Sport

EXCLUSIV/ Transferul VIEŢII Liverpool VREA un stelist!

Unul dintre cei mai promiţători puşti ai Stelei este aproape de transferul vieţii, urmînd a fi urmărit la Londra, la meciul cu Chelsea, de celebrul club britanic Liverpool, după ce a fost...
10.12.2013 | 13:53
EXCLUSIV Transferul VIETII Liverpool VREA un stelist

Unul dintre cei mai promiţători puşti ai Stelei este aproape de transferul vieţii, urmînd a fi urmărit la Londra, la meciul cu Chelsea, de celebrul club britanic Liverpool, după ce a fost monitorizat întregul sezon 2013/2014!

Este vorba de portarul Valentin Cojocaru, 18 ani, anunţat titular în partida de marţi seară, cu începere de la ora 21:00, în echipa lui Ioan Toma cu Chelsea Londra, în Liga Campionilor, la tineret ar putea să dispute meciul vieţii sale. Motivul?

FANATIK a aflat  că internaţionalul de juniori de la Steaua va fi urmărit la acest joc de doi trimişi ai clubului Liverpool. Prestaţiile bune avute de acesta în Liga Campionilor la tineret, în acest sezon, au atras atenţia oficialilor cormoranilor, care îl doresc pe goalkeeperul formaţiei lui Gigi Becali la echipa lor încă din această iarnă. “Cojocaru este urmărit din nou de cei de la Liverpool încă de la startul Ligii Campionilor la tineret. Doi emisari de ai lor vor fi prezenţi la Londra, la meciul Chelsea + Steaua. Cei din Anglia îl cunosc bine , deoarece la începutul anului 2011 l-au avut în probe la Academia lor, dar din diferite motive, la vremea respectivă, acest transfer nu s-a mai materializat” , ne-a dezvăluit o sursă din anturajul clubului din Ghencea.

“În 2011 a jucat pentru Liverpool contra echipelor Bolton şi Stoke City

În urmă cu doi ani de zile, pe vremea în care avea doar 16 ani, Valentin Cojocaru s-a aflat pentru mai bine de opt zile la probe la Academia lui Liverpool. Totodată, cu această ocazie, managerii centrului de copii şi juniori ai formaţiei din Albion l-au folosit pe portarul de la Steaua în meciurile cu Bolton, 2-0 şi cu Stoke City 0-0.

Profitînd de faptul că se află la celebra Academie a celor de la Liverpool, Valentin Cojocaru nu a pierdut prilejul să viziteze stadionul Anfield Road, acolo unde s-a fotografiat şi în vestiarul echipei mari chiar lîngă tricoul lui Pepe Reina.

646x404 (1)

Reading a oferit Stelei 500.000 de lire steline, în 2012, pentru Cojocaru

Ulterior, la un an după ce a susţinut probe de joc la Liverpool, în vara anului 2012, Cojocaru a fost la un pas să se transfere în Anglia la Reading. Conducătorii acestei formaţii au făcut la vremea respectivă chiar o ofertă concretă de transfer, propunîndu-i lui Gigi Becali 550.000 de lire plus 20 la sută dintr-un eventual,  însă patronulul clbului din Ghencea a refuzat tranzacţia.

Informaţia a fost confirmată la vremea respectivă chiar de Laurenţiu Reghecampf.“Este adevarat ca am primit o oferta de transfer de la Reading pentru Cojocaru, dar nu ne intereseaza”, a spus antrenorul Stelei.
5 meciuri a jucat Cojocaru pentru Steaua în Liga Campionilor la tineret

3 meciuri a jucat Cojocaru pentru Steaua în Liga I

400.000 de euro este cota portarului de 18 ani conform transfermarkt.de