Fotbal intern

STEAUA. Secretele din vestiarul campioanei! DEZVĂLUIRI inedite

Play-off-ul a încins spiritele în vestiarele echipelor care se bat la titlu. FANATIK vă „deschide” uşile în spatele cărora „fierb” problemele celor 6 „granzi”...
27.03.2016 | 14:11
STEAUA Secretele din vestiarul campioanei DEZVALUIRI inedite
ADVERTISEMENT

Play-off-ul a încins spiritele în vestiarele echipelor care se bat la titlu. FANATIK vă „deschide” uşile în spatele cărora „fierb” problemele celor 6 „granzi”

Atunci cînd Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat trecerea la un sistem cu play-off şi play-out, cluburile s-au gîndit, în primul rînd, la bani. Împărţirea banilor din drepturile de televizare la doar 14 formaţii, dar şi înmulţirea partidelor dintre echipele de top care, evident, au darul să atragă mai mulţi spectatori în tribune, au contat decisiv în adoptarea unui campionat asemănător cu cel belgian.

ADVERTISEMENT

Pînă în prezent, s-au scurs trei etape din play-off. Competiţia este mai strînsă ca oricînd şi nici o echipă nu se poate considera favorită la titlu. Totuşi, la prima vedere, chiar dacă se află pe locul 2, Steaua pare a avea toate atuurile să cîştige al patrulea campionat consecutiv. Nu numai prin prisma valorii lotului sau a liniştii din vestiar, dar şi pentru că o „ajută” din plin celelalte combatante.

Probleme, probleme, probleme…

Liderul Astra are mari probleme. Atît financiare, cît şi pe gazon. Plecările lui Budescu şi Enache, dar şi recenta accidentare a lui Alibec, par să-i scoată pe giurgiuveni din lupta pentru titlu. Rămîne, însă, de văzut dacă Şumudică va reuşi să-şi motiveze jucătorii, cu care nu ar avea o relaţie tocmai bună.

ADVERTISEMENT

Pandurii este o formaţie de calitate, dar care cu greu se poate bate la campionat. Mai ales după ce Complexul Energetic Olteania şi-a retras susţinerea financiară. Jucătorii nu ştiu dacă şi cînd vor mai fi plătiţi, iar Iordănescu Jr. efectiv se chinuie să ţină vestiarul unit.

Ultimele partide consecutive fără victorie în toate competiţiile i-au cam pus pe „cîini” cu botul pe labe. Toată „haita” se aştepta la o „relaxare” a baremului de salarizare după ieşirea din insolvenţă, promisă de altfel de patronul Ionuţ Negoiţă, dar acesta a cam uitat de ea. Şi urmările au început să se vadă în jocul echipei.

ADVERTISEMENT

Viitorul poate fi considerată revelaţia sezonului de pînă acum. Gică Hagi a închegat o echipă care joacă fotbal, care a dat impresia că se poate bate la titlu, dar care a dovedit în acest an că tinereţea şi lipsa de experienţă, care dau fluctuaţii de formă de la o etapă la alta, sînt handicapuri greu se surmontat.

În fine, vicecampioana ASA Tîrgu Mureş nu se regăseşte de fel. În Ardeal s-au strîns foarte mulţi jucători cu probleme extrasportive, iar acest lucru se vede în clasament. Iar intrarea clubului în insolvenţă atîrnă greu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea lupta va fi crîncenă şi nici o echipă nu pare capabilă să se desprindă decisiv. Pentru a vă face o idee asupra fiecărei formaţii, FANATIK vă deschide „uşa” celor 6 vestiare pentru a „respira” acelaşi aer cu favoriţii şi duşmanii voştri…

ASTRA

Nu mai au încredere în Şumudică

Chiar dacă ocupă primul loc de etape bune, lucrurile nu sînt de loc în regulă la formaţia giurgiuveană. Conform surselor FANATIK, jucătorii ar fi nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu Marius Şumudică, pe care îl acuză că ar face jocurile conducerii în loc să fie de partea vestiarului.

„Şumi este un bun mobilizator, ne antrenează bine, însă, uneori, este prea apropiat de conducere. Spre exemplu, cînd eram neplătiţi cu lunile, încerca să ne liniştească şi să ne spună că va vorbi cu Niculae şi Buduru pentru a ne primi banii. În realitate, el ne făcea praf în faţa patronului. Noi aşa ştim, că i-ar face jocurile lui Niculae. Ne vorbea de rău, că vrem bani în loc să ne vedem de fotbal. În urmă cu ceva timp, ne-a obligat să semnăm nişte acte prin care eram de acord cu amînarea plăţii salariilor pentru ca echipa să primească nu ştiu ce aviz. Păi asta este datoria lui? Cu asta trebuie să se ocupe un antrenor? Să vină Buduru sau alţii din conducere să ne pună să facem asta, nu Şumudică. Nu întîmplător i-a zis Rednic că este cea mai mare coardă”, ne-a dezvăluit un fotbalist de la Astra.

STEAUA

Tamaş nu mai e „bad-boy”

La prima vedere, cel mai liniştit vestiar. Cu toate că sînt destui jucători cu personalitate. Ce nu poate „convinge” Reghecampf, „înmoaie” Becali. Ceea ce n-a prea mai fost cazul după revenirea lui Reghecampf pe banca tehnică. Pentru că Regulamentul de Ordine Interioară a început să fie respectat cu sfinţenie. Cu o singură excepţie. Timo Gebhart. Fotbalistul german a călcat strîmb şi a fost surprins de paparazzi „afumat” bine înainte să intre la un salon de masaj erotic, destul de devreme, nu era decît ora 8. Dimineaţa.

Tehnicianul campionilor încearcă să-l „acopere” cu calităţile fotbalistice, dar soarta neamţului pare pecetluită. Reghe mai are un pariu cu „nea Gigi”, iar acesta este Gabi Tamaş. Nu foarte mulţi au crezut că mereu „neliniştitul” fundaş poate să mai facă faţă la Steaua după problemele care le-a avut în trecut cu alcoolul. Dar Tamaş i-a garantat tehnicianului că s-a schimbat, iar acest lucru se vede în evoluţiile de pe gazon. Una peste alta, în vestiarul Stelei este, în general, linişte, însă un rezultat negativ poate învolbura apele. Iar Gigi Becali poate „sări” peste Reghecampf pentru a-şi „tăvăli” jucătorii ca să nu uite cine-i şeful. Aşa cum s-a întîmplat recent, după egalul 1-1 cu Dinamo în campionat.

PANDURII

Haos total

Asta este în vestiar: haos total. Jucătorii importanţi aşteaptă cu nerăbdare să se termine sezonul ca să plece către zări de bani mai pline. Situaţia financiară este dezastruoasă, iar oficialii caută sponsori. În plus, jucătorii sînt sceptici că vor încasa sumele care li se cuvin pentru punctele pe care le vor cuceri în play-off.

„Am avut anumite prime pentru sezonul regular, care s-au mărit substanţial odată ce am ajuns în play-off. Banii sînt trecuţi pe hîrtie, se adună, însă nu avem idee dacă o să-i mai vedem vreodată. Nimeni nu discută cu noi. Am auzit, totuşi, zvonuri că îi vom încasa cînd vor intra banii din drepturile TV pentru sezonul următor. Dar ce garanţie avem că îi vom primi, mai ales cei care vom pleca? Lucrurile nu sînt deloc în regulă. Pînă în prezent nu am făcut scandal aşa cum se impunea pentru că îl respectăm prea mult pe Edi Iordănescu. Omul ăsta chiar ne susţine şi a fost tot timpul alături de noi”, a povestit un jucător al Pandurilor pentru FANATIK.

DINAMO

Nu se suportă

Mircea Rednic a făcut din „cîini” bici, i-a dus mai sus decît sperau, dar… Dar, aşa cum a avut tot timpul pe la echipele pe care le-a antrenat jucători cu care nu s-a înţeles, aici nu-l are deloc la inimă pe Steliano Filip. Poate şi din cauza faptului că fundaşul stînga joacă pe acelaşi post cu Vlad Olteanu, jucător impresariat chiar de fiica tehnicianului, Luana. „Puriul” şi „Stelu” se află în conflict dechis de mai bine de o lună, de cînd primul a avut de ales cine va purta banderola la Dinamo după plecarea lui Cosmin Matei la Atromitos. Cîştig de cauză a avut Paul Anton, care a tranşat duelul cu… Exact, chiar cu Steliano Filip.

