Fotbal intern

STEAUA. OFICIAL! Super VESTE pentru Marica: “În cîteva zile e apt”

STEAUA. UPDATE, ORA 16:40/ Preşedintele clubului Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat la un post tv că atacantul Ciprian Marica urmează un tratament la terapeutul Marijana Kovacevici şi că...
09.03.2016 | 23:59
STEAUA OFICIAL Super VESTE pentru Marica In citeva zile e apt
ADVERTISEMENT

STEAUA. UPDATE, ORA 16:40/ Preşedintele clubului Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat la un post tv că atacantul Ciprian Marica urmează un tratament la terapeutul Marijana Kovacevici şi că va fi apt de joc într-o săptămână.

“Veştile sînt că într-un timp relativ scurt, în maxim o săptămînă Ciprian e bun de joc.

El trebuie să vadă zi de zi ce progrese face şi va trebui evaluat din nou la sfîrşitul acelui tratament şi să i se spună situaţia. Dacă lucrurile vor evolua bine, vom afla şi noi din informaţiile pe care ni le a da”, a spus Argăseală.

ADVERTISEMENT

––––––––––––––––-

STEAUA. UPDATE, ORA 21:40 / Gigi Becali a explicat motivul pentru care nu l-a putut opri pe Ciprian Marica să apeleze la Marijana Kovacevici. Patronul Stelei a dezvăluit că atacantul l-a sunat şi i-a spus că poate evolua duminică, în campionat, împotriva Astrei.

S-a discutat de plecările lui Marica şi Filip. M-a întrebat Meme şi i-am spus că Marica nu are nici o obligaţie faţă de mine. Şi nu am putut să-l ţin pentru că nu ia nici un ban. A venit să joace gratis pentru că vrea la Euro. Dar Filip nu pleacă. Consider că acel tratament dăunează organismului. Ce poate să ştie în plus femeia aia faţă de toţi specialiştii? Marica m-a sunat şi mi-a spus că poate să joace duminică şi că este bine. După numai o şedinţă cu vraciul“, a spus Becali la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

STEAUA. UPDATE, ORA 18:45Ciprian Marica a plecat marţi în Dubai, acolo unde se află Marijana Kovacevici, care are contract cu un club de fotbal din Emiratele Arabe Unite, pentru tratament. Atacantul speră să fie recuperat cît mai repede şi să reintre în calculele pentru o convocare la Euro.

STEAUA. UPDATE / Laurenţiu Reghecampf a vorbit despre situaţia lui Ciprian Marica şi a anunţat cînd va reveni la antrenamente. “Pentru meciurile următoare nu va fi prezent, dar cred că după pauza echipei naţionale va fi din nou la antrenamente. E o leziune musculară, a făcut un RMN aseară şi deocamdată e prea devreme să vorbim. Eu vreau ca jucătorii mei să revină cît mai repede pe teren, indiferen de tratamentul pe care îl fac. Noi luăm cele mai bune decizii pentru jucătorii noştri. O să vedem dacă-l lăsăm pe Marica la vraciul din Serbia.”

ADVERTISEMENT

…………………….

STEAUA. Ciprian Marica trece prin momente grele. Atacantul s-a accidentat în minutul 36 în derby de România, după ce a trimis un şut spre poarta lui Cerniauskas.

Internaţionalul este suspect de leziune fribrilară la nivelul bicepsului femural drept şi va fi supus mai multor investigaţii medicale. RMN-ul va arăta, însă, cît de gravă este accidentarea. Indiferent de verdict, prezenţa lui Marica la Euro 2016 a devenit mai mult decît incertă. Totuşi, atacantul nu a abandonat ideea de a fi prezent la turneul final din Franţa şi va încerca tot ce omeneşte este posibil pentru a reveni cît mai rapid pe gazon.

ADVERTISEMENT

Marica va apela la Vacusport

STEAUA. În primă fază, Marica va efectua, la Bucureşti, o terapie cu vacuum, la care au apelat foarte mulţi fotbalişti care au suferit accidentări asemănătoare. Vacusport este un sistem ultraperformant de recuperare medicală şi refacere sportivă, care are la bază medicina aerospaţială şi tehnologia revoluţionară a vacuumului intermitent.

„Avantajul major al tehnologiei Vacusport este că oferă o recuperare foarte rapidă, atît după efort fizic intens, dar şi ca urmare a unor accidentări (entorse, luxaţii, leziuni articulare, ligamentare sau musculare la nivelul membrelor inferioare etc.)”, a explicat un fizioterapeut.

Cum funcţionează terapia

În cadrul unei şedinţe de tratament cu Vacusport, pacientul stă întins pe o masă, cu faţa în sus, şi îşi introduce picioarele într-un tub care produce vacuum, generînd alternativ presiune negativă şi presiune pozitivă. Principiul de funcţionare este următorul: sîngele din zona cu o presiune crescută (regiunea superioară a corpului, care este situată în afara camerei cu vacuum) este pompat în zona cu presiune scăzută (regiunea inferioară a corpului, din interiorul tubului), îmbunătăţind astfel circulaţia sanguină la nivelul membrelor inferioare.

Va lipsi de la Steaua aproximativ şase săptămîni

STEAUA. Marica nu se va opri, însă, doar la terapia cu vacuum. Atacantul este decis să meargă inclusiv la sîrboaica Marijana Kovacevici, „vraciul” preferat al jucătorilor unor echipe de renume, precum Chelsea şi Manchester City, dar şi al jucătorilor români. “Va efectua cel puţin şase şedinte, în fucţie de cît de gravă este accidentarea. O oră de terapie costă 500 de euro. Este posibil să se refacă, însă îi va fi foarte greu lui Ciprian să revină în timp util pentru turneul din Franţa. Eu am avut o accidentare identică şi am stat departe de gazon şase săptămîni. Apoi, la început, intram pe teren cîte 10-15 minute. E nevoie de acomodare la efort”, a spus, pentru FANATIK.RO, un fotbalist important din Liga 1.

Şanse minime pentru Euro

STEAUA. Dacă refacarea va decurge normal, Marica ar putea reveni pe gazon la finalul lunii aprilie. Însă pe 7 mai se termină campionatul, iar atacantul nu ar mai avea, practic, şanse să-i demonstreze selecţionarului Iordănescu că merită convocat pentru Euro. Sezonul se va încheia pe 14 mai, cu finala Cupei României, dar Steaua nu este sigură de calificarea în ultimul act. În aceste condiţii, şansele ca Marica să fie alături de “tricolori” în Franţa sînt minime.

4 partide a jucat Marica pentru Steaua în acest sezon. Nu a reuşit să marcheze

25 de goluri în 70 de partide a reuşit Marica pentru echipa naţională

ADVERTISEMENT
Tags: