News

Steagul curcubeului, simbolul comunității LGBT, călcat în picioare de simpatizanții Noua Dreaptă la Cluj-Napoca

15.06.2019 | 17:32
Steagul curcubeului simbolul comunitatii LGBT calcat in picioare de simpatizantii Noua Dreapta la ClujNapoca
Simpatizanții Noua Dreaptă, stând pe un steag LGBT la mitingul din Cluj-Napoca *foto: Mediafax

Scene controversate la Cluj-Napoca, acolo unde simpatizanții mișcării Noua Dreapta au organizat un miting pentru familie, în aceeași zi cu parada gay. Aproape 100 de participanți au fost prezenți în Piața Avram Iancu din Cluj, unde au cerut stoparea căsătoriilor și adopțiilor pentru cuplurile de homosexuali. Aceștia au luat și un steag gay, în culorile curcubeului și au călcat pe el în timp ce prezentau mai multi lozinci împotriva comunității LGBT.

Participanții la mitingul pentru familie au călcat în picioare steagul LGBT la Cluj-Napoca

Participanții din Piața Avram Iancu s-au adunat cu mai mute steaguri tricolore, dintre care unul de mari dimensiuni, dar și steaguri ale Noii Drepte. De asemenea, aceștia au afișat bannere precum „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Ruşine Iohannis”, „Familia este întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „Cluj nu este Sodoma”, „Azi homosexualii, mâine poligamii. Stop”, „92% dintre români au votat pentru familia naturală”.

Pe lângă aceste lozinci, simpatizanții Noua Dreapta care au fost prezenți la eveniment au rostit și „Tatăl nostru”, pentru ca apoi să scandeze: „Uniţi salvăm familia naturală”, „Uniţi, salvăm, familia creştină”, „Credinţa, familia, patria”, „Noi nu suntem un neam degenerat”, „Vrem normalitate, nu perversitate”, „Adevărul vrei nu vrei, omul nu se naşte gay”. De asemenea, mai multe persoane au călcat în picioare steagul LGBT, în culorile curcubeului, aşternut pe jos în piaţă.

Simpatizanții Noua Dreaptă, stând pe un steag LGBT la mitingul din Cluj-Napoca *foto: Ziua de Cluj
Simpatizanții Noua Dreaptă, stând pe un steag LGBT la mitingul din Cluj-Napoca *foto: Ziua de Cluj

Ce spun membrii Noua Dreapta despre parada gay din Cluj-Napoca

Tudor Ionescu, președintele Noua Dreaptă, a declarat că mitingul făcut la Cluj se vrea a fi vocea celor care au spus „Da” la referendumul pentru familia tradițională:

„Vrem să ne arătăm şi opoziţia faţă de marşul homosexualilor care va avea loc sâmbătă după amiază la Cluj-Napoca, o manifestare scârboasă. O astfel de manifestare nu ar fi trebuit autorizată. Faptul că unii oameni se mândresc cu o perversiune sau cu o orientare sexuală ni se pare ridicol. Probabil că, în curând, vom vedea şi parade ale poligamilor, ale onaniştilor, zoofililor. Clujul nu se poate mândri cu o astfel de paradă a homosexualilor, care este o ruşine”, a spus Ionescu, pentru Mediafax.