Fotbal intern

De ce URĂŞTE Şumudică Steaua DE MOARTE! Mesajul din VESTIAR

UPDATE / STEAUA. Astra poate împinge actuala campioană către un nou titlu, dacă învinge astăzi pe ASA Târgu Mureş sau dacă face chiar şi un meci egal. Cheia este la Marius Şumudică, un...
24.05.2015 | 19:29
De ce URASTE Sumudica Steaua DE MOARTE Mesajul din VESTIAR

UPDATE / STEAUA. Astra poate împinge actuala campioană către un nou titlu, dacă învinge astăzi pe ASA Târgu Mureş sau dacă face chiar şi un meci egal. Cheia este la Marius Şumudică, un veritabil rapidist aflat, acum, pe banca trupei finanţate de Ioan Niculae. Şumi a ieşit de multe ori, în această săptămînă, cu declaraţii anti-Steaua, dar şi că meciul echipei lui cu ASA va fi CURAT! 

Cu o zi înaintea meciului, fotbaliştii Astrei au avut parte de discursul antrenorului, chiar în vestiar, după un antrenament. Tehnicianul le-a vorbit despre cît de mult urăşte pe Steaua, dar şi că vrea să-i dea o palmă, la meciul Astrei cu ASA Târgu Mureş. Concret, le-a cerut jucătorilor să dea totul pe teren, pentru un rezultat onorabil. ”Uitaţi ce am eu cu Steaua! Uitaţi toate polemicile mele pe care le-am avut cu şefii Stelei, cu suporterii… Jucaţi pentru Astra, pentru că este un club mare, în ciuda unor probleme cu care se confruntă acum. Respectaţi-vă meseria de fotbalist!”, au fost cuvintele lui Marius Şumudică, din mijlocul jucătorilor săi.

STEAUA. Şi Buduru le-a cerut victoria!

În vestiar a apărut, la acea şedinţă, şi preşedintele Comitetului Director al Astrei, Petre Buduru. După ce Şumudică le-a transmis mesajul fotbaliştilor, Buduru a ţinut să le vorbească şi el. ”Gîndiţi-vă la Astra, nu la Steaua, nu la ASA! Doar la echipa pentru care jucaţi. Ar fi păcat să fim arătaţi cu degetul, să fim acuzaţi de nu mai ştiu eu ce…”, au fost cuvintele preşedintelui.

……………………

Marius Şumudică poate aduce titlul în Ghencea dacă Astra va reuşi să nu piardă în această seară, acasă, la Giurgiu, cu ASA Tîrgu Mureş. Fostul antrenor al Rapidului este recunoscut ca un anti-stelist convins, iar acum, ironia sorţii, „roş-albaştrii” depind de omul pe care l-au înjurat mereu. Şumudică i-a asigurat pe stelişti că meciul cu revelaţia din Tîrgu Mureş se va juca pe teren şi că nu există nici un motiv pentru speculaţii. Astra Giurgiu are ca obiectiv clasarea pe podium, iar 6 puncte în următoarele două partide, cu ASA şi Dinamo, le pot asigura giurgiuvenilor locul 3.

În funcţie tocmai de acest loc pe care îl va ocupa echipa la finalul campionatului depinde şi soarta lui Marius Şumudică. Care nu s-a hotărît dacă va continua şi din vară la Astra Giurgiu. „Voi lua o decizie la finalul campionatului în funcţie şi de obiectivul pe care îl va avea echipa în sezonul viitor”, a declarat tehnicianul despre o eventuală plecare de la Giurgiu la încheierea sezonului. Şi a contractului actual. Revenind la situaţia care a tensionat Liga 1 la maximum, FANATIK vă prezintă momentul care l-a făcut pe Marius Şumudică să urască echipa care-şi pune acum toate speranţele în profesionalismul şi cinstea sa…

Hagi l-a salvat de la instrucţie

Antrenorul Astrei nu are amintiri plăcute cu Steaua încă din timpul junioratului. A jucat în prima perioadă a carierei pentru Sportul Studenţesc. Un apropiat al lui „Şumi” şi-a amintit un episod de pe vremea în care acesta evolua la juniorii republicani ai fostei echipe din Regie: „La 18 ani a fost ameninţat că va fi luat în armată dacă nu o va lăsa mai moale într-un meci cu Steaua. |n vara anului 1989, Sportul a jucat în semifinale la republicani cu Steaua, iar jucătorii din Regie au primit indicaţii să-i lase pe stelişti să cîştige. Meciul a fost cîştigat însă de studenţi cu 2-1, iar Şumi şi încă doi jucători ai Sportului au fost încorporaţi de urgenţă la unitatea militară 02317. Cei trei au făcut armată adevărată timp de o lună de zile, instrucţie la sînge, la propriu, iar pe urmă a intervenit Hagi şi cei trei au fost trecuţi la un program mai uşor”, a povestit pentru FANATIK un prieten al „răcanului” de acum 26 de ani… Acesta a fost momentul care l-a făcut, definitiv, anti-stelist pe Şumudică!

Singur împotriva tuturor din clasă

Marius Şumudică a crescut în cartierul „Eroilor” şi de mic a fost impresionat de galeria Rapidului. La vîrsta de 9 ani a mers prima dată pe stadionul „Republicii” la un meci al giuleştenilor şi de atunci s-a îndrăgostit iremediabil de Rapid. La şcoală era printre puţinii copii care ţineau cu gruparea pe atunci „feroviară”, majoritatea erau fanii lui Dinamo sau ai Stelei. „Şumi” a învătat la Şcoala 186, care era lîngă Liceul German, zona Romană – Dorobanţi, zonă tradiţional „alb-roşie”. Culmea, în clasa în care a învăţat el majoritatea copiilor ţineau cu… Steaua! Iar rapidistul Marius avea, evident, aproape în fiecare zi motiv să se certe cu colegii săi. „Cînd eram la şcoală mi-a plăcut să ţin cu echipele care aveau şansa a doua. Niciodată nu am ţinut cu Steaua, nu mi-a plăcut niciodată de ei”, a povestit fostul tehnician al Rapidului.

L-a făcut rapidist pe Săpunaru

Înainte să ajungă la Rapid, Marius Şumudică a fost prezent la meciurile pe care „feroviarii” le disputau pe teren propiu. A făcut parte din galeria Rapidului, fiind prezent la majoritatea derby-urilor jucate împotriva Stelei. Se spune că „Şumi” l-a făcut rapidist înrăit pe Cristi Săpunaru, descoperit şi format ca fotbalist în Parcul cu Platani, la Progresul. Cei doi au crescut în acelaşi cartier. „Din ce ştiu eu, «Săpun» a mers la primele meciuri ale Rapidului împreună cu «Şumi»”, a povestit un prieten al antrenorului „astral”. Ca să pună bomboana pe colivă, Şumudică a povestit pentru FANATIK că, înainte de Revoluţie, la un meci jucat de Rapid împotriva Victoriei Bucureşti a fost bătut de miliţie pentru că a strigat împotriva sistemului!

Voia să repete gestul lui Andone din 1989

În sezonul 2010-2011, Marius Şumudică şi-a îndeplinit visul şi a fost numit antrenorul Rapidului. A lucrat împreună cu Dinu Gheorghe şi a reuşit să readucă gruparea feroviară în lupta pentru podium. A avut o mare dorinţă de a cîştiga pe Ghencea împotriva Stelei, însă George Copos i-a răpit acest vis. Idolul peluzei rapidiste a fost schimbat de fostul patron al giuleştenilor cu doar două etape înainte de meciul cu Steaua. Tehnicianul a avut o discuţie cu jucătorii înainte să plece de la Rapid şi le-a cerut să joace acea partidă pentru el. Avea un plan, voia să facă în Ghencea exact ce a făcut şi Ioan Andone în finala Cupei României din 1989. Atunci fostul dinamovist a arătat semne obscene în faţa tribunei oficiale, unde se afla Valentin Ceauşescu!

Fanii Stelei i-au compus o poezie „duşmanului-prieten”

Cum tot românul s-a născut poet şi imaginaţia mioritică zburdă nestingherită. Pentru a-l motiva suplimentar pe tehnicianul Astrei înaintea meciului cu ASA Tîrgu Mureş, fanii Stelei i-au compus o poezie: „Antrenor e number one / El serveşte doar curcan / Meseria de-antrenor/ Pentru el e Palme D’Or / N-are fiţe, e corect / Lumea zice, cam suspect / Pe-adversari îi bate tare / Mai ceva ca pe covoare / După meci e one man show / Zîmbeşti pînă-ţi vine rău / Chiar de pierde sau cîştigă / Spune totul fără frică / Noi sperăm să ne ajute / Tîrgu Mureş să-l scufunde!”.
DECLARAŢII
Îmi dau calde toţi, sîntem prieteni acum. Nu mai contează. Îmi voi face datoria, vreau să o bat pe ASA. Chiar dacă fanii Stelei erau în extaz pe Arena Naţională şi în Ghencea cînd venea Şumudică, probabil ajungeau la orgasm cînd mă înjurau, vreau să le dau o palmă. Vreau să demonstrez că Şumudică nu o are… mică” (Marius Şumudică)

Toată lumea spunea că Şumudică o să-i facă pe stelişti campioni. De atunci, Steaua şi ASA au pierdut puncte. Ambele echipe trebuie să se uite în ograda lor şi să îşi cîştige punctele. Eu vreau s-o bat pe ASA chiar dacă o fac pe Steaua campioană. Nici n-o fac eu, o face Astra Giurgiu” (Marius Şumudică)

236 de meciuri a jucat Marius Şumudică în Liga 1
62 de goluri a marcat „Şumi” în Liga 1