Fotbal intern

Steaua nici nu se apropie de ACEST TOP! Performanţa INCREDIBILĂ a unei echipe abia promovată din Liga 3!

O echipă abia promovată din Liga 3 a stabilit un record greu de egalat, la care chiar şi campioana Steaua se uită cu jind....
16.06.2015 | 10:48
Steaua nici nu se apropie de ACEST TOP Performanta INCREDIBILA a unei echipe abia promovata din Liga 3

O echipă abia promovată din Liga 3 a stabilit un record greu de egalat, la care chiar şi campioana Steaua se uită cu jind.

FCM Baia Mare a reuşit o promovare istorică în Liga 2, după numai 3 ani de la înfiinţare, fără să primească nici un gol pe teren propriu! Clubul nu este succesorul fostului FC Baia Mare, fondat în 1948, care a intrat faliment şi a fost dizolvat în 2013.

“Ne-am învins toate adversarele şi nu am primit nici un gol pe teren propriu, unde am reuşit un golaveraj de excepţie: 34-0!”, a declarat vicepreşedintele clubului, Cosmin Filip, la Total Sport FM.

STEAUA. Gigi a plătit 200.000 de euro pentru o SUPER achiziţie

„Multă muncă şi seriozitate, asta sînt atuurile noastre. Antrenorul principal Dorin Toma este artizanul acestei promovari. Ne-am propus de la bun început această performanţă. Ne aşteaptă un drum lung şi avem nevoie de întăriri pe toate posturile. Sîntem susţinuţi de Consiliul Local, dar şi de anumiţi sponsori. Probabil că vor veni şi mai mulţi de acum înainte. Trei milioane jumătate de euro au fost aprobaţi pentru modernizarea stadionului, iar unul şi jumătate va veni şi de la Primărie, care doreşte îmbunătăţirea gazonului. Într-un an şi jumătate cred că vom avea un stadion de Liga 1! Pe 1 iulie ne vom reuni”, a mai spus oficialul băimarean la „Fotbal la matineu”.

Peste Barcelona, Bayern sau Juventus!

FCM Baia Mare nu a primit niciun gol pe teren propriu în ultimul sezon. Într-un clasament al golurilor primite “acasã”, pe poziţia a doua în primele 3 ligi din România se află ACS Poli Timişoara cu 2 goluri, iar pe locul 3 vin “băieţii cu pizza” de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, cu 3 goluri încasate în faţa propriilor fani.

În Liga 1 cel mai bine a stat vicecampioana ASA Tîrgu Mureş, cu 7 goluri primite pe “Trans-Sil”. Campioana Steaua (cu 12 goluri primite acasă) e abia a treia la nivelul primei ligi, după ASA şi CS U Craiova (10 goluri acasă), însă pe un loc mult mai jos între echipele din Ligile 2 şi 3.

STEAUA. Amicale TARI în Austria! Vezi PROGRAMUL meciurilor

În Spania, de exemplu, cea mai bunã defensivã pe teren propriu a avut-o Valencia (10 goluri), în timp ce Barcelona a încasat 11 goluri, iar Real 15. În Anglia Chelsea a fost cea mai bună, cu 9 goluri primite pe “Stamford Bridge”, în Germania Bayern Munchen a primit 7 goluri acasă, în Italia Juventus a încasat 11 goluri, iar în Franţa cea mai bună defensivă pe teren propriu a avut-o Monaco (10 goluri).

Iată echipele din primele 3 ligi din România care au încasat cele mai puţine goluri pe teren propriu în ultimul sezon:

1. FCM Baia Mare – 0 goluri (locul 1 din Seria 5 a Ligii 3)
2. ACS Poli Timişoara – 2 goluri (locul 1 în Seria 2 a Ligii 2)
3. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – 3 goluri (locul 2 din Seria 4 a Ligii 3)
5-7. Sepsi OSK Sfîntu Gheorghe – 5 goluri (locul 3 din Seria 1 a Ligii 3)
Juventus Bucureşti – 5 goluri (locul 2 din Seria 2 a Ligii 3)
Chindia Tîrgovişte – 5 goluri (locul 1 din Seria 3 a Ligii 3)
8. Dunărea Călăraşi – 6 goluri (locul 1 din Seria 2 a Ligii 3)
9-13. ASA Tîrgu Mureş – 7 goluri (locul 2 în Liga 1)
Inter Clinceni – 7 goluri (locul 8 din Seria 3 a Ligii 3)
Vulturii Lugoj – 7 goluri (locul 3 din Seria 4 a Ligii 3)
Naţional Sebiş – 7 goluri (locul 4 din Seria 4 a Ligii 3)
CSM Sighetu Marmaţiei – 7 goluri (locul din Seria 5 a Ligii 3)