News

STB face precizări privind majorarea amenzilor! Ce trebuie să știe călătorii

06.05.2019 | 21:19
Sursa Foto: Hepta

STB a făcut precizări despre majorările amenzilor. STB susține faptul că nivelul sancțiunilor a crescut din toamna anului trecut, aplicarea acestora începând abia în luna ianuarie a anului curent. Oficialii au afirmat că nu ei au făcut ca amenzile să fie usturătoare, ci că această atribuție a revenit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov, primul organism regional constituit ca structură de cooperare a autorităților publice din București-Ilfov.

STB, despre majorarea amenzilor

STB SA a afirmat că nu ea este responsabilă pentru majorarea amenzilor, ci ADTPBI., care funcționează pe principii europene. „ADTPBI are ca scop reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/ 2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători.

În urma semnării, în anul 2018, a Contractului de delegare a serviciului de transport între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (ADITPBI) și Societatea de Transport București – STB SA, tarifele de călătorie au rămas neschimbate, iar amenzile contravenționale sunt aliniate conform Legii nr. 92 din 10 aprilie 2007, privind serviciile de transport public local. Astfel, în cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil și validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei, care este un titlu special de transport și îi conferă călătorului dreptul de a continua călătoria respectivă până la stația de destinație.”

STB, rpecizări despre majorarea amenzilor
Sursa Foto: Hepta

“Amenzile contravenționale sunt aliniate conform Legii”

STB SA a clarificat situația în care se află și le-a indicat călătorilor de ce amenzile au devenit mai usturătoare. “Crearea în mod voit a unei confuzii între anunțarea majorării amenzilor (făcută deja publică de STB SA în anul 2018) și o amplă campanie de informare cu privire la obligativitatea validării tuturor cardurilor, inclusiv a abonamentelor sau gratuităților, reprezintă rea-credință și are ca scop dezinformarea publicului.

Pe de altă parte, STB SA precizează că politica sa nu este aceea de a sancţiona călătorii frauduloşi, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului în comun în Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă emis de STB SA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri