News

STB distribuie carduri gratuite pentru pensionari! Ce valabilitate vor avea și cum se folosesc

11.07.2019 | 16:39
STB distribuie carduri gratuite pentru pensionari Ce valabilitate vor avea si cum se folosesc
Carduri gratuite pentru pensionari, de la STB. Sursa foto: libertatea.ro

Societatea de Transport public din București (STB) va oferi carduri gratuite pentru pensionari. Acestea au început să fie distribuite de poștași chiar de la începutul acestei săptămâni, scrie libertatea.ro. Cardurile ajung la pensionari acasă sub forma unei scrisori recomandate, iar în plic se găsesc și informații privind folosirea acestora.

Carduri gratuite pentru pensionarii din București

Cardurile sunt valabile timp de un an de zile de la 1 august 2019. E foarte important de precizat că aceste carduri sunt oferite personal de poștaș pentru a se evita furturile din cutiile poștale de la case și blocuri. În cazul în care poștașul nu găsește acasă pensionarii, aceștia se pot prezenta la cel mai apropiat oficiu poștal pentru a ridica gratuit cardul.

Pensionarii sunt obligați să valideze cardurile, în caz contrar vor fi amendați conform normelor în vigoare. Contravențiile prevăzute sunt între 50 și 500 de lei. Cardurile vor putea fi reîncărcate anticipativ datei de 1 august 2020, când vor expira, pentru a prelungi valabilitatea acestora cu încă 12 luni.

Cardurile vor putea fi folosite pe liniile orășenești. Sursa foto: hotnews.ro

„Dacă pensionarii își validează cardul, noi o să știm câți sunt, pe ce linii și la ce oră circulă”

Reîncărcarea se va putea face la oricare din centrele de reîncărcare din Capitală aflate în apropierea stațiilor de autobuz, troleibuz sau tramvai. Cardurile se vor putea utiliza doar pe liniile normale, adică nu pe liniile regionale ori pe liniile Expres.

„Validarea fiecărei călătorii este necesară pentru a îmbunătăţi calitatea transportului public. Noi trebuie să ştim cine sunt călătorii şi care este numărul de călătorii pe anumite linii. Dacă pensionarii îşi validează cardul, noi o să ştim câţi sunt, pe ce linii şi la ce oră circulă”, transmite Societatea de Transport București pentru libertatea.ro.

Pe lângă respectivul card, pensionarii vor primi în plic și informații privitoare la titlul de călătorie încărcat cât și care este perioada de valabilitate a abonamentului.

 

 

Tags: