STB va trimite în șomaj tehnic circa 2.000 de angajați din cauza restrângerii transportului public

Adrian Ilie   
în HotNews
21/04/2020, 17:31
STB va trimite în șomaj tehnic circa 2.000 de angajați din cauza restrângerii transportului  public
Angajat al STB dezinfectând un tramvai/ Foto: Hepta

Societatea de Transport București va trimite 2.000 dintre angajații săi în șomaj tehnic în lurma scăderii considerabile a numărului bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat, într-o declarație pentru HotNews, că cei trimiși în șomaj nu sunt dintre cei care deservesc parcul auto.

Vatmanii și șoferii STB rămân la muncă

Potrivit lui Aurelian Bădulescu, cei trimiși în șomaj tehnic sunt personal TESA, șoferii și vatmanii continuându-și lucrul.

Ca urmare a stării de urgență în care se află țara noastră, este evident că măsurile impuse au dus la scăderea drastică a persoanelor care foloseau serviciul de transport public. Împreună cu sindicatele am decis ca 2000 de angajați TESA (…) să intre în șomaj tehnic. Conducătorii auto vor lucra 4 zile din 5 și le vom menține salariile la nivelul actual”, a explicat viceprimarul.

Acesta susține că angajații își vor relua activitatea normală după ce se va renunța la restricțiile de circulație.

Parcul auto al STB aflat în circulație a fost redus cu 40% față de nivelul normal. La începutul stării de urgență s-a operat o reducere cu 25%, urmată de o alta cu încă 15%.

Închide ×