Fotbal intern

Un titular de bază AVERTIZEAZĂ: “Alcenat NU VA STA mai mult de şase luni la Steaua!”

Peterson Pecanha a fost cel mai căutat portar din Liga 1 în perioada de transferuri, deşi are 35 de ani. Într-un amplu interviu acordat unui ziar explică de ce a ales să rămînă la Petrolul,...
18.07.2015 | 13:29
Un titular de baza AVERTIZEAZA Alcenat NU VA STA mai mult de sase luni la Steaua
ADVERTISEMENT

Peterson Pecanha a fost cel mai căutat portar din Liga 1 în perioada de transferuri, deşi are 35 de ani. Într-un amplu interviu acordat unui ziar explică de ce a ales să rămînă la Petrolul, de ce a “trădat” Liga 1, pe cine consideră favorită la titlu, care sînt jucătorii cei mai buni din Liga 1 şi de ce e dispus să-i plătească o taxă lui Gică Hagi.

Despre motivele care l-au făcut să rămînă la Petrolul…
“Am treversat o perioadă dificilă, în special din decembrie încoace. Am trecut prin momente grele la Petrolul, au plecat mulţi jucători buni, stabilitatea clubului s-a zdruncinat serios. Am avut oferte şi din România, şi din străinătate, dar am preferat să rămîn la Ploieşti, chiar pe un salariu mai mic decît anul trecut, pentru că a fost propunerea care mi-a inspirat cea mai mare încredere. A fost în primul rînd o decizie legată de familie. Ne simţim bine aici, fiul meu e deja la şcoală, ne-am adaptat şi sîntem fericiţi aici. Noul Petrolul va fi un proiect reuşit, iar conducerea va soluţiile pentru a scoate în scurt timp clubul din insolvenţă”

ADVERTISEMENT

STEAUA. Blestemul Dinamo! Tripleta otrăvită: “Nu trebuiau aduşi”

Despre echipele care l-au ofertat…
“Am avut oferte de la Steaua şi Dinamo, am discutat şi cu ASA, Viitorul, Timişoara, mai ales cei de la Tîrgu Mureş au insistat mult să merg acolo, a fost un semn pozitiv pentru mine că m-au căutat atîte echipe importante din Liga 1. Dar m-am simţit foarte respectat la Ploieşti şi am ales Petrolul pentru că sînt sigur că putem face iarăşi performanţă aici”

STEAUA. Sîrbii EXULTĂ: “Partizan n-a avut GHINION la tragere!”

Despre sinceritate vs. trădare…
“Au fost doi fotbalişti din Portugalia care au avut oferte din România şi au vrut detalii dspre ce se întîmplă aici. A trebuit să le spun adevărul, altfel riscam să devin un tip neserios şi lipsit de caracter în faţa lor. Cum mai dădeam eu ochii cu ei dacă veneau aici cu familiile şi se treuzeau că nu-şi iau salariile timp de trei, patru luni?! N-au acceptat propunerile pînă la urmă…”

ADVERTISEMENT

STEAUA. “Partizan va veni la Bucureşti pentru 0-0. Românii POT OBŢINE calificarea la Belgrad”

Despre titlu…
“Nu poţi exclude Steaua într-o astfel de discuţie fiindcă e irelevant începutul, mai ales că au mai adus jucători noi şi orice antrenor îţi va cere, pe bună dreptate, măcar şase luni ca să poată construi ceva. Mai sînt Astra, ASA, îmi place şi Pandurii, o echipă care se deschide, joacă fotbal, mai e chiar şi Dinamo”

Primul DECES după 20 de ani în Formula 1! “A luptat pînă la CAPĂT, dar azi această luptă a ajuns la FINAL”

Despre cei mai buni jucători din Liga 1…
“Teixeira is the best, nu doar că e prietenul meu! Chipciu are calităţi incredibile, iar Alcenat, la valoarea lui, nu va sta mai mult de şase luni la Steaua, va pleca repede la un club mare din Europa! Apoi Geraldo, e un lider adevărat, are asta în sînge, Petrolul a comis o mare greşeală cînd l-a lăsat să plece. De fapt a fost doar o problemă de impunere a personalităţii între el şi Rednic, clubul ar fi trebuit să un cuvînt de spus, să se îngrijească mai mult de grup. Se putea găsi o soluţie ca părţile să-şi dea mîna”

ADVERTISEMENT

Oltenii au “marcat” după meciul cu Dinamo! Şi-au “tras” un mijlocaş care a eliminat Steaua din Liga Campionilor!

Despre cei mai buni portari din Liga 1…
“Îmi plac Cojocaru şi Bălgrădean. Dar urmăriţi-l şi pe Cobrea, colegul meu de la Petrolul. Va fi o revelaţie cînd va avea şansa să joace, are nişte calităţi formidabile!”

Despre Rapid…
“Rapid mi-a deschis uşile către România. Am trăit zece luni intense în Giuleşti şi am un mare respect pentru suporterii de acolo. Am fost foarte trist cînd a retrogradat, dar sînt sigur că va reveni în prima divizie după un singur sezon”

ADVERTISEMENT

Despre idolii tinereţii…
“Taffarel şi Julio Cesar. Cu Julio Cesar am fost coleg ani întregi la Flamengo. Pe Taffarel l-am urmărit cu atenţie în adolescenţă. Poziţionare bună, un portar simplu, căruia nu-i plăceau show-rile gen Higuita, un gentleman între buturi. Îmi pare rău, însă, că n-am avut prilejul să-l cunosc şi personal. Sînt gata să achit şi o taxă dacă Gică Hagi mă poate ajuta să dau mîna cu Taffarel, ştiu că sînt buni amici de cînd au jucat împreună la Galata”

ADVERTISEMENT