Fotbal intern

STEAUA. Continuă scandalul pentru SIGLĂ! Decizie de ultimă oră

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii depuse după licitaţia pentru stabilirea firmeai care va evalua marca Steaua. Şi cererea MApN pentru...
11.06.2015 | 11:29
STEAUA Continua scandalul pentru SIGLA Decizie de ultima ora

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii depuse după licitaţia pentru stabilirea firmeai care va evalua marca Steaua. Şi cererea MApN pentru anularea licitaţiei a fost respinsă, astfel că Armata este obligată să semneze cu cîştigătoarea licitaţiei, SC Eva Best SRL un contract pentru evaluarea mărcii. Chiar dacă aceasta este o firmă dubioasă care-şi desfăşoară activitatea într-un apartament din Chiajna. Tocmai de aceea celelalte două firme care au participat la licitaţie – SC PRECISS CONSULTING şi Birou Expert Contabil Trocan Gabriel – au contestat licitaţia la CNSC.

SC PRECISS CONSULTING a contestat capacitatea tehnică a cîătigătoarei SC Eval Best de a face o asemenea evaluare, în vreme ce Birou Expert Contabil Trocan Gabriel a atacat decizia MaPN de a nu-i oferi contractul pe motiv că nu este acreditat de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România. Birou Expert Contabil Trocan Gabriel a venit cu cea mai mică ofertă de preţ – principalul criteriu de departajare trecut în caietul de sarcini.

Cîştigătoare dubioasă a licitaţiei

SC Eval Best SRL este condusă de Gabriela Breza – un personaj cu un trecut tumultos, care – printre altele – a scos la licitaţie în condiţii dubioase o locomotivă de patrimoniu şi care a condus o firmă a lui Marian Iancu care a fost implicată în devastarea RAFO Oneşti. Motive pentru care MApN a depus o cerere la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, în care a cerut ca licitaţia să fie anulată, pe motiv că SC Eval Best n-a îndeplinit condiţiile trecute în caietul de sarcini.

Pe 5 iunie, cele două firme au primit răspunsul la contestaţiile depuse. Celor de la Birou Expert Contabil Trocan Gabriel li s-au transmis că nu au voie să facă evaluări de marcă deoarece au ca obiect de activitate contabilitatea. Contestaţia depusă de PRECISS a fost respinsă pe motiv că n-au achitat o taxă de timbru: ”Nu ne-a spus nimeni nimic despre faptul că ar fi trebuit să plătim aşa ceva”, susţine Dorin Drula, reprezentat al firmei PRECISS. Cât despre cererea MaPN de anulare a licitaţiei, CNSC consideră că argumentele prezentate nu sunt suficient de solide.

Până în toamnă procesul de evaluare este suspendat

Nici o negociere cu MaPN, indiferent a cui, deci şi a lui Gigi Becali dacă ar vrea să iniţieze discuţiile, nu poate avea loc până când marca nu va fi evaluată. Iar asta va mai dura destul de mult timp având în vedere că Birou Expert Contabil Trocan Gabriel a deschis un proces la Curtea de Apel prin care contestă decizia luată de MaPN şi confirmată de CNSC. Concret, Gabriel Trocan susţine că are toate documentele necesare prin care să demonstreze că este membru acreditat ANEVAR şi că poate face evaluare de mărci. În primă instanţă, MaPN i-a respins oferta, deşi a avut cel mai bun preţ. Motivul adus în discuţie a fost că nu poate evalua mărci, deoarece este birou contabil. Ulterior, CNSC a dat dreptate Armatei.

Gabriel Trocan susţine, însă, că Legea 99/2013 îi dă dreptul şi la astfel de evaluări şi a depus deja o plângere la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul de evaluare va fi suspendat până când instanţa se va pronunţa, cel mai devreme prin octombrie-noiembrie.

Sursa: prosport.ro