News

STEAUA. PERICOL mare dacă nu ajunge în grupe! Ar fi un adevărat DEZASTRU!

STEAUA. Obişnuită de ani buni cu statutul de cap de serie în tururile preliminare pînă în play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua ar putea avea o surpriză exterm de neplăcută dacă ratează...
05.08.2015 | 11:53
STEAUA PERICOL mare daca nu ajunge in grupe Ar fi un adevarat DEZASTRU

STEAUA. Obişnuită de ani buni cu statutul de cap de serie în tururile preliminare pînă în play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua ar putea avea o surpriză exterm de neplăcută dacă ratează prezenţa măcar în grupele Ligii Europa anul acesta şi cel viitor.

STEAUA. Iar primul meci din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, 1-1 pe “Arena Naţională” cu Partizan Belgrad nu-i dă prea multă linişte şi şanse în returul de la Belgrad. Dacă, totuşi, se califică în grupele Ligii, Steaua ar fi a doua echipă peste linia care desparte capii de serie de celelalte echipe participante.

STEAUA. Colonie africană pentru Rădoi! Noul magician e ivorian

STEAUA are acum un coeficient de 40,259, în timp ce prima sub linie, APOEL Nicosia, are 35,460 puncte, iar următoarea, BATE Borisov – 35,150 puncte. În acest sezon, Steaua a acumulat doar 1,75 puncte (o victorie, un egal şi o înfrîngere) şi este obligată să prindă cel puţin grupele Europa League pentru a scăpat de emoţii.

STEAUA. VIDEO / NEBUNIE la Belgrad! Biletele se VÎND la foc automat

STEAUA. Dacă trece de Partizan, situaţia coeficienţilor în play-off-ul Ligii Campionilor din acest sezon va fi următoarea:

coeficient-play-off

STEAUA. În cazul în care nu va reuşi să treacă de Partizan, Steaua va merge în play-off-ul Europa League, de care va trebui neapărat să treacă. În sezonul următor, Stelei i se va şterge punctajul din urmă cu 5 ani, care este de 6,8666. Deci în acest an este obligată să facă măcar acelaşi punctaj pentru a sta liniştită.

Cum este punctată o echipă în Liga Campionilor

Prezenţa în primul tur al Ligii Campionilor: 0,5 puncte
Turul II al Ligii Campionilor: 1 punct
Calificarea în grupele Ligii Campionilor: 4 puncte
Victorie în grupele Ligii: 2 puncte
Egal în grupele Ligii: 1 punct
Calificarea în optimi: 5 puncte
Fiecare tur până în finală: 1 punct
ATENŢIE! Pentru turul III preliminar şi play-off nu se acordă bonus, deoarece echipele învinse merg în Europa League şi punctează acolo

Cum este punctată o echipă în Liga Europa

Prezenţa în primul tur al Europa League: 0,25
Turul II al Europa League: 0,5 puncte
Turul III al Europa League: 1 punct
Play-off-ul Europa League: 1,5 puncte
Calificarea în grupele Europa League: 2 puncte
Victorie în grupele Europa League: 2 puncte
Egal în grupe: 1 punct
Prezenţa în sferturi, semifinale, finală: câte un punct pentru fiecare tur
ATENŢIE! Pentru “16-imi” şi “optimi” nu se acordă puncte bonus

Situaţia poate deveni dramatică peste doi ani

STEAUA. În sezon actual, dar şi în următorul, Steaua trebuie să atingă măcar o dată primăvara Europa League. Peste doi ani, va fi şters cel mai important coeficient al Stelei, 13,360, în sezonul 2012 – 2013, în care a eliminat-o pe Ajax şi a învins-o pe Chelsea.

Iată mai jos coeficienţii Stelei (locul 48) din ultimii 5 ani

coeficient-steaua

 

Tags: