STEAUA. Cît îl costă pe Becali revenirea în Liga Campionilor!

Daniel Vlad   
în Stiri sportive
28/02/2016, 00:00
STEAUA. Cît îl costă pe Becali revenirea în Liga Campionilor!

Gigi Becali va trebui să bage serios mîna în buzunar în cazul în care Steaua cîştigă campionatul şi se califică în grupele Ligii Campionilor. Gigi Becali este dispus să dea bani ca să ia bani. Mai precis este dispus să facă un sacrificiu financiar consistent ca Steaua să ajungă din nou în grupele Ligii Campionilor pentru a putea profita de potul cel mare, în valoare de circa 30 de milioane de euro.

Aceşti bani vor intra în contul clubului, adică al lui, dacă Reghecampf va reuşi să îi îndeplinească marele vis. Visul ce-a „pohtit”. „Doar Liga Campionilor mă interesează. Vreau să stau la masa bogaţilor. Acolo sînt banii adevăraţi şi acolo e lumea bună a fotbalului. În rest, nu mă interesează absolut nimic, cîştigarea cupelor şi aşa mai departe”, a spus în repetate rînduri Becali.

Prime, dar şi „pierderi”

Pentru a putea beneficia de acest privilegiu, dar şi pentru a motiva o serie de oameni importanţi din propria-i echipă, latifundiarul din Pipera a fost nevoit să promită cîteva bonusuri financiare consistente. Foarte consistente. Laurenţiu Reghecampf şi Ciprian Marica sînt primii doi pe lista cu cele mai mari prime oferite de finanţatorul „roş-albaştrilor”. Un bonus destul de generos, pentru nivelul fotbalului românesc, îl va încasa şi Gabi Tamaş.

Pe lîngă aceştia, vrînd, nevrînd, mai mult nevrînd, latifundiarul din Pipera trebuie să cheltuie pînă la vară, în doar cinci luni, alţi 300.000 de euro cu 3 fotbalişti de care nu a reuşit să scape după ce Reghecampf l-a anunţat că nu mai intră în planurile sale. Tade, Alcenat şi Breeveld vor cîştiga lunar salarii de 25.000 de euro, 20.000 de euro, respectiv 15.000 de euro. Totalul e simplu de făcut. Şi de trecut la „pierderi”…

Reghe, bonus cu 6 zerouri

Laurenţiu Reghecampf nu a pus pe primul plan banii atunci cînd a ales să semneze din nou cu Steaua la sfîrşitul anului trecut . Astfel că omul care a adus două titluri în vitrina campionilor în ultimii trei ani va fi plătit cu un salariu de 25.000 de euro pe lună. Mult la noi, puţin „afară”. Însă, dacă va reuşi să califice echipa în grupele Ligii Campionilor, atunci va beneficia din partea lui Gigi Becali de un bonus de un milion de euro. Latifundiarul din Pipera a dorit să introducă, totuşi, în contractul antrenorului o clauză de protecţie. Astfel, în cazul în care Reghe primeşte între timp o ofertă mai bună de la o altă echipă şi doreşte să plece de la Steaua va fi nevoit să plătească o clauză de reziliere a contractului, în valoare de 1 milion de euro.

Marica ia la fel ca antrenorul!

Singurul jucător din lotul Stelei care primeşte o primă egală cu a antrenorului în cazul în care Steaua intră în grupele Ligii Campionilor este Ciprian Marica. După ce a purtat mai bine de două luni de zile negocieri cu omul care a înscris 25 de goluri pentru echipa naţională, în cele din urmă patronul celui mai titrat club din fotbalul românesc a reuşit să îl facă pe fotbalistul de 30 de ani să semneze cu echipa sa. „Am discutat de foarte multe ori cu Marica, iar în cele din urmă l-am convins să semneze cu noi. I-am spus că eu nu dau terenuri pentru a semna cu Steaua, deoarece nu am chef de alte probleme cu legea. El mi-a spus că nu-l interesează banii, deoarece vrea cu orice preţ să prindă lotul pentru Campionatul European din Franţa. Dacă vom intra în grupele Ligii Campionilor, atunci el va primi din partea mea un milion de euro”, anunţa Becali după perfectarea înţelegerii cu Marica.

Tamaş e „la sfert”

Un alt jucător care va încasa o primă consistentă, nici pe departe la fel de mare, dar foarte bună pentru nivelul fotbalului românesc, este Gabi Tamaş. Care a semnat cu Steaua pe un salariu de 15.000 de euro pe lună, dar va încasa de la Gigi Becali, în cazul în care echipa se va califica în grupele Ligii Campionilor, o primă de 250.000 de euro. „Am vorbit cu Tamaş la telefon şi i-am explicat ce şi cum. Dacă l-am prins că bea, atunci ne despărţim fără nici un fel de explicaţii. Mi-a spus că s-a cuminţit şi că vrea să vină cu mine duminica la biserică. Eu nu oblig pe nimeni să facă lucrul ăsta. Tot aşa va avea şi el un bonus dacă intrăm în grupele Ligii Campionilor. Toată lumea de la Steaua o să fie mulţumită dacă obiectivul suprem va fi îndeplinit. Asta vă garantez eu”, declara Gigi Becali în timpul tratativelor cu Tamaş.

Ceilalţi stelişti vor primi maximum 200.000 de euro

Cînd a spus că toată lumea va fi mulţumită dacă Steaua se va califica în grupele Ligii Campionilor, Gigi Becali s-a referit în primul rînd la toţi jucătorii din lot. FANATIK a aflat că steliştii cu cele mai multe minute jucate vor putea cîştiga maximum 200.000 de euro. În această sumă este inclusă şi prima pentru cîştigarea titlului de campion al României. „Jucătorii Stelei au nişte prime bine stabilite dacă echipa se va califica în grupele Ligii Campionilor. Vă asigur că aceste prime şi le-ar dori să le primescă mulţi fotbalişti din Liga 1, deoarece nu sînt deloc mici”, a dezvăluit Reghe.
Aşa că, la un simplu calcul, cu tot cu primele individuale, dar şi cu alte cheltuieli suplimentare, pe Gigi Becali îl va costa aproximativ 4 milioane de euro calificarea în grupele Ligii Campionilor.

„Toată lumea de la Steaua o să fie mulţumită dacă obiectivul suprem va fi îndeplinit. Asta vă garantez eu” (Gigi Becali)

1.000.000 de euro este cea mai mare primă promisă de Gigi Becali, beneficiari fiind Reghecampf şi Marica

Închide ×