Sport

STEAUA – PARTIZAN. UPDATE: Reacţie oficială a sîrbilor la acuzele de blat

UPDATE, 28.07.2015, ora 00:13 / Directorul sportiv al lui Partizan, Vladimir Rakocevic, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre dubla pe care campioana...
STEAUA  PARTIZAN UPDATE Reactie oficiala a sirbilor la acuzele de blat

UPDATE, 28.07.2015, ora 00:13 / Directorul sportiv al lui Partizan, Vladimir Rakocevic, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre dubla pe care campioana Serbiei o va disputa împotriva Stelei, dar şi de acuzele legate de posibilul meci trucat, în prima etapă, cu Metalac, scor 6-0.Bună ziua, domnule Rakocevic. Mai este puţin pînă la primul meci contra Stelei. Cum vi se pare această dublă? Este cu siguranţă una foarte echilibrată, în care şansele de calificare sînt 50-50. Respectăm Steaua, dar sîntem convinşi că şi noi avem atuurile noastre pentru a ne gîndi la calificare.Steaua a arătat multe carenţe în joc în ultimele meciuri, în special în meciul cu Trencin. Am analizat deja meciurile Stelei, desigur, dar nu ne lăsăm păcăliţi. Chiar dacă nu au făcut un meci foarte bun contra slovacilor, sîntem conştienţi că Steaua are un lot cu jucători de valoare, care pot oricînd decide soarta unui meci. Deci trebuie să fim foarte atenţi.Meciul de la Bucureşti se va juca fără spectatori, dar se vorbeşte deja despre faptul că Partizan va avea în jur de 30 de ultraşi în tribunele de pe Arena Naţională. Regretăm că nu vor fi fani în tribune, sînt convins că ar fi fost o atmosferă frumoasă, iar jucătorii noştri ar fi preferat asta. Sînt obişnuiţi să joace cu tribunele pline. Din cîte ştiu eu nu este nimic stabilit în legătura cu lista celor care vor asista la meci, dar nu excludem nici o variantă atîta timp cît este c0nformă cu regulile impuse de UEFA şi protocolul partidei.În Serbia se vorbeşte foarte mult despre faptul că meciul dintre Partizan şi Metalac, din prima etapă, pe care l-aţi cîştigat cu 6-0 ar fi fost unul trucat şi că deja a fost deschisă o anchetă de către organele competente. Sînt nişte invenţii, Partizan joacă fiecare meci pe teren, iar lucrurile nu se vor schimba din acest punct de vedere. La fel s-a întîmplat şi cu Metalac, meci în care echipa s-a mişcat foarte bine. Nu este adevărat nici că sîntem anchetaţi, ci a fost doar o recomandare venită din partea unor organizaţii non-guvernamentale, în urma unor articole apărute în ziare, care nu au nici o legătură cu realitatea. Poate fi un răspuns legat la semnele de întrebare pe care noi le-am ridicat după ce Steaua Roşie s-a impus în prima etapă cu 6-2, după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză. Oricum, noi credem că meciurile din campionatul Serbiei se joacă doar pe teren.UPDATE 21:08

/ Pierdere importantă pentru Partizan Belgrad, cu doar două zile înaintea partidei de la Bucureşti contra Stelei, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Internaţionalul bulgar Ivan Bandalovski a acuzat dureri musculare, iar doctorul lui Partizan a anunţat că fotbalistul va avea nevoie de cel puţin o săptămînă de repaus. În aceste condiţii, el nu va face deplasarea la Bucureşti pentru meciul cu Steaua şi este incert pentru returul de la Belgrad, de săptămîna viitoare.

Bandalovski, 28 de ani, a jucat şi la CSKA Sofia, cînd a înfruntat-o pe Steaua în preliminariile Ligii Campionilor, cînd campioana României s-a impus. Are cinci selecţii la naţionala Bulgariei şi este cotat la 600.000 de euro, conform Transfermarkt.de.

UPDATE 13:04 Meciul Steaua Bucureşti – Partizan Belgrad, duelul din turul III preliminar al Ligii Campionilor, va fi arbitrat de olandezul Kevin Blom, în vîrstă de 41 de ani.

Kevin Blom va fi ajutat, la cele două linii, de Bas van Dongen şi Patrick Langkamp, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Danny Makkelie.

Duelul se va disputa miercuri, de la 21:30, pe Arena Naţională. Meciul nu va avea spectatori în tribune, după ce Comisia de Disciplină a sancţionat Steaua cu două meciuri disputate cu porţile închise.