La scurt timp, acesta a ieşit în presă cu o serie de declaraţii dure, care l-au nemulţumit total pe antrenor. „În clipa de faţă, Rednic şi Filip nu se suportă. Tehnicianului nu i-a căzut bine faptul că fundaşul a luat atitudine pentru că nu a fost căpitan. Acum face tot posibilul să-l treacă pe linie moartă, însă e mai complicat, pentru că Steliano poate fi vîndut de Negoiţă pe o sumă bună după Euro, unde are şanse mari să participe”, susţin sursele FANATIK. Care ne-au dezvăluit şi starea generală de nemulţumire după ce patronul Ionuţ Negoiţă a „uitat” de măririle de salariu promise odată cu ieşirea din insolvenţă.

VIITORUL
„Cine nu se trezeşte, out!”

Un alt vestiar unde cuvîntul de ordine este disciplina este şi cel al Viitorului, acolo unde Gică Hagi este cu adevărat „rege”. Chiar dacă din baza de la Ovidiu nu „scapă” prea multe acte de indiciplină spre presă, FANATIK a aflat, totuşi, că nimeni nu mişcă în front în faţa antrenorului-patron. Cine greşeşte este conştient că a doua zi dă mîna cu Hagi şi pleacă. Singurele probleme pe care le-a avut pînă acum „Regele” cu elevii său au fost doar cele de ordin tactic.

După înfrîngerea cu CSMS Iaşi, 1-2 pe teren propriu, Gică Hagi nu a ezitat să-i „tăvălească” pe toţi jucătorii, fie că a fost vorba de Cernat, Bănel Nicoliţă sau fiul Ianis. „De asta am făcut eu toate eforturile în iarna asta? De asta v-am dus în cantonament în Croaţia şi Turcia? De asta am refuzat toate ofertele pe care le-am primit din străinătate? Ca să ne facem de rîs cu CSMS Iaşi?! Băgaţi-vă minţile în cap: cine nu se trezeşte, out! Şi nu mă voi uita sub nici o formă la numele lui!”, a dezvăluit o sursă FANATIK ce le-a spus Hagi jucătorilor săi.

ASA TÎRGU MUREŞ

Jucătorii fac legea

Singurul vestiar din Liga 1, nu numai din play-off, unde „vorbesc” jucătorii şi nu antrenorii. După ce a reuşit să-l îndepărteze de la echipă pe Petre Grigoraş, Adi Mutu a pus stăpînire pe vestiar. El conduce şi antrenamentele, deşi antrenor principal a fost numit George Ciorceri, că doar era nevoie de un deţinător de licenţă Pro, nu?. „Hai, domnule, să fim serioşi! Ciorceri conduce vestiarul? Asta e gluma începutului de an. Păi voi credeţi că el face antrenamentele? Credeţi că dacă el a fost numit antrenor principal se bagă jucătorii sub scaune de frica lui? Mă bucur că Adi Mutu a înţeles măcar că nu mai are ce să caute pe teren”, a dezvăluit mazilitul Petre Grigoraş.

FANATIK a mai aflat că jucătorii au început să se laude fărăr nici o jenă prin tîrg: „Ce antrenor, măi nene? Păi la Tîrgu Mureş se stă şi pîn-la patru dimineaţa la şpriţ şi nu ne face nimeni nimic”. În plus, jucătorii fac schimbările la meciuri, cazul lui Gabi Mureşan, în timp ce rezervele neutilizate îşi permit gesturi edificatoare de frustrare evidentă, vezi furia lui N’Doye la meciul cu Pandurii, nemulţumit că a ajuns roata a cincea la o căruţă pe care nu de mult o domina…

7.000 de euro este salariul maxim la Dinamo, de care beneficiază doar Cerniauskas şi Anton

„În primul rînd, mă intereaează atmosfera grupului, vreau să ştiu tot timpul cum sînt conectaţi la ce le arăt eu. De foarte multe ori am încercat să creez un conflict, am încercat să mă iau de un jucător ca să îi fac pe toţi să fie atenţi” (Laurenţiu Reghecampf)

ADVERTISEMENT