Fotbal intern

STEAUA. Verii S-AU ÎMPĂCAT şi pregătesc TRANSFERURI BOMBĂ!

Certaţi în ultimele luni, Gigi şi Giovani Becali au refăcut legăturile de familie exact cînd era cel mai important pentru Steaua, înaintea perioadei de transferuri. Verii pregătesc două...
08.06.2015 | 00:03
STEAUA Verii SAU IMPACAT si pregatesc TRANSFERURI BOMBA

Certaţi în ultimele luni, Gigi şi Giovani Becali au refăcut legăturile de familie exact cînd era cel mai important pentru Steaua, înaintea perioadei de transferuri. Verii pregătesc două mutări care să zguduie Liga 1: Gardoş şi Chiricheş!

Gigi Becali a avut nevoie de o singură permisie din penitenciar pentru a dinamita cea mai importantă legătură de familie pe care o avea din punct de vedere fotbalistic. Cea cu verii săi. Toată lumea a putut vedea live, pe „sticlă”, cum a mers, înconjurat de camere TV şi reporteri, la cimitirul unde sînt îngropaţi mai mulţi membri ai familiei, unde a ţinut un discurs prelungit despre schimbările din viaţa sa, chiar la mormîntul mamei verilor fraţi. Gestul său a fost imediat taxat de aceştia, în special de Giovani, care şi-a anunţat familia că nu mai are ce discuta cu Gigi Becali. Între timp, lucrurile dintre cei doi s-au rezolvat neaşteptat de uşor.

S-au împăcat pentru Tănase

Una dintre primele situaţii în care Giovani Becali a avut nevoie de sprijinul lui Gigi a fost atunci cînd a venit vorba despre plecarea lui Cristi Tănase, pe care îl impresariază în continuare pe firma sa. Chiar dacă nu a vorbit direct cu Giovani, Gigi Becali a propus o variantă perfectă pentru fotbalist, special pentru a-i reintra în graţii vărului său. Astfel, căpitanul Stelei poate pleca în străinătate la orice echipă care oferă Stelei un milion de euro. Se pare că Ioan Becali a găsit deja mai multe variante pentru fotbalist, ale cărui zile în Ghencea sînt deja numărate. Mulţumit de sprijinul primit de la Gigi în cazul Tănase, Giovani a promis că îi va face şi el un cadou vărului său.

STEAUA. Încă un golgheter refuză CAMPIOANA: “Vreau o altă ofertă!” 

STEAUA. Culisele TRANSFERULUI! Gest din PUŞCĂRIE pentru Cernat!

Gardoş şi Chiricheş, sub formă de împrumut?!

Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş, cele mai importante transferuri „afară” reuşite de Steaua în ultimii ani, nu traversează perioade bune în Premier League. Chiricheş nu mai este pe placul oficialilor de la Spurs, care încearcă să scape de român în următoarea perioadă de transferuri. Problema ar fi că AS Roma nu mai e la fel de interesată cum a fost în trecut şi nici alte echipe din Vest nu şi-au manifestat planurile de a face o ofertă.
Astfel, prinde contur varianta unui împrumut la Steaua, care să aibă şi o opţiune de a-l achiziţiona definitiv cu jumătate din banii încasaţi.

Situaţia lui Gardoş este un pic diferită. Antrenorul nu şi-a pierdut definitiv încrederea în el, dar şansele ca fundaşul să prindă mai multe meciuri în viitorul sezon sînt destul de mici. Oficialii „sfinţilor” ar putea încerca să-l readucă pe fotbalist în cea mai bună formă prin cedarea sub formă de împrumut la Steaua timp de un an. Ar fi şi în avantajul fotbalistului, care ar avea meciuri în picioare pentru echipa naţională. Chiar dacă vin după sezoane ratate, cei doi îşi păstrează cote foarte bune, conform transfermarkt.de. La 8 milioane de euro este evaluat Vlad Chiricheş, în timp ce Florin Gardoş la şase milioane de euro.

Euro 2016 şi Liga Campionilor, decisive

Jucătorii însuşi nu mai sînt dispuşi să fie uitaţi pe băncile de rezerve şi în viitorul sezon. Miza este foarte importantă, deoarece în vara lui 2016 va avea loc Campionatul European. Cei doi se tem că dacă nu vor juca la echipele de club ar putea să rămînă în afara lotului pentru Franţa.

„Vreau să rămîn la Southampton şi să lupt pentru un loc de titular. Dar în cazul în care nu voi avea ocazia să joc mai mult, atunci aş accepta varianta de a merge sub formă de împrumut pentru un sezon la altă echipă. Vreau să am meciuri în picioare. Este important pentru mine, mai ales ca să prind Campionatul European din Franţa cu echipa naţională. Visul meu este să joc la un turneu final”, a declarat Florin Gardoş.

În plus, o tentaţie importantă pentru cei doi fotbalişti este legată de şansele mari ca Steaua să joace în grupele Ligii Campionilor la toamnă. Chiricheş a fost transferat înainte ca „roş-albaştrii” să se califice în dubla cu Legia Varşovia, deci competiţia supremă din Europa a rămas doar un vis pentru el. Southampton şi Tottenham vor juca în Europa League la toamnă, dar şansele celor doi de a prinde meciuri sînt destul de mici, în special în cazul lui Chiricheş.

STEAUA. Încă un golgheter refuză CAMPIOANA: “Vreau o altă ofertă!” 

STEAUA. Culisele TRANSFERULUI! Gest din PUŞCĂRIE pentru Cernat! 

8… milioane de euro este cota lui Vlad Chiricheş, conform transfermarkt.de
6… milioane de euro este cota lui Florin Gardoş, conform transfermarkt.de
2,7 milioane de euro este cota lui Cristi Tănase, conform Transfermarkt

„În cazul în care nu voi avea ocazia să joc mai mult la Southampton, aş accepta varianta de a merge sub formă de împrumut pentru un sezon la altă echipă. Vreau să am meciuri în picioare. Este important pentru mine, mai ales ca să prind Campionatul European din Franţa cu echipa naţională” (Florin Gardoş)