Pe 22 martie 2013, Kevin Blom a arbitrat duelul dintre Albania şi Norvegia, cînd l-a eliminat pe Andi Lila cu un cartonaş galben foarte uşor acordat.

UPDATE 11:41STEAUA – PARTIZAN. Miercuri, 29 iulie, se joacă primul meci al dublei dintre Steaua şi Partizan, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Partida va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

Sîrbii se tem de campioana României, iar site-ul oficial al clublui din Belgrad i-au făcut un portret foarte frumos Stelei, în care roş-albaştrii sînt puşi lîngă Şahtar şi Fenerbahce.

STEAUA. Zi DECISIVĂ pentru Rădoi! Ce LOVITURĂ i se pregăteşte

“La tragerea la sorţi nimeni de la Partizan nu şi-a dorit să pice cu Steaua. E o echipă de mare calitate şi foarte competitivă. E clar cel mai mare club din României şi cel mai mare nume din Estul Europei. Steaua e foarte susţinută de fani. Cu siguranţă ar fi venit peste 40.000 de oameni. Şi nu doar că Steaua are un public loial şi gălăgios, dar şi acustica Arenei ajută spectacolul. Pentru noi e bine că jucăm cu tribunele goale acolo”

, a zis Zoran Milinkovici, antrenorul lui Partizan.

RĂZBOIUL coeficienţilor pentru Ligă! Urmează o săptămînă GREA

“Steaua este favorită în cele două meciuri. Presa din Serbia şi cei care spun că echipa din România nu mai e ce a fost, nu ştiu ce vorbesc. Steaua e o echipă cu performanţe în Europa. Joacă mereu în cupele europene. Putem spune că e la acelaşi nivel cu Şahtior, Anderlecht sau Fenerbahce, adversari recenţi ai echipei noastre. O înfrîngere în faţa Stelei n-ar fi o tragedie, dar o calificare a noastră ar fi fantastică”

, notează site-ul oficial al clublui.

UPDATE 11:20 / STEAUA – PARTIZAN. Războiul psihologic dinaintea partidei de miercuri dintre Steaua şi Partizan Belgrad este în toi. Suporterii sîrbi, celebri “Grobari” (Groparii) atacă “noua” Steaua, pe care nu o recunosc ca fiind adevărata Steaua a  României. Şi au pus pe Facebook un mesaj ameninţător la adresa fanilor români.

STEAUA. CULISE / EXECUTAT fără somaţie! ULTIMELE zile la echipă

“Groparii ţin să transmită un mesaj transparent. Nu suportăm Steaua României şi Steaua Roşie

(n.r. – mesajul conţinea injurii în original). Cauza o reprezintă în mare parte mass-media, care nu se opreşte să vorbească despre Steaua României ca şi cum ar fi Steaua, echipa de tradiţie.

Groparii ştiu o mulţime de lucruri despre asta. Steaua pe care o întîlnim nu are nimic în comun cu Steaua, a cărei siglă ne este înfrăţită. Noi sîntem cluburile Armatei şi sînt vecini, iar ŢSKA Sofia este de asemenea o echipă înfrăţită cu noi. Aşadar, FCSB nu este Steaua, şi fanii lor ştiu că nouă nu ne place acest club.

Trebuie să menţionăm că ştim prietenia dintre fanii lui Dinamo şi Ultra Boys (fanii lui Steaua Roşie). Aşadar, dacă ai vreun plan să mergi la Belgrad pentru retur, nu spune nimănui că eşti fan al campioanei României pentru a fi în siguranţă.

M-am gîndit că e bine să spun tot. Nimeni nu spune că cineva se va uita la tine ca la un duşman, însă e bine să faci ce am zis pentru ca toată lumea să fie în siguranţă”, a scris un suporter al lui Partizan pe Facebook.

UPDATE 27 iulie, ora 8:30 / STEAUA – PARTIZAN. Campioana României va juca meciul de miercuri din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, cu Partizan Belgrad, fără spectatori în tribune, din cauza unei sancţiuni de la UEFA. Delegaţia oficială a oaspeţilor sîrbi va fi foarte numeroasă, nu mai puţin de 75 de persoane fiind trecute pe lista pregătită pentru forul european.

În presa din ţara “vecină şi prietenă” a apărut informaţia că printre aceste persoane “oficiale” se vor găsi şi 20 de suporteri. Mai exact “20 de lideri ai galeriei”.

“E totul legal. Înaintea partidei, la şedinţa tehnică, cele două echipe trebuie să prezinte un tabel cu persoanele care fac parte din delegaţie. Partizan va avea în delegaţie şi 20 de lideri ai galeriei”, a dezvăluit un ziarist sîrb.

UPDATE 26 iulie, ora 17:25 / STEAUA-PARTIZAN. Sîrbii vin cu un moral bun la Bucureşti, după două victorii clare în primele două etape, 4-0 şi 6-0. Antrenorul Zoran Milinkovic a vorbit despre meciul de miercuri de la Bucureşti, fiind dezamăgit de faptul că se va juca fără spectatori în tribune.

“Partizan este o echipă mare. Unei echipe mari îi place să joace cu spectatori, nu credem că ăsta este un avantaj sau nu. Nu va fi uşor pentru Partizan, dar noi ne concentrăm pe jocul nostru. Calificarea se va decide după 180 de minute, respect Steaua şi sînt sigur că vor fi două meciuri foarte grele”, a declarat Milinkovic

UPDATE, ora 21:40 / Min. 78: Saponjic reuşeşte dubla.

UPDATE, ora 21:31 / Min. 69: Saponjic face 5-0 pentru Partizan. 

UPDATE, ora 21:12 / Min. 50: Ninkovici marchează pentru 4-0!

UPDATE, ora 20:17 / Min. 15: Zivkovic marchează golul trei al lui Partizan. Campioana dă trei goluri în doar patru minute.

UPDATE, ora 20:15 / Min 13: Partizan a rezolvat deja meciul. La doar un minut după ce a deschis scorul, Bojinov face dubla.

UPDATE, ora 20:14 / Min. 12: Partizan deschide scorul în faţa celor de la Jagodina, prin Valeri Bojinov, care a transformat o lovitură de pedeapsă.

UPDATE 25 iulie, ora 19:17 / De la ora 20:00, Partizan joacă pe teren propriu împotriva lui Jagodina în etapa a 2-a a campionatului sîrb. Iată echipa de start folosită:

Capture5

UPDATE 25 iulie, ora 17:23 / Secundul lui Partizan, Ilija Stolica, omul care a spionat-o pe Steaua la Bucureşti, în meciul pierdut în faţa lui Trencin, scor 2-3, consideră că românii au multe slăbiciuni de care Partizan ar putea profita.

“Aş fi spus că Steaua este favorită pentru acest meci, dar după ceea ce am văzut în meciul cu Trencin, cred că şansele sunt 50-50. Steaua are jucători de calitate, dar în acest moment jocul lor nu este la nivelul la care şi-ar dori. Au multe slăbiciuni de care putem profita, dar să nu ne lăsăm păcăliţi. Au şi lucruri pe care le fac foarte bine. Noi avem o şansă importantă, de care trebuie să profităm. Este clar că în jocul lor pur şi simplu nu funcţionează unele lucruri”, a declarat Stolica.

UPDATE 25 iulie, ora 13:51 /STEAUA – PARTIZAN. Antrenorul sîrbilor, Zorna Milonkovic a vorbit pentru cotidianul sîrb Blic despre dubla cu Steaua: “Este o echipă mare, un adversar de mare calibru, care joacă an de an în grupele europene. În aceste două meciuri vrem să arătăm că sîntem mai buni decît ei şi să ne calificăm în faza următoare cu două victorii!”

STEAUA – PARTIZAN. Milonkovic nu a vrut să vorbească despre acuzele de blat care i se aduc lui Partizan, spunînd că există probleme mai importante de rezolvat:“Sînt foarte concentrat pe meciurile pe care le avem de jucat în campionat şi în Europa, toată atenţia mea este îndreptată spre aceste partide. În acest moment nu există ceva mai important pentru noi. Personal, nu dau prea multă importanţă unui astfel de caz”, a mai declarat Milinkovic.

UPDATE 25 iulie, ora 12:36 / Partizan va avea juca sîmbătă de la ora 20:00 în etapa a doua a campionatului cu Jagodina. E ultimul meci al sîrbilor înainte de meciul tur din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor împotriva Stelei.

STEAUA – PARTIZAN. Spiritele nu sînt deloc calme la Partizan cu mai puţin de o săptămînă pînă la meciul cu Steaua din Ligă. Sîrbii sînt acuzaţi că în prima etapă au făcut blat în victoria 4-0 cu Metalac.

