Fotbal intern

LISTA SCURTĂ a lui Gigi! Din ei ALEGE NOUL antrenor

După ce a cîştigat trei trofee cu Steaua (două titluri şi o Supercupă), Laurenţiu Reghecampf a decis să dea curs unei oferte din Arabia Saudită, unde este dorit de Al Hilal. Însă, plecarea...
26.05.2014 | 00:08
LISTA SCURTA a lui Gigi Din ei ALEGE NOUL antrenor

După ce a cîştigat trei trofee cu Steaua (două titluri şi o Supercupă), Laurenţiu Reghecampf a decis să dea curs unei oferte din Arabia Saudită, unde este dorit de Al Hilal. Însă, plecarea tehnicianului din Ghencea nu s-a concretizat, Gigi Becali solicitînd 800.000 de euro drept daune pentru rezilierea unilaterală a contractului. Chiar şi aşa, patronul roş-albaştrilor a realizat că nu mai are nici o şansă să-l ţină pe Reghecampf încă un sezon, motiv pentru care a început să caute înlocuitor pentru antrenorul care a cîştigat două campionate consecutive cu Steaua.

Refuzat de Hagi şi de Petrescu

Primul tehnician la care s-a gîndit latifundiarul din Pipera a fost Gică Hagi. “Regele” a refuzat, însă, oferta, pe motiv că nu poate părăsi proiectul început în urmă cu mai mulţi ani la Viitorul Constanţa. Gigi s-a reorientat şi le-a propus apropiaţilor un nou nume cu care să pornească negocierile: Dan Petrescu. Conform surselor FANATIK.RO, “Bursucul” a cerut un salariu lunar de 100.000 de euro, însă suma i s-a părut exagerată lui Becali, care a decis să sisteze negocierile, mai ales după ce a aflat că Petrescu are deja un acord verbal cu o grupare care îi oferă foarte mulţi bani.

hagi-si-dan-petrescu-acuzati-de-un-international-bosniac-ca-i-au-distrus-cariera-89889-1

Lăcătuş, prima variantă

Lăsat cu ochii în soare de Hagi şi Petrescu, Gigi le-a transmis apropiaţilor că doreşte la echipă un antrenor care este la curent cu problemele din fotbalul românesc şi care este dispus să accepte în condiţiile impuse de el. “Vreau pe cineva care a mai fost aici, care e dispus să lucreze în orice condiţii şi care ştie cum se lucrează cu mine. Şi aici nu mă refer la Ilie Stan sau la Ronny Levy, ci la Lăcătuş! A făcut treabă bună la Iaşi, ştie să motiveze jucătorii, nu ar cere mulţi bani! Ce părere aveţi?”, şi-a întrebat Gigi, telefonic, de la Poarta Albă, apropiaţii. Aceştia i-au transmis că “Fiara” a avut deja trei mandate şi nu a realizat nici o performanţă majoră, însă, chiar şi aşa, Gigi îl consideră pe Lăcătuş prima variantă pentru banca Stelei. Mai mult, omul de afaceri se gîndeşte că readucerea simbolului din Ghencea ar reprezenta o adevărată lovitură de imagine dată în faţa fanilor, iar decizia sa nu ar putea fi contestată de aceştia. În plus, “Fiara” are în contractul cu CSMS Iaşi o clauză conform căreia poate pleca oricînd în cazul unei oferte avantajoase.

lacatus-660x400

Zenga şi Protasov, următorii pe listă

După ce varianta cu Lăcătuş a fost disecată pe toate părţile, Gigi s-a gîndit la alţi doi tehnicieni care au lăsat o bună impresie în Ghencea, Walter Zenga şi Oleg Protasov. Italianul a fost demis de Al Jazira şi ar fi tentat de o întoarcere la Steaua, atras fiind de posibilitatea de a antrena în grupele Ligii Campionilor. Zenga are avantajul că ştie să lucreze cu jucători tineri şi în condiţii grele, situaţie care se anunţă la Steaua, cînd mai mulţi jucători importanţi vor pleca. Totuşi, italianul are şi un dezavantaj major, care ar putea cîntări decisiv. În ultimii patru ani, Zenga a antrenat în ţările arabe, unde a încasat salarii cu multe zerouri în coadă, pe care Gigi nu i le va putea plăti sub nici o formă. De partea cealaltă, Protasov este fără angajament de un an şi ar accepta, fără probleme, remuneraţia propusă de patronul din Ghencea. Mai mult, Protasov a fost foarte apreciat în ultimul mandat datorită jocului spectaculos practicat de elevii săi. Fostul mare atacant are, însă, şi un dezavantaj major. Nu mai este la curent cu fotbalul românesc, iar din 2005, de cînd a plecat de la Steaua, a urmărit ocazional Liga 1.

zenga

Variante de urgenţă: Teja şi Stoichiţă

Dacă nici una dintre variantele prezentate mai sus nu se va concretiza, Gigi are pregătite şi două soluţii de avarie. Mihai Teja, tehnician care a impresionat în acest sezon la Universitatea Cluj, aşteaptă doar un semn pentru a veni în Ghencea. Machedon ca şi Gigi, antrenorul “şepcilor roşii” cunoaşte atmosfera din Ghencea, echipă la care a activat ca secund în perioada 2007-2010. De altfel, Teja a fost colaboratorul lui Gică Hagi, informaţie pe care Gigi o uitase şi pe care i-au reamintit-o apropiaţii, făcînd astfel lobby pentru tehnicianului lui U Cluj. Şanse să revină la Steaua are şi Mihai Stoichiţă. “Lippi” a fost antrenorul perfect pentru Gigi, iar memorabil este episodul cînd tehnicianul vorbea cu patronul la telefonul mobil chiar în timpul unei partide din campionat, contra Rapidului. Stoichiţă este liber de contract şi, la fel ca Teja, aşteaptă doar un apel pentru a-l înlocui pe Laurenţiu Reghecampf.

mihai-teja