Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Steagurile rusești au fost interzise la partida dintre România și Ucraina de la EURO!

UEFA a interzis prezenţa oricărui steag cu trimitere la Rusia la meciul dintre Ucraina şi România, din grupa E a Campionatului European din Germania.
17.06.2024 | 15:05
Steagurile rusesti au fost interzise la partida dintre Romania si Ucraina de la EURO
UEFA interzice steagurile rusești la partida dintre România și Ucraina. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

UEFA a interzis prezența steagurilor ce pot avea o trimitere la Rusia la partida dintre Ucraina și România, din grupa E de la EURO 2024.

Steagurile rușesti au fost interzise la partida dintre România și Ucraina de la EURO!

Jurnalist ucrainean, Roman Bebekh, a declarat că reprezentanții Federației Ucrainene de Fotbal au convins UEFA că prezența drapelului Rusiei pe parcursul partidelor disputate ar duce la tensiuni sau chiar provocări în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Drapelul Rusiei a putut să fie observat deja la EURO 2024, în zonele fanilor sârbi, de la partida Serbia cu Anglia, meci în care naționala „celor trei lei” s-a impus prin reușita starului Jude Bellingham.

Țara în care Vladimir Putin este președinte nu participă la Campionatul European din Germania. Rusia a fost exclusă de la orice turneu internațional de către UEFA, ca urmare a ofensivei monifestată de ruși pe teritoriul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Astfel, la meciul dintre România și Ucraina programat luni, 17 iunie de la ora 16:00, nu vor apărea steaguri sau alte simboluri care să facă referință la statul în care Vladimir Putin este președinte.

„Tricolorii” vor da piept Ucrainenilor în prima etapă a grupei E a Campionatului European, urmând ca al doilea meci al grupei să se dispute luni, 17 iunie de la ora 19:00, între Belgia și Slovacia.

ADVERTISEMENT

România e calificată la Campionatul European din 2024

Campionatul European din Germania și-a avut meciul de debut vineri, 14 iunie, când “Die Mannschaft” a „zdrobit” naționala Scoției cu scorul de 5-1. Până în momentul de față s-a înscris la fiecare meci cel puțin un gol, meciul cel mai „sărac” din punctul acesta de vedere fiind duminică, 16 iunie, între Serbia și Anglia, unde naționala „celor trei lei” s-a impus cu scorul de 1-0.

România s-a calificat la un turneu final de Campionat European după o pauză de 8 ani, tricolorii câștigând grupa din preliminariile EURO 2024. Românii vor da piept Ucrainei, Belgiei și Slovaciei la turneul final, toate echipele făcând parte din grupa E.

ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a României va avea parte de o susținere imensă din partea propriilor suporteri, zeci de mii de români deplasându-se în Germania pentru a se afla alături de „tricolori”.

Partida dintre băieții convocați de Edi Iordănescu și Ucraina se va disputa pe stadionul Allianz Arena din Munchen, arenă pe care cea mai titrată echipă de fotbal a Germaniei, Bayern Munchen, iși dispută partidele de „acasă”.

ADVERTISEMENT
5.00 este cota BETANO ca Alibec să marcheze oricând în meciul cu Ucraina