Echipa probabilă a lui Partizan cu Jagodina: Z. Zivkovic – Vulicevic, Balazic, Cirkovic, Petrovic – Babovic, Brasanac, Jevtovic – A. Zivkovic, Oumarou, Bojinov. Antrenor: Zoran Milonkovic. 

STEAUA-PARTIZAN. Pentru a ajunge în grupele unei competiţii europene, Europa League sau Champions League, Steaua mai are un pas: Partizan Belgrad, campioana Serbiei.

FANATIK face radiografia unui adversar despre care specialiştii spun că e mai tare brandul decît echipa actuală.

STEAUA-PARTIZAN. Sorţii nu au fost foarte buni cu Steaua Bucureşti, campioana României, repartizîndu-i în turul III preliminar al Ligii Campionilor o echipă grea, Partizan Belgrad, campioana Serbiei. Ambele formaţii au început sezonul european în turul II, unde românii au trecut de Trencin în dublă manşă, 2-0 în deplasare şi 2-3 acasă, în timp ce Partizan Belgrad a bătut Dila Gori de două ori, 1-0 acasă şi 2-0 în deplasare. Deşi nu au impresionat, sîrbii au trecut la pas de campioana Georgiei şi acum ajung în turul III, cel care le-a fost fatal în trecut.

STEAUA. Noile achiziţii ale lui Gigi: “Călugării de la muntele Athos!” 

În ultimii trei ani, Partizan s-a oprit mereu aici. Sezonul trecut, Ludogoreţ a fost vinovată de eliminarea sîrbilor, iar în play-off bulgarii au scos şi Steaua pentru prima participare în grupele Ligii din istorie. Dacă istoria se repetă pentru Partizan, campioana României are asigurat cel puţin locul din grupele Ligii Europa, unde ajunge dacă trece de sîrbi şi pierde în play-off. Steaua va evolua pe Naţional Arena în prima manşă, fără spectatori, pe 28 sau 29 iulie, în timp ce returul va avea loc la Belgrad, pe 4 sau 5 august.

STEAUA. Ţucudean, refuz PENIBIL! Acum vrea să plece după DODEL!

SUPORTERI

Fanaticii EuropeiSTEAUA-PARTIZAN. 

Suporterii celor de la Partizan sînt cunoscuţi ca unii dintre cei mai fanatici din Europa. La fiecare meci, sîrbii ocupă stadionul de 32.000 de locuri şi fac o atmosferă terifiantă pentru adversari. Susţinătorii lui Partizan îşi spun “Grobari” adică “Groparii”, culmea!, poreclă care le-a fost atribuită tocmai de rivalii de moarte, dar pe care şi-au însuşit-o cu mîndrie. Rivalii de moarte sînt cei de la Steaua Roşie Belgrad, împotriva cărora au dus adevărate războaie pe parcursul istoriei. Deşi cele două grupări sînt duşmani recunoscuţi, a existat totuşi un moment în care fanii celor două echipe şi-au întins mîna.

DINAMO. Vojnovic, ATACAT din interior: “NU merită să fie căpitan!”

În timpul războiului care a fărîmiţat fosta Iugoslavie la începutul anilor ‘90, primii voluntari care s-au înrolat au fost membrii celor două galerii. Şi acum, în faţa celor două stadioane există monumente omagiale, pe care sînt trecute numele fanilor morţi în războiul din Iugoslavia. Dacă stadionul Stelei Roşii e “Maracana”, partizanii au alt alint pentru stadion: “Templul Fotbalului”. Dacă îi întrebi pe fanii Stelei Roşii, “Templul Fotbalului” e “Chiuveta” sau “Scrumiera”, în timp ce pentru suporterii Partizanului, “Maracana” e de fapt “Groapa”.

STEAUA. EXCLUSIV / Gigi îi umple de bani. Vezi cît primesc jucătorii!

PREŞEDINTE

Impus politicSTEAUA-PARTIZAN. 

Partizan Belgrad este condusă de la finalul anului trecut de un nou preşedinte, Zoran Popovici. Acesta a cîştigat alegerile pentru conducerea clubului fără mari probleme, fiind ales cu 48 de voturi din 65. Sîrbul, născut în 1962, este un afacerist cu investiţii în industria alimentară. Popovici e membru al celui mai puternic partid din Serbia şi jurnaliştii de la Belgrad susţin că el a ajuns în fruntea clubului tocmai datorită influenţei politice.

