Fotbal intern

STEAUA. Transfer pentru Liga Campionilor: revenire de senzaţie!

Cristi Tănase nu s-a impus în China, este nemulţumit că nu joacă titular la Tianjin Teda şi astfel nu are şanse să prindă lotul pentru Euro 2016. Aventura lui Cristi Tănase în China este...
03.11.2015 | 23:59
STEAUA Transfer pentru Liga Campionilor revenire de senzatie
ADVERTISEMENT

Cristi Tănase nu s-a impus în China, este nemulţumit că nu joacă titular la Tianjin Teda şi astfel nu are şanse să prindă lotul pentru Euro 2016. Aventura lui Cristi Tănase în China este pe cale să se sfîrşească mai repede de cît se aştepta fostul căpitan al Stelei. Deşi a semnat la începutul lui iulie un contract pe o perioadă de 2 ani cu Tianjin Teda, în decurs de doar 4 luni „Dodel” a pierdut statutul de jucător convocat în permanenţă la echipa naţională a României. FANATIK a aflat că mijlocaşul român s-a enervat teribil după ce a văzut că în ultimul meci din campionat antrenorul noii sale echipe l-a folosit doar un singur minut, iar ulterior Anghel Iordănescu nu l-a inclus nici pentru amicalul cu Italia pe lista stranierilor convocaţi la lot.

I-a transmis lui Rădoi că vrea să revină la Steaua

Vizibil deranjat de situaţia în care a ajuns, Cristi Tănase este decis să găsească o cale să plece în această iarnă de la Tianjin Teda, fie împrumut, fie în urma unui transfer definitiv. FANATIK a aflat că mijlocaşul piteştean a luat în calcul chiar şi o revenire la Steaua şi a avut grijă să îi ajungă la urechi lui Mirel Rădoi intenţia sa. Totuşi, lui „Dodel” i se caută între timp şi alte variante de transfer în Europa, de unde poate să reintre mai uşor în atenţia selecţionerului Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

„Pînă să plece în China, Tănase era un jucător convocat în permanenţă la echipa naţională. Nu uitaţi că are peste 40 de selecţii, dar după ce a ajuns la Tianjin a dispărut din circuitul «tricolorilor». Este evident că acest lucru nu îi convine deloc, mai ales că nici la noua echipă de club nu a reuşit să se impună. Ba joacă un meci titular, ba este ulterior lăsat pe banca de rezerve şi este trimis pe teren doar cîteva minute. Aşa că, evident, cel mai bine pentru Cristi este să plece din China, iar o revenire la Steaua este foarte posibilă, de ce nu? În situaţia actuală trebuie să ia în calcul cele mai bune variante pentru el. Aşa că totul este foarte posibil”, a dezvăluit sursa FANATIK.

A fost de două ori pus într-o situaţie neplăcută

La ultimele două acţiuni ale echipei naţionale a României, Cristi Tănase a ratat în ultima clipă convocarea la lot. Mai mult, el a şi fost chemat din China în România, dar chiar şi aşa, cu „marfa” la uşă, Anghel Iordănescu a renunţat la serviciile sale şi nu l-a mai luat în cele din urmă în lotul final de 23. FANATIK a aflat că, deşi nu a dorit să comenteze public situaţia în care a fost pus, „Dodel” şi-a dat sema că atîta timp cît va mai evolua în China nu mai are nici o şansă să joace şi la echipa naţională. Iar să mai prindă lotul pentru Campionatul European din Franţa nici nu mai se mai pune problema. Dovada? Pentru partida amicală cu Italia din 17 noiembrie, de la Bologna, Cristi Tănase nu a fost inclus, nici de această dată, pe lista stranierilor convocaţi, anunţată de selecţionerul României la începutul acestei săptămîni.

ADVERTISEMENT

China a fost ultimul tren pentru Tănase

Surse din anturajul fostului căpitan al „roş-albaştrilor” au dezvăluit pentru FANATIK că, încă de la început, jucătorul piteştean a fost conştient că s-ar putea să iasă din circuitul echipei naţionale dacă acceptă transferul în China. „Tănase a ştiut de la început unde merge şi ce riscă în urma acestui transfer. Dar el intrase într-o uşoară disperare. Nu uitaţi că a venit la Steaua în urmă cu şase ani şi a dorit cu orice preţ să prindă şi un transfer la o echipă din străinătate. Vine vremea cînd trebuie să te gîndeşti şi la partea financiară pentru tine şi familia ta. La Tianjin Teda cîştigă undeva în jurul sumei de 1 milon de euro pe sezon. El a semnat un contract pe doi ani, dar nu îi convine nici că nu s-a împus pînă acum ca titular, iar antrenorul îl ţine mai mult pe banca de rezerve. În plus, mai este şi problema cu acomodarea la viaţa din China. El mai discută şi se mai întîlneşte cu Bicfalvi, care se află la 250 de kilometri de oraşul în care locuieşte Tănase. Oricum, în această iarnă, Cristi îşi va rezolva situaţia deoarece este păcat ca un jucător ca el să încheie de la 28 de ani conturile cu echipa naţională. Dacă avea peste 33 de ani, atunci poate că nu îl mai interesa atît de tare de faptul că nu mai este convocat la lot, dar aşa îi pasă, pentru că vrea să ajute România la Campionatul European din Franţa de anul viitor”, a încheiat sursa respectivă.

În 2012, Gigi Becali a refuzat 5 milioane de la Palermo!

Nicolae Enoiu, administratorul judiciar de la FC Argeş, a dezvăluit pentru FANATIK că nu-l mai interesează situaţia lui Cristi Tănase încă de pe data de 6 august 2014. „Tănase poate să facă ce vrea, deoarece nu ne mai interesează situaţia lui. Dacă el se transfera la o altă echipă în străinătate pînă pe data de 6 august 2014, atunci FC Argeş încasa 50 la sută dintr-un viitor transfer, conform înţelegerii semnate între cele două cluburi în vara anului 2009. Cum el a semnat un alt contract cu Steaua după 6 august 2014, atunci Gigi Becali ne-a fentat legal şi nu ne-a mai dat nici un ban pentru transferul la Tiajin Teda, pe un milion de euro, deoarece expirase prima înţelegere între noi şi dînsul. Oricum, este clar pentru toată lumea de ce nu l-a vîndut Gigi Becali pe Tănase la Palermo în 2012. La vremea respectivă, Ioan Becali l-a anunţat pe vărul său că Palermo oferă Stelei 5 milioane de euro, dar Gigi i-a spus că nu poate să accepte oferta, deoarece trebuie să îi dea lui FC Argeş 50 la sută din suma transferului. Lui nu îi convenea, pentru că plătise şi către Penescu în 2009 suma de 1.800.000 de euro pentru doar 50 la sută din procente. Deci, după calculele sale, din afacera cu Tănase patronul Stelei ar fi ieştit pe minus”, a încheiat Nicolae Enoiu.

ADVERTISEMENT

7 trofee a cîştigat în tricoul Stelei

Cristi Tănase a jucat la Steaua în perioada 2009-2015, iar după plecarea lui Alex Bourceanu la Trabzonspor a devenit căpitanul „roş-albaştrilor”. În cei 6 ani petrecuţi în tricoul echipei lui Gigi Becali, „Dodel” a cîştigat 3 titluri, două Cupe ale României, o Cupă a Ligii şi Supercupa României. La echipa naţională a debutat în 2008, iar pînă în prezent a jucat de 41 de ori sub „tricolor”.

„Victor Piţurcă este selecţionerul care l-a debutat pe Tănase la echipa naţională şi, totodată, antrenorul cu care Cristi s-a simţit cel mai bine atunci cînd juca sub comanda acestuia. La Steaua, el a mai lucrat bine şi cu Laurenţiu Reghecampf, însă cel mai mult i-a simţit lipsa lui Mihai Stoica. MM era omul pe care Tănase se putea sprijini la orice oră, iar în plus de asta fostul manager îl apăra mai mereu în faţa patronului sau a suporterilor atunci cînd Cristi mai întra în conflict cu aceştia. Oricum, Tănase e conşitent că putea să cîştige mult mai multe trofee în cei şase ani petrecuţi în tricoul Stelei, dar pînă la urmă este bine că a terminat şi aşa”, a povestit pentru FANATIK un apropiat al fostului jucător stelist.

ADVERTISEMENT

10 meciuri a jucat Tănase pentru Tianjin Teda în 4 luni. El a marcat două goluri în acest interval
154 de meciuri şi 20 de goluri a bifat Tănase pentru Steaua în 6 ani
41 de meciuri a jucat Tănase pentru echipa naţională a României. A înscris 6 goluri sub „tricolor”

„Am ţinut legătura mereu cu antrenorii secunzi de la naţională, mi-au spus că reuşesc să se uite la meciurile mele. Pentru mine a fost o mare dezamăgire că nu am mai fost convocat. Îmi doream şi îmi doresc foarte mult să fiu convocat (Cristi Tănase)