru directori generali adjuncți și șapte directori de resort) și ai celor care conduc cele trei divizii ale STB SA”, transmite compania.

stb salarii
STB se laudă cu achiziționarea a sute de autobuze noi. Sursa foto: dcnews.ro

Câți șoferi sunt la STB

Societatea a oferit informații importante și cu privire la numărul de vatmani și de șoferi de autobuze care lucrează la companie. Este vorba de 900 de vatmani care asigură circulația a 260 de tramvaie și 560 de șoferi de troleibuz. Cât despre numărul șoferilor de autobuz, acesta a ajuns la 3.200, iar șoferii asigură circulația a peste 1.100 de autobuze pe liniile orășenești și extra-orășenești (rutele cu prelungire în afara Capitalei, în special către localități din județul Ilfov).

„În afară de aceștia, mai sunt casieri, lucrători specialiști pe diverse domenii, de la mecanică, la Tehnologia Informației, care asigură, de la încasarea contravalorii titlurilor de călătorie, până la simulări de trasee, de încărcări pe vehicule, programarea vehiculelor în funcție de cerere și capacitatea de transport, dar și de fluxurile de călători și valorile de trafic”, mai precizează STB.