STEAUA. EXCLUSIV / Felgueiras este ţinta! Au început negocierile 

Majoritatea facţiunilor din galerie sînt în conflict cu preşedintele şi protestează faţă de activitatea lui. Popovic este economist, căsătorit şi are doi copii. Din 2000 locuieşte în Belgrad, iar cariera lui în sport a început în 1989 la Slovenia Sport. În momentul în care a fost ales la conducerea clubului, Zoran Popovic le-a promis fanilor şi membrilor clubului că va aduce în 2015 nu mai puţin de 8 milioane de euro pentru transferuri, sumă care momentan nu a fost văzută în conturile clubului.

VIDEO / Accident TERIBIL în Formula 1! Sergio Perez s-a răsturnat cu monopostul. Sesiunea a fost ANULATĂ

ANTRENOR

Din martie la echipăSTEAUA-PARTIZAN. 

Partizan Belgrad este condusă în acest moment de antrenorul Zoran Milinkovici, fost fundaş care a evoluat la Nice, Partizan, Hansa Rostok sau Vojvodina. A pus ghetele în cui în 2002, iar din 2004 a devenit antrenor. Nu a rezistat prea mult la nici o echipă, schimbînd în 10 ani nu mai puţin de 10 echipe: Obilic, Borca, Kolubara, Srem, Spartak Subotica, Vojvodina, OFK Belgrad, Aris Salonic, Vozdovac şi Partizan. Cînd vine vorba de echipă, Steaua stă mai bine decît adversara din Serbia. Chipciu e mai bine plătit decît oricare fotbalist al sîrbilor. Cu 360.000 de euro anual, e peste bulgarul Bojinov, un atacant foarte bine cotat la un moment dat. De asemenea, Papp şi Tade primesc cît atacantul bulgar, cîte 300.000 de euro pe sezon fiecare. Mai mult, şi la buget Steaua stă mai bine, cu 20 de milioane de euro, dublu decît campioana Serbiei.

Un titular al naţionalei, accidentare HORROR! Prima REACŢIE

STEAUA-PARTIZAN. PALMARES

Domină fotbalul din SerbiaSTEAUA-PARTIZAN. 

Din 1992, Partizan este cel mai de succes club din Serbia şi a cîştigat titlul de opt ori campionatul în Serbia şi Muntenegru şi de şapte ori titlul în Serbia. De-a lungul istoriei, Partizan a ieşit campioană de 26 de ori, la egalitate cu marea rivală, Steaua Roşie Blegrad, dar şi cu Steaua Bucureşti, care are tot atîtea în România. În sezonul 2004-2005 al campionatului din Serbia şi Iugoslavia şi în sezonul 2009-2010 din Serbia, Partizan a cîştigat titlul fără a pierde vreun meci, fiind cele mai bune sezoane din istoria clubului. Începînd cu sezonul 2007-2008, cei de la Partizan au fost de neoprit şi au cîştigat campionatul de şase ori la rînd. În sezonul 2013-2014 au terminat pe locul doi, după Steaua Roşie, dar anul următor au triumfat din nou. În Liga Campionilor, Partizan a ajuns în grupe în sezonul 2010-2011, cînd a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Şahtarul lui Il Luce, Arsenal Londra şi Braga, cu zero puncte.

SIMONA HALEP. A vorbit în premieră despre CRIZA prin care trece: “Nu vreau să fiu speriată!” 

TRANSFERURI

Stop la mercatoSTEAUA-PARTIZAN. 

Partizan trece prin probleme destul de mari din punct de vedere financiar. Pentru că nu sînt bani, mercato e închis pentru campioana Serbiei, iar echipa nu se va mai întări pînă la duelurile cu Steaua. Alb-negrii s-au interesat de Marquinhos, un mijlocaş ofensiv de la Santos, dar s-a renunţat la brazilian deoarece a fost considerat prea scump. Steaua a consumat 1,2 milioane de euro în vara asta ca să forţeze calificarea în grupe. Formaţia din Belgrad nu a achitat nici un euro! A adus 6 jucători, toţi gratis. Cei mai importanţi sînt atacanţii Oumarou şi Bojinov. Mai mult, au plecat doi titulari în această vară, Nikola Drincic, la Maccabi Haifa, în schimbul a 300.000 de euro, şi Branko Ilic, la Astana, pentru 200.000 de euro. Mai mult, tînărul Danilo Pantic, în vîrstă de 18 ani, a fost cedat la Chelsea Londra.

