News

STEAUA. „L-au DISTRUS psihic!”, ACUZĂ mama. Cum s-a RĂZBUNAT!

În perioada junioratului, Denis a fost cîteva săptămîni în roşu şi albastru, dar a fost trimis acasă pentru că s-a accidentat din cauza kilogramelor în plus. Campioana a renunţat atunci la...
26.08.2015 | 23:59

În perioada junioratului, Denis a fost cîteva săptămîni în roşu şi albastru, dar a fost trimis acasă pentru că s-a accidentat din cauza kilogramelor în plus. Campioana a renunţat atunci la el şi l-a păstrat pe Vlad Rusu.

„L-au distrus psihic! Nu-i poţi spune unui copil de 15 ani să se lase de fotbal că nu ştie să alerge”, acuză mama fotbalistului.

Unul dintre jucătorii preferaţi ai lui Marius Şumudică la Astra, Denis Alibec, a fost intens curtat de formaţia campioană în ultima perioadă, dar din diverse motive cele două părţi n-au ajuns la un acord. Deşi s-a vehiculat că diferenţele din punct de vedere financiar au fost cele care au îngreunat trecerea atacantului de la Astra la Steaua, FANATIK vă prezintă un episod extrem de important din viaţa lui Alibec, care la vîrsta de 15 ani a fost „distrus psihic”, cum susţin apropiaţii săi, de clubul care a insistat pentru transferul său în această vară.

Pierdut pentru doar 5.000 de euro!

Atacantul de careu al giurgiuvenilor a fost aproape să joace pentru Steaua în perioda junioratului. La 15 ani, Alibec a fost luat de „roş-albaştri” de la Mangalia şi timp de cîteva săptămîni s-a pregătit în Ghencea sub conducerea lui Gheorghe Gigel. Însă Denis s-a accidentat, iar Steaua a luat decizia de a renunţa la jucător, iar în locul său l-a achiziţionat pe Vlad Rusu, cel care a ajuns acum la Petrolul. Steaua l-a pierdut atunci pe Alibec pentru că oamenii cu putere de decizie de la club nu au dorit să plătească grila de formare, care în acea perioadă nu depăşea 5.000 de euro. Decizie luată după mai multe consultări cu „oamenii din teritoriu”.

„L-au distrus psihic!”

Mama fotbalistului a povestit experienţa pe care a trăit-o fiul său la Steaua în perioada junioratului. „Antrenorii de acolo l-au distrus psihic. Nu se poate să-i spui unui copil de 15 ani să se lase de fotbal, că nu ştie să alerge! Astfel de oameni distrug multe talente. Denis are însă noroc că e un caracter puternic şi a trecut peste acel episod”, a spus Elena Alibec despre experienţa trăită de fiul său în cele cîteva săptămîni petrecute în Ghencea.

Pus pe picioare de Fane Petcu

După perioada neplăcută din curtea Stelei, fotbalistul a revenit la Mangalia, de unde a fost direcţionat spre Centrul de Copii şi Juniori de la Farul Constanţa, unde a ajuns la grupa coordonată de Ştefan Petcu. Fostul mare fotbalist al Farului a reuşit să-l pună pe picioare pe Denis Alibec, iar peste trei ani acesta a plecat în Italia. Şi nu oriunde, ci la Inter Milano, o formaţie care a înregimentat de-a lungul timpului foarte mulţi tineri români.
Alibec a jucat pentru echipa de tineret a Interului unde s-a impus rapid, devenid golgheterul echipei. În 2010, la un turneu la Madrid, a marcat două goluri împotriva lui Bayern Munchen, iar la finalul meciului a fost felicitat de Michel Platini, Florentino Perez şi Luis Figo.

Antrenorul lui din Ghencea: „Nu doar eu sînt vinovat!”

Ce s-a întîmplat totuşi cu Denis la Steaua din punct de vedere al formaţiei „roş-albastre”? Cine a renunţat la el, cine i-a transmis să se lase de fotbal? FANATIK a încercat să lămurească această problemă.
Antrenorul care l-a pregătit pe Denis Alibec la Steaua în perioada junioratului, Gheorghe Gigel, a explicat cum şi-a motivat decizia în cazul lui Alibec în 2006. „Denis Alibec nu a mai rămas la Steaua din cauza unui concurs de împrejurări. Recunosc, am fost rugat să-mi spun părerea despre el, însă eu am mers la vremea respectivă pe logică. Ce să fac? Vlad Rusu era titular la loturile de juniori la vremea respectivă, dădea gol după gol, iar Alibec în perioada cînd a venit la noi s-a accidentat. El încă de atunci avea probleme cu greutatea şi din cauza aceasta a făcut o entorsă. După ce mi-am spus opinia despre Alibec, domnul Argăseală a fost cel care a decis să se plătească banii pe Vlad Rusu, nu pe Alibec. Domnul Argăseală s-a sfătuit şi cu alţi antrenori din club, nu doar cu mine, din cîte ştiu eu. Aşa că nu vreau să se mai arunce eşecul transferului lui Alibec la Steaua doar în cîrca mea, pentru că Valeriu Argăseală a cerut opinia mai multor antrenori la de la Centru”, se apără Gheorghe Gigel.

Argăseală a luat decizia

În 2006, cînd Alibec a ratat ocazia transferului la Steaua, el a concurat pentru un loc, cum spune şi Gheorghe Gigel, cu Vlad Rusu. Acesta era mult mai bine văzut de către toţi antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori din Ghencea. Mai mult, cei de acolo erau foarte încrezători că Rusu va deveni atacantul care va marca foarte multe goluri pentru echipa mare. Nu a fost deloc aşa. Deşi a fost promovat la prima echipă, Rusu nu a izbutit să se afirme şi a fost nevoit la un moment dat să plece de la „roş-albaştri”. Cifrele sale erau bune doar la echipa a doua, unde a marcat aproape 40 de goluri. La prima echipă a prins doar două meciuri, fără să înscrie. În 2011 l-a luat Hagi la Viitorul, sezonul trecut a fost împrumutat la Clinceni, iar acum a ajuns la Ploieşti.
În ceea ce priveşte situaţia lui Alibec din 2006, Argăseală a decis să nu achite nimic pe el Centrului de la Mangalia, mergînd pe mîna celor care-i vedeau zilnic pe cei doi, Denis şi Vlad, la echipa de juniori. Ulterior, s-a dovedit încă o decizie neinspirată a şefilor din Ghencea.

Steaua l-a refuzat, el i-a făcut campioni!

Finalul campionatului trecut a fost unul dramatic, în care Steaua şi ASA Târgu Mureş s-au duelat pentru supremaţia Ligii 1 pînă în ultimele secunde ale ultimei etape. Alibec a fost jucătorul care i-a readus pe „roş-albaştri” în cărţi în lupta pentru titlu, după ce a marcat o dublă în victoria echipei sale în faţa mureşenilor în penultima etapă, rezultat care a dus Steaua pe primul loc al clasamentului.

„După ce am plecat de la Steaua, nu prea mai aveam încredere în mine, dar nea Fane Petcu m-a ajutat să îmi revin şi mi-a redat forţa de care aveam nevoie. Mi-am revenit cu ajutorul lui şi apoi am plecat în Italia” (Denis Alibec)

900.000 euro esto cota de piaţă a atacantului, conform site-urilor de specialitate