Fotbal intern

STEAUA. Toşca, CRITICAT! „Mai are de lucrat, trebuie să stea mai bine în teren”

STEAUA. Cel mai constant stranier din lotul Stelei, Fernando Varela a avut evoluţii care l-au impus ca titular de bază, indiferent de ce antrenor a fost pe banca tehnică a echipei. Fotbalistul din...
27.12.2015 | 00:01
STEAUA Tosca CRITICAT Mai are de lucrat trebuie sa stea mai bine in teren

STEAUA. Cel mai constant stranier din lotul Stelei, Fernando Varela a avut evoluţii care l-au impus ca titular de bază, indiferent de ce antrenor a fost pe banca tehnică a echipei. Fotbalistul din Insulele Capului Verde (5.500 de kilometri de România!) dovedeşte şi „talente” de antrenor atunci cînd vorbeşte despre linia de apărare a Stelei.

„Toşca s-a descurcat destul de bine ca fundaş central, dar mai are de lucrat. Ca stoper trebuie să stai mai bine în teren şi să vorbeşti mai mult. Nu e ca atunci cînd eşti fundaş stînga. Eu îl prefer pe el ca fundaş stînga. Acolo e mai bun”, a declarat Varela pentru un ziar de sport.

STEAUA. Despre venirea la Steaua…

„Cînd am venit la Steaua, aici erau Gardoş şi Szukala. Era imposibil să joc titular ca fundaş central. Reghe m-a folosit ca fundaş dreapta într-un cantonament. Nu am vrut să stau rezervă şi am acceptat să joc pe dreapta”

STEAUA. Despre revenirea la Steaua…

„Abia aştept să revin. Pentru că îmi plac antrenamentele lui Neubert, sînt fericit că s-a întors şi ca jucător simţi că ai superputeri şi te simţi foarte bine în timpul unui meci după ce eşti pregătit de el. Are metode pe care eu nu le-am mai întîlnit nicăieri pînă la Steaua. Am lucrat cu mulţi preparatori buni, dar Neubert a ştiut mereu cum să mă pregătească la cel mai înalt nivel. Nu vreau să zic că el e cel mai bun sau că alţii sînt mai slabi, dar clar şedinţele lui de pregătire sînt speciale”

STEAUA. Diferenţe între Reghe şi Gîlcă?

„Da, clar! Cu Reghe pregătirea a fost la un nivel foarte, foarte înalt şi-aveai nevoie de concentrare în tot ce făceai. Gîlcă a lăsat nivelul fizic mai jos şi cred că a fost bine şi aşa. Pentru că nu poţi să fii mereu sus, să faci 2-3-4 ani aceleaşi antrenamente, la duritate maximă, iar schimbarea a fost bună pentru noi. S-a lucrat mai mult tactic cu Gîlcă, schimbarea de ritm chiar a fost bună”

STEAUA. Amintirile de la Vaslui îl chinuiesc şi acum…

„Mi-a fost foarte, foarte, foarte, foarte, foarteeee greu la Vaslui… Veneam dintr-o ţară mare, unde aveam tot ce-mi doream… Şi am ajuns la Vaslui! Din Lisabona! La Lisabona aveam parcuri, mall-uri, tot, tot, iar la Vaslui nu aveam nimic! În cinci minute parcurgeam tot oraşul. Am fost nevoit să stau singur, mi-a fost greu de tot”

STEAUA. Nici cu Adrian Porumboiu nu i-a fost uşor…

„Relaţia cu domnul Porumboiu a fost foarte grea! La primul meu antrenament la Vaslui, eram gras şi mi-a zis că dacă slăbesc o să fiu cel mai bun din România. M-a surprins mult atunci, au mai urmat episoade în care nu a ieşit tocmai bine… Din punctul meu de vedere, eu mi-am făcut meseria bine la Vaslui, dar eram disperat să plec de acolo”

STEAUA. Comparaţia Porumboiu-Becali îl avantajează pe patronul Stelei…

„Este un om care nu acceptă decît să fie primul, să nu piardă niciodată. E normal să înjure pe toată lumea, să vorbească urît, pentru că e patron şi bagă bani. Eu poate că eram la fel dacă îmi băgam banii mei şi nu aveam rezultate. Chiar trebuie înţeles. Plus că ştie mai mult fotbal decît Porumboiu!”

-> 108 meciuri are Varela în Liga 1 în total, şi pentru SC Vaslui, şi pentru Steaua

 

-> 4 trofee a cîştigat Varela în România: două titluri, Cupa României, Cupa Ligii, toate cu Steaua

 

-> 22 de meciuri a jucat Varela în cupele europene cu SC Vaslui şi Steaua