Fotbal intern

Astea sînt TOATE grupele Europa League! Duel între români!

GRUPA A...
29.08.2014 | 23:48

uefa

GRUPA A

VILLARREAL
MONCHENGLADBACH
ZURICH
APOLLON

GRUPA B

COPENHAGA
BRUGGE
TORINO
HELSKINKI

GRUPA C

TOTTENHAM
BEŞIKTAŞ
PARTIZAN BELGRAD
ASTERAS TRIPOLI

GRUPA D

SALZBURG
CELTIC
DINAMO ZAGREB
ASTRA GIURGIU

GRUPA E

PSV
PANATHINAIKOS
ESTORIL
DINAMO MOSCOVA

GRUPA F

INTER
DNIPRO
ST. ETIENNE
QARABAG

GRUPA G

SEVILLA
STANDARD LIEGE
FEYENOORD
RIJEKA

GRUPA H

LILLE
WOLFSBURG
EVERTON
KRASNODAR

GRUPA I

NAPOLI
SPARTA PRAGA
YOUNG BOYS
SLOVAN BRATISLAVA

GRUPA J

DINAMO KIEV
STEAUA BUCUREŞTI
RIO AVE
AALBORG

GRUPA K

FIORENTINA
PAOK
GUINGAMP
DINAMO MINSK

GRUPA L

METALIST HARKOV
TRABZONSPOR
LEGIA VARŞOVIA
LOKEREN

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

UPDATE 14:03 / A început ceremonia! În cîteva minute aflăm cu cine vor juca Steaua şi Astra!

UPDATE 13:04 / Mai puţin de o oră pînă la tragerea la sorţi! 

În urma rezultatelor din play-off, urnele pentru Liga Europa sînt complete. Cele 48 de formaţii sînt împărţite în patru grupe, iar Steaua este în a doua urnă, în timp ce Astra se află în grupa a patra. 

Tragerea la sorţi va avea loc începînd cu ora 14:00 şi va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

Cea mai accesibilă grupă pentru Steaua Bucureşti ar fi formată din Copenhaga, Guingamp şi Lokeren, în timp ce o grupă grea ar fi formată din Inter, Everton şi Dinamo Moscova.

Astra, fiind în ultima urnă, are o misiune mult mai grea. Şanse foarte mici de calificare ar avea cu Napoli, Monchengladbach şi Legia Varşovia, iar cel mai bun scenariu ar fi cu Salzburg, Trabzonspor şi Guingamp.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

URNA 1

SEVILLA
INTER
TOTTENHAM
PSV
NAPOLI
DINAMO KIEV
VILLARREAL
FIORENTINA
SALZBURG
METALIST HARKOV
LILLE
COPENHAGA

URNA 2

STEAUA BUCUREŞTI
STANDARD LIEGE
PAOK
CELTIC
BEŞIKTAŞ
WOLFSBURG
BRUGGE
DNIPRO
TRABZONSPOR
PANATHINAIKOS
SPARTA PRAGA
MONCHENGLADBACH

URNA 3

EVERTON
YOUNG BOYS
DINAMO ZAGREB
ZURICH
ESTORIL
LEGIA VARŞOVIA
PARTIZAN BELGRAD
TORINO
FEYENOORD
GUINGAMP
ST. ETIENNE
RIO AVE

URNA 4

DINAMO MOSCOVA
KRASNODAR
SLOVAN BRATISLAVA
AALBORG
APOLLON
HJK HELSINKI
DINAMO MINSK
ASTERAS
RIJEKA
LOKEREN
ASTRA GIURGIU
QARABAG

* În grupele Ligii Europa nu se pot întîlni două echipe din aceaşi ţară.

UPDATE 22:14 / Şansele Stelei de a urca în prima urnă valorică sînt minime, în urma rezultatelor din această seară în play-off. Chiar dacă Lyon şi Twente au fost eliminate, formaţia roş-albastră a urcat pînă pe primul loc în urna a doua, însă şansele să mai urce un loc sînt minime. Tottenham, Inter şi Villarreal au cîştigat uşor partidele din tur şi în momentul de faţă nici una dintre ele nu este în pericol. Englezii se află la egalitate, 0-0, Inter conduce cu 2-0 şi Villarreal are 1-0.

******************************************************************************

Steaua a ratat calificarea în Liga Campionilor, în dauna celor de la Ludogoreţ, dar merge mai departe în grupele celei de-a doua competiţii europene intercluburi, Europa League.

Steaua e fan Astra pentru a spera la urna 1 valorică

Cu toate că are un coeficient foarte bun, Steaua are şanse mici să facă parte din prima urnă valorică, a capilor de serie, la tragerea la sorţi de vineri, a grupelor Europa League. În acest moment, campioana României este pe poziţia a treia din urna a doua valorică, sub Lille şi Copenhaga, echipe eliminate din play-off-ul Ligii Campionilor, care au un coeficient mai bun ca al Stelei.

st

Totuşi, pentru a spera la ultimul loc al capilor de serie, care ar asigura evitarea unor adversari gen Inter Milano, Tottenham, Fiorentina sau Napoli, Steaua are nevoie ca 3 echipe cu coeficient superior să fie eliminate în această seară, în returul din play-off. Iar numărul acestora este mic: Olympique Lyon, Inter Milano, Tottenham, PSV Eindhoven, Villarreal, Twente Enschede şi Metalist Harkov. Aşadar, din acest punct de vedere, Steaua este fanul numărul 1 al Astrei, care, dacă va elimina pe Lyon, va micşora ecartul roş albaştrilor faţă de urna capilor de serie la doar două poziţii.

Chiar şi aşa, Steaua ar avea nevoie ca alţi doi capi de serie să fie eliminaţi. Iar dacă Inter Milano (3-0 la islandezii de la Stjarnan), Tottenham (2-1 la ciprioţii de la AEL Limassol), Villarreal (3-0 la kazahii de la Astana) au calificarea în buzunar după victoriile din deplasare din prima manşă, speranţele Stelei se leagă, în principal, de eventualele eliminări ale olandezilor de la Twente Enschede (în tur 0-0 cu azerii de la Karabakh) şi ale ucrainenilor de la Metalist Harkov (0-0 în tur cu Ruch Chorzow).

În orice context, Steaua e favorită la calificarea în primăvara europeană

Chiar dacă în această seară se vor stabili 31 de calificate în grupele Europa League şi în contextul explicat anterior, Steaua se gîndeşte deja la şansele de calificare din grupele Europa League. Fie că va fi cap de serie sau nu, prin prisma faptului că din fiecare grupă de cîte 4 echipe se vor califica primele 2 clasate, Steaua are mari şanse de calificare în primăvara europeană. În urnele 3 şi 4 valorice, din care Steaua îşi va afla 2 dintre contracandidate, campionii ar putea pica, în cel mai rău caz, cu echipele favorite la calificare din această seară gen Monchengladbach, Everton (calificată direct), Real Sociedad sau Lokomotiv Moscova (urna a treia) şi Legia Varşovia, Dinamo Moscova, Feyenoord sau St. Etienne (urna a patra)

st2

Astra şi Petrolul, în ultima urnă valorică, în caz de calificare

Dacă Petrolul speră la o minune la Zagreb, după 1-3 pe teren propriu, Astra Giurgiu are şanse imense de calificare în grupele Europa League după 2-1 la Lyon. Astfel, atît Astra, cît şi Petrolul, ar fi în ultima urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor Europa League, din cauza coeficientului de club, 6,951, unul dintre cele mai mici realizat de echipele ce se vor regăsi în urne.

Steaua ar lua toţi banii din market pool dacă ar fi singura echipă românească din grupe

Interesant este faptul că, din punct de vedere economic, partea care interesează cel mai mult pe Gigi Becali, Steaua are toate motivele să dorească să fie singura echipă românească din grupele Europa League. Şi asta deoarece ar urma să încaseze singură toţi banii din market pool, de 1 milion de euro doar pentru faza grupelor, la care s-ar adăuga circa 300.000 de euro pentru o eventuală calificare în primăvara europeană. Dacă ar elimina pe Lyon, respectiv Dinamo Zagreb, atît Astra, cît şi/sau Petrolul, Steaua ar urma să împartă aceşti bani cu conaţionalii!

Banii, într-un cuantum ce se va stabili cu exactitate după jocurile din această seară, se vor adăuga sumelor pe care Steaua deja le are asigurate, respectiv 1.300.000 euro, bonusul oferit de UEFA fiecărei echipe calificată în grupele Europa League, 2.100.000 de euro – bonusul pe care Steaua îl încasează pentru că a jucat în play-off-ul Ligii Campionilor şi urmează a fi suplimentate cu eventualele bonusuri de performanţă.

200.000 de eurovictoria şi 100.000 euroegalul – bonusurile oferite pentru rezultatele din grupele Europa League oferite de UEFA

200.000 de euro – bonusul de calificare în primăvara europeană

400.000 de euro – bonus oferit de UEFA pentru cîştigarea grupei Europa League

4.366.707 euro – suma totală încasată de Steaua din partea UEFA pentru sezonul 2012/2013 al Europa League, în care roş-albaştrii au ajuns pînă în optimi