News

STB introduce plata călătoriei cu cardul direct în mijloacele de transport în comun. Gabriela Firea, anunț despre prețul biletelor

26.05.2020 | 17:45
STB introduce plata calatoriei cu cardul direct in mijloacele de transport in comun Gabriela Firea anunt despre pretul biletelor
ADVERTISEMENT

Societatea de Transport București (STB) va introduce plata călătoriei cu cardul bancar contactless direct în mijloacele de transport în comun.

STB introduce plata călătoriei cu cardul direct în mijloacele de transport în comun

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că STB a introdus pe câteva linii plata cu cardul direct în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

”Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule STB. Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule”, a spus Firea.

Plata calatoriei cu autobuzul, direct cu ajutorul cardului bancar! Bucurestenii beneficiaza de acum de cea mai noua…

Posted by Gabriela Firea on Tuesday, 26 May 2020

Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport.

ADVERTISEMENT

Tariful unei călătorii nu se va scumpi

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

”La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată”, a notat edilul.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a mai spus că tariful călătoriei este același, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale și 3,5 lei – pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB a semnat la finalul anului 2019, un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generație instalate pe noile vehiculele din parcul auto.

ADVERTISEMENT

STB a anunțat un set de reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun odată cu intrarea în starea de alertă. Accesul în mijloacele de transport va fi limitat, astfel încât călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1,5 metri.

ADVERTISEMENT