Sport

Steaua ′86, sărbătorită pe Ghencea de 7 mai! Eroii de la Sevilla vor fi pe teren la pauza meciului cu Unirea Slobozia

Marea echipă a Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 va fi sărbătorită pe stadionul Ghencea, la meciul „militarilor” cu Unirea Slobozia.
06.05.2022 | 12:13
Steaua 86 sarbatorita pe Ghencea de 7 mai Eroii de la Sevilla vor fi pe teren la pauza meciului cu Unirea Slobozia
36 de ani au trecut de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni
ADVERTISEMENT

Au trecut 36 de ani de când Steaua București a câștigat finala Cupei Campionilor Europeni în fața Barcelonei la Sevilla, iar „eroii” vor fi încă o dată sărbătoriți pe stadionul Ghencea.

CSA Steaua București, moment emoționant pentru eroii de la Sevilla, la meciul cu Unirea Slobozia

Steaua București a anunțat pe pagina oficială de Facebook cum va fi sărbătorită în acest an câștigarea Cupei Campionilor Europeni: „Întâlnire cu eroii de la Sevilla, duminică în Ghencea! Pe 7 mai 1986, Steaua București a devenit prima echipă de fotbal din Europa de Est care cucerea Cupa Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc a trăit clipe de vis pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan. Eroi de legendă s-au născut în acea noapte magică. Să ne amintim de ei, să retrăim alături de ei, acele momente unice!”.

Steaua va juca în play-off-ul Casa Pariurilor Liga 2 cu Unirea Slobozia, iar suporterii pregătesc o coreografie specială pentru a celebra acest moment: „Duminică, 8 mai 2022, ora 12:00, Steaua București celebrează 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Componenții echipei care au adus grandiosul trofeu în România vor fi premiați pe gazonul stadionului Steaua, la pauza întâlnirii dintre Steaua București și Unirea Slobozia, ultima partidă din cadrul play-off-ului, de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Marii jucători ai Stelei vor oferi și declarații despre cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc: „La finalul partidei mai sus amintite, generația Sevilla 86, va putea dialoga cu reprezentanții mass-media la sala Sevilla, din incinta stadionului Steaua”.

CSA Steaua se află pe loc de baraj în Liga 2

Chiar dacă nu are dreptul să promoveze, „militarii” se află în continuare pe locul patru, cu 46 de puncte, la cinci puncte de locul ocupat de Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Daniel Oprița se află însă la mare distanță de U Cluj și Hermannstadt (10 puncte), respectiv Petrolul (12 puncte).

Pe site-ul UEFA, FCSB continuă să apară drept câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni

După ce Manchester City a fost eliminată din semifinalele UEFA Champions League, a apărut în mediul online un top al echipelor care au reușit să se încoroneze campioana Europei, iar FCSB este printre ele.

ADVERTISEMENT
FCSB este considerată de UEFA echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Sursă foto: captură UEFA.com
FCSB este considerată de UEFA echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Sursă foto: captură UEFA.com

Printre eroii de la Sevilla, părerile sunt împărțite. Helmuth Duckadam, unul dintre artizanii marii victorii de la Sevilla, este alături de clubul lui Gigi Becali în războiul pentru identitate.

ADVERTISEMENT