Mourinho ajută Steaua! Chelsea a transferat unul dintre cei mai buni jucători de la Partizan 

VEDETA

Campioni mondiali la tineretSTEAUA-PARTIZAN. 

Partizan este cunoscut ca unul dintre cluburile care au cei mai buni juniori din Europa de Est. Stevan Jovetici şi Matija Nastasici de la Manchester City, Adem Ljajici de la Roma, Lazar Markovici de la Liverpool, Aleksandar Mitrovici de la Anderlecht şi Milos Jojici de la Borussia Dortmund sînt cîţiva dintre jucătorii care au plecat de la grupele de juniori ale celor de la Partizan în ultimii ani. Actuala vedetă a lotului este Andrija Zivkovici. Mijlocaşul poate evolua atît pe banda dreaptă, cît şi pe banda stîngă şi este cotat la patru milioane de euro. Sîrbul de 19 ani este văzut drept următorul jucător pe care Partizan îl va trimite la marile cluburi din Europa. Acesta a cîştigat de curînd Campionatul Mondial U20 cu Serbia, după ce a învins în ultimul act Brazilia. Mai mult, din naţionala sîrbă care s-a impus în Noua Zeelandă, încă doi jucători fac parte din echipa lui Partizan: atacantul Ivan Sapojnici, de 17 ani, şi Miladin Stevanovici, fundaş de 19 ani.

ROM NI VS. PARTIZAN

Două calificări, două eliminăriSTEAUA-PARTIZAN. 

Steaua Bucureşti se întîlneşte pentru prima oară cu Partizan, însă echipele din România nu sînt străine pentru campioana Serbiei. Pînă acum, trupa din Belgrad a disputat patru duble cu echipele din România. Dinamo, marea rivală a Stelei din campionat, a jucat de două ori cu Partizan, iar calificarea a fost împărţită: o dată românii şi o dată sîrbii. Prima întînire româno-sîrbă a avut loc în sezonul 89-90, cînd Dinamo a trecut de sîrbi cu o dublă victorie, 2-1 şi 2-0. Atunci, cu Lucescu pe bancă, cîinii roşii eliminau Partizanul lui Predrag Mijatovici. A doua luptă pe care sîrbii au avut-o cu românii a fost tot una cîştigată de compatrioţii noştri. În sezonul 1996-1997, cînd FC Naţional era condusă de Florin Halagian, trupa din Cotroceni a bătut cu 1-0 în primul meci şi a făcut egal în retur, scor 0-0. Ultimele două directe Partizan – români au fost în favoarea sîrbilor. Au trecut de Dinamo în 2004-2005, 3-1 şi 0-0, iar în 2008-2009 i-au bătut pe timişoren în dublă manşă, 2-1 şi 1-0.

STEAUA VS. SÎRBI

Victoria lui ZengaSTEAUA-PARTIZAN. 

Steaua s-a întîlnit o singură dată cu o echipă din Serbia, în Cupa UEFA, în toamna anului 2004. Atunci, în preliminarii, bucureştenii treceau lejer de Zeleznik, după ce se impuneau cu 4-1 la Belgrad pe 12 august, iar în retur, două săptămîni mai tîrziu, roş-albaştrii cedau pe teren propriu, scor 2-1, însă calificarea era deja rezolvată. Campioana României a mai jucat o dată împotriva unei echipe sîrbe, dar atunci era Iugoslavia, în 1964, şi a fost o dublă înfrîngere pentru compatrioţii noştri. În primul meci, pe 9 decembrie, bucureşteniii cedau în faţa lui Dinamo Zagreb, scor 3-1, iar în retur se vedeau iar învinşi, 2-0 la Zagreb. În rest, doar meciuri cu echipe care nu au avut treaba cu zona respectivă.

„Partizan nu se compară cu noi. Nivelul e mai slab acolo, la ei. Nu cred că se compară cu Steaua Bucureşti. Steaua este o echipă mai bună, are jucători mai buni, de valoare” (Miodrag Belodedici, fost jucător Steaua)

„Cred că sînt egale şansele, poate un plus pentru Partizan, ţinînd cont că joacă primul meci la Bucureşti şi partida se desfăşoară fără spectatori” (Florin Iacob, impresar)

2004 a fost anul ultimei întîlniri dintre Steaua şi o echipă din Serbia

2 ani au trecut de la ultima participare a Stelei în grupele Ligii Campionilor