Fotbal international

A fost la Steaua şi Dinamo: “Serie C, peste prima ligă din România”

Vestul Europei a devenit un tărîm al eşecurilor pentru fotbaliştii plecaţi din România. Din ce în ce mai puţini jucători din Liga 1 reuşesc să se impună la campionatele puternice din Vest,...
09.06.2015 | 15:36
A fost la Steaua si Dinamo Serie C peste prima liga din Romania
ADVERTISEMENT

Vestul Europei a devenit un tărîm al eşecurilor pentru fotbaliştii plecaţi din România. Din ce în ce mai puţini jucători din Liga 1 reuşesc să se impună la campionatele puternice din Vest, chiar dacă pleacă din campionatul intern cu super cote. Unul dintre puţinii fotbalişti români care au reuşit să impresioneze în această primăvară este Andrei Cristea. Fostul jucător al Stelei şi al lui Dinamo a fost luat de Salernitana, formaţie alături de care a reuşit să promoveze în Serie B. Chiar dacă nivelul ar putea părea unul scăzut, Cristea ne asigură că fotbalul italian este puternic şi la acest nivel.

“Să nu credeţi că este uşor să joci în liga a treia din Italia. Vă asigur că nivelul din Serie C este peste ceea ce se joacă acum în prima ligă din România. Mai ales dacă ţinem cont cît de mult a decăzut fotbalul nostru. Aici am întîlnit o organizare excepţională şi mulţi jucători cu nume, care au trecute în CV echipe din Serie A. O echipă ca Salernitana s-ar putea bate la titlu în Liga 1 din România”, a declarat Andrei Cristea pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

25.000 de spectatori la fiecare meci

Dacă în privinţa nivelului de joc părerile pot fi împărţite, din punct de vedere ale interesului spectarorilor, lucrurile sînt clare: Serie C este peste Liga 1. Iar Salernitana este una dintre cele mai iubite echipe la acest nivel. “Gîndiţi-vă că jucăm cu 25.000 de spectatori la fiecare meci, indiferent de adversar. Fanii realizează coregrafii uimitoare, iar susţinerea pentru echipă este ca nicăieri în altă parte. Cîntă tot timpul, iar senzaţia pe care o am atunci cînd marhez şi mă bucur alături de ei este extraordinară”, a mai spus Cristea.

Plătit de patronul lui Lazio

În iulie 2011, clubul Salernitana a fost preluat de Claudio Lotito, patron şi al lui Lazio Roma. Lotito conduce clubul din Salerno, alături de partenerul său de afaceri, Marco Mezzaroma. “Regret că nu am ajuns mai repede la Salernitana, clubul este foarte bine susţinut, din toate punctele de vedere. Am făcut o greşeală atunci cînd am mers în Azerbaidjan. Nu am găsit acolo ce mă aşteptam. În Italia am fost dorit de Angelo Fabiani, director sportiv al clubului şi mîna dreaptă a lui Claudio Lotito. Le mulţumesc pentru şansa pe care mi-au acordat-o şi mă bucur că le-am răsplătit încrederea prin evoluţiile mele”, a mai spus Cristea pentru FANATIK.RO. Fostul atacant al Stelei şi al lui Dinamo speră că va continua şi în sezonul viitor la Salernitana: “Contractul meu va expira la finalul acestei luni, dar am deja o înţelegere verbală pentru a continua. Am jucat în liga a doua din Germania, ar fi extraordinar să joc şi în al doilea eşalon din Italia. Vorbesc foarte des cu Sorin Paraschiv, mi-a mai vorbit el despre nivelul fotbalului din Italia”.

ADVERTISEMENT

Îndrăgostit de coasta Amalfi

Nu numai situaţia de la echipă îl încîntă pe Andrei Cristea. Fotbalistul spune că s-a îndrăgostit de Salerno, oraşul în care locuieşte. “Este un oraş pe coasta Amalfi, absolut superb. Aproape de fiecare dată după ce plecam de la antrenamente mergeam la plajă, stăteam 15-30 de minute şi priveam marea. Mă relaxa enorm şi îmi dădea putere să mă concentrez pentru meciurile pe care urma să le joc”, devine romantic „ucigaşul” lui Dinamo din 23 august 2004, 1-0 pentru Steaua în „Groapă”, gol al „împricinatului” în minutul 85…

Salernitana, scandal legat de blaturi

Nu totul este roz în Lega Pro, a treia ligă din Italia. La finalul lunii trecute, procuratura a declanşat o anchetă uriaşă legată de unele meciuri trucate pentru casele de pariuri. Inclusiv Salernitana are cinci meciuri care sînt sub investigare în dosarul Calciommesse. Toate, însă, din turul campionatului, cînd Andrei Cristea nu ajunsese la echipă.

ADVERTISEMENT

“Sperăm ca anchetatorii să scoată la lumină adevărul, dar în ceea ce ne priveşte pe noi, cei de la Salernitana, nu există nici un motiv să fim neliniştiţi. Am jucat toate meciurile pe teren, deci nu ne punem probleme din acest punct de vedere”, a declarat Angelo Fabiani, director sportiv la Salernitana.