Sport

“Bursucul” AMENINŢĂ Steaua: “Locul doi NU MĂ SATISFACE!”

Dan Petrescu antrenează iar în Liga 1 după 5 ani şi jumătate. Din cantonamentul austriac al echipei din Tîrgu Mureş, "Super Dan" ameninţă Steaua că "locul 2 nu mă satisface, indiferent de...
02.07.2015 | 10:20
Bursucul AMENINTA Steaua Locul doi NU MA SATISFACE
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu antrenează iar în Liga 1 după 5 ani şi jumătate. Din cantonamentul austriac al echipei din Tîrgu Mureş, “Super Dan” ameninţă Steaua că “locul 2 nu mă satisface, indiferent de competiţie”. Citeşte mai jos ce a mai spus antrenorul vicecampioanei pentru gsp!

Despre pregătiri…

“Sîntem pe fugă. Avem mulţi jucători noi, va fi imposibil să creăm o echipă omogenă şi competitivă, încă de la primele jocuri oficiale”

ADVERTISEMENT

Despre obiectiv…

“Ne propunem cîştigarea unui trofeu. Locul 2 nu mă satisface, indiferent de competiţie. Mereu mi-am dotir să fiu primul, să cîştig orice partidă, chiar şi amicală. Apoi trebuie să ajungem în grupele Europa League şi în play-off”

STEAUA. EXCLUSIV / “Pe Mirel Rădoi ÎL AŞTEAPTĂ IADUL!”

Despre titlu…

“E greu să luăm titlul din primul sezon, cred că Steaua e marea favorită. Am nevoie de timp şi nu ştiu dacă mi se va acorda din partea conducerii”

ADVERTISEMENT

Despre planurile sale…

“E posibil să plec dacă primesc o propunere foarte tentantă din străinătate. Eu asta-mi doresc, nu am de ce să mă ascund. Eu am zis de cînd am venit că prioritatea mea nu a fost România. Aş fi vrut să rămîn afară”

Despre jucătorii aduşi…

“Performanţa se poate face şi cu tineri, şi cu bătrîni. Cel mai bine e să ai un mix. E clar că avem, Mureşan şi Maftei, ei nu mai au mult de jucat, au 34 de ani şi probabil că nu vor putea evolua din 3 în 3 zile, însă o partidă pe săptămînă vor bifa, iar eu am mare încredere în ei. În rest avem fotbalişti de 30 de ani. La vîrsta asta îşi atingi maturitatea, iar fizic stai foarte bine”

ADVERTISEMENT

STEAUA. Se pregăteşte încă o PLECARE! “Îl VREM LA NOI”

Despre Steaua…

“N-a fost nici o ofertă. M-a sunat Gigi şi mi-a spus să nu mă supăr că nu mă pune antrenor, iar eu l-am întrebat de ce m-a mai sunat. Mi-a zis că nu ştiu cine face presiune să mă pună antrenor şi i-am spus să vorbească atunci cu persoana aia, nu cu mine. Dar l-am întrebat şi care e motivul pentru care crede că nu ne-am putea înţelege, iar el mi-a răspuns <Motivul pe care toată lumea îl ştie!>. Asta a fost tot”

Despre Rădoi…

“Acum sîntem rivali, e greu să mai stăm de vorbă. Totuşi, Mirel rămîne unul dintre prietenii mei şi nu pot să nu-i urez multă baftă. Ca ntrenor e greu oriunde, chiar şi la copii, darămite la Steaua, unde presiunea e imensă. Mirel a început de mult meseria asta, întrebaţi-l pe Olăroiu, să vedeţi, Mirel a fost tot timpul antrenor”

ADVERTISEMENT

START în Europa! Sezonul în care trebuie APĂRAT locul de Ligă!

Despre calificarea la Campionatul European…

“Sută la sută sîntem acolo!”

Despre Messi şi Ronaldo…

“Îl prefer oricînd pe Messi”

Despre idoli…

“Primul a fost Dobrin. Apoi, cînd am mai crescu, pentru că jucam fundaş dreapta, îl apreciam pe Iovan”

Despre antrenorii preferaţi…

“În primul rînd Iordănescu şi Ienei, care m-au ajutat enorm în carieră. Au mai fost şi alţii, Gheorghe Constantin, Mircea Rădulescu… De <afară> mi-au plăcul Glen Hoddle şi Ruud Gullit. Şi cel mai mult Mourinho, pentru că face echipă oriunde se duce şi cîştigă trofee”

Despre filozofia sa în fotbal…

“Wenger spune cel mai bine: <Dacă ai jucători buni, dai multe goluri. Dacă echipa ta ia goluri puţine, înseamnă că e organizată bine>. Pe lîngă asta mai trebuie inspiraţie şi ştiinţa motivării. Cel mai important e să clădeşti o casă cu baza, iar aceasta e apărarea. Aşa că, în primul rînd trebuie să ai portar buni şi fundaşi la fel. Abia apoi îţi trebuie şi un vîrf extraordinar”

Răzvan Lucescu: “Nu am discutat NICIODATĂ cu tata să lucrăm ÎMPREUNĂ”

Despre relaţia cu jucătorii…

“Trebuie să existe respect. Sigur, e nevoie şi de cîte o glumă, însă fără a depăşi distanţa care trebuie să existe între antrenor şi jucători. Nu există prietenie între antrenor şi jucători. Fără grătare şi bere”

Despre cel mai bun jucător român al momentului…

“Fără dubii Sănmărtean”

Despre speranţele fotbalului românesc…

“Acest puşti pe care l-a luat Arsenal, Vlad Dragomir. Mi-a plăcut mult ce am văzut la el”

 

ADVERTISEMENT
Tags: