Fotbal intern

STEAUA. Portarul care l-a refuzat pe Gigi pentru o echipă din Liga 2!

STEAUA. Putea ajunge la actuala campioană a României, însă a preferat să semneze cu Universitatea Craiova, care făcea atunci stadioane pline în liga secundă!...
03.03.2016 | 13:01
STEAUA Portarul care la refuzat pe Gigi pentru o echipa din Liga 2

STEAUA. Putea ajunge la actuala campioană a României, însă a preferat să semneze cu Universitatea Craiova, care făcea atunci stadioane pline în liga secundă!

STEAUA. Cînd spui Mircea Bornescu te gîndeşti automat la Rapid şi la Universitatea Craiova. Aia veche, a lui Mititelu. Portarul este, altfel, iubitor pe viaţă, declarat şi recunoscut, al Giuleştiului. Dar şi-a făcut meseria cu profesionalism şi cînd a „închis” altă poartă. Şi de aceea a rămas în inimile fanilor oriunde a jucat. În special ale rapidiştilor şi ale oltenilor.

STEAUA. Destinul celui poreclit „Pepe” putea să fie, însă, altul. Alb-albastrul şi alb-vişiniul nu ar mai fi existat, probabil, dacă portarul ar fi acceptat una dintre primele oferte venite pe adresa sa. Din partea Stelei. A refuzat, a preferat să capete experienţă. Şi aşa, ulterior, să devină un idol pentru fanii rapidişti şi cei olteni. A riscat şi a cîştigat. Nu regretă pasul făcut. Nu îi pare rău că a refuzat Steaua.

„I-am bătut şi sînt mîndru!”

STEAUA. Mircea Bornescu a învins în acest sezon pe Steaua. A avut acest privilegiu. Nu cu Rapid, nu cu Universitatea Craiova, ci cu FC Voluntari. O grupare minusculă comparativ ce primele două „legende” amintite. Ce-i drept, o victorie cu „roş-albaştrii” este nepreţuită. Mai ales că ai învins o echipă care, conform ultimelor sondaje, ar avea cei mai mulţi simpatizanţi. „I-am bătut şi sînt mîndru. Cu sufletul poţi bate pe oricine”, a declarat Bornescu pentru FANATIK. Pe 3 mai împlineşte 36 de ani. Pînă în prezent a bifat doar formaţii de tradiţie. Cu mulţi suporteri. Pe finalul carierei a ales să se retragă aproape de casă, în Ilfov. „E o satisfacţie imensă să învingi Steaua. E de vis! O victorie cu ei are un gust aparte”, spune „Pepe”.

„Meme m-a sunat de multe ori!”

STEAUA. Da, în regulă, Steaua e Steaua, vorba unor specialişti, imparţiali ca tot românul. Pentru Bornescu, orice izbîndă în faţa „roş-albaştrilor” are o valoare aparte. „Ştiţi că am fost ofertat de ei în două rînduri?”, ne aruncă „Pepe” mănuşa. Îl rugăm să ne explice detaliat. „Da, am avut şansa să semnez cu Steaua de două ori. Prima dată înainte să semnez cu Universitatea Craiova. Atunci am avut o ofertă concretă de la Steaua. Mihai Stoica m-a dorit, am vorbit cu el de multe ori la telefon, a insistat foarte mult să vin la Steaua”, ne-a dezvăluit Bornescu. Se opreşte pentru cîteva secunde. Nu îl lăsăm în pace. „Păi şi de ce nu ai mai ajuns?”. Este, logic, următoarea întrebare.

S-ar fi luptat cu Hamutovski

„M-am sfătuit cu mai multă lume, cu oameni din fotbal, cu apropiaţi şi am ajuns la concluzia că este mai bine pentru cariera mea să semnez cu Universitatea Craiova, chiar dacă era în liga a doua. Nu aveam mare experienţă, eram tînăr şi nu voiam să fiu eterna rezervă. Din ce îmi amintesc, la momentul respectiv, era domnul Victor Piţurcă antrenor. Ar fi trebuit să mă lupt cu Hamutovski. Dar aşa am considerat eu că e mai bine pentru cariera mea, să mă duc la Craiova şi să capăt experienţă. Nu regret sub nici o formă că am ales asta”, a spus Bornescu pentru FANATIK.

Dorit şi în 2007

STEAUA. Hamutovski era, într-adevăr, un adversar de temut. Bornescu a ales, însă, să semneze cu Universitatea Craiova. Unde a fost titular. Şi a promovat cu oltenii în Liga 1. Iar evoluţiile sale au atras din nou atenţia Stelei. „Roş-albaştrii” au încercat să-l legitimeze încă o dată. „Am mai fost dorit de Steaua prin 2007, dar Adrian Mititelu nu m-a lăsat. Asta a fost tot”, ne-a dezvăluit Bornescu. La momentul respectiv, patronul „juveţilor” avea ambiţii mari. În Bănie evoluau jucători precum Prepeliţă, Florin Costea, Mihai Costea şi Woobay, iar Mititelu era ferm convins că va cîştiga campionatul şi nu concepea în ruptul capului să vîndă jucători formaţiilor din Bucureşti.

Marele regret

STEAUA. Bornescu a fost un jucător reprezentativ pentru Rapid şi Universitatea Craiova şi a trăit partide memorabile cînd a întîlnit Steaua. „Acel 5-1 cînd i-am bătut cu Rapidul pe «Giuleşti» e cea mai frumoasă amintire pe care o am. A fost un meci senzaţional, perfect pentru noi. Regret, însă, faptul că nu i-am învins niciodată cu Universitatea. Mi-aş fi dorit enorm”, ne-a spus portarul. Care a refuzat în mai multe rînduri ofertele venite de la CS U Craiova, formaţie care, în opinia sa, nu reprezintă Bănia. O parte din inima sa, cât a mai rămas de la Rapid, a lăsat-o vechii Universităţi. Aia încurajată de mii de juveţi cu „Ştiinţa, Ştiinţa!”…

„Mama ţine cu Universitatea Craiova şi tata cu Rapid, exact acelaşi lucru se întîmplă şi în inima mea. Nu pot s-o iubesc pe mama mai mult decît pe tata şi invers. Nu există nici o ordine, am jucat şi la Universitatea Craiova, şi la Rapid şi iubesc ambele echipe” (Mircea Bornescu)

6 goluri a marcat Bornescu pentru Universitatea Craiova în 113 partide, între 2005 şi 2009!