Fotbal intern

STEAUA. DOCUMENT BOMBĂ! Foto: Stanciu a semnat cu DINAMO!

Cel mai în formă stelist a semnat în 2011 un contract cu Dinamo, deşi înainte mai iscălise şi un angajament cu SC Vaslui.Nicuşor Stanciu este omul momentului în fotbalul românesc. După ce a...
05.04.2016 | 00:03

Cel mai în formă stelist a semnat în 2011 un contract cu Dinamo, deşi înainte mai iscălise şi un angajament cu SC Vaslui.Nicuşor Stanciu este omul momentului în fotbalul românesc. După ce a făcut două partide foarte bune la echipa naţională, cu Lituania şi cu Spania, mijlocaşul „roş-albaştrilor” pare că şi-a rezervat deja un loc în avionul de Paris pentru Euro 2016. FANATIK a aflat, însă, că drumul parcurs de jucătorul din Alba Iulia pînă în acest moment nu a fost deloc unul lin, ferit de „peripeţii”, iar cariera sa putea să ia la un moment dat o turnură foarte periculoasă. Concret? Noul „decar” al lui Anghel Iordănescu la „naţională” se putea alege în 2011 cu o suspendare de 2 ani pentru dublă semnătură! Ce s-a întîmplat? După ce semnase deja cu SC Vaslui, Nicuşor Stanciu s-a înţeles ulterior cu Dinamo şi a parafat şi cu gruparea din Şoseaua „Ştefan cel Mare” un contract. Mai mult, jucătorul chiar a dat SC Vaslui în judecată pentru ruperea contractului, deranjat şi de faptul că impresarul lui de la vremea respectivă, Florin Manea, nu îşi mai încasase comisionul promis de patronul Adrian Porumboiu. Şi Dinamo s-a adresat comisiilor FRF, iar lucrurile riscau să se termine urît pentru Stanciu dacă Adrian Porumboiu şi Nicolae Badea, acţionarul principal al lui Dinamo pe atunci, nu s-ar fi înţeles în cele din urmă.

„Trei luni s-a antrenat cu Dinamo”

Contactat de FANATIK, Ciprian Damian, fostul preşedinte al lui Sporting Club Vaslui, ne-a confirmat informaţiile şi a acceptat să ne ofere detalii concrete despre problemele lui Stanciu din 2011. „Stanciu a fost adus de Florin Manea la Vaslui, fiind convins, însă, după aceea, să se ducă la Dinamo, sub pretextul unui contract deja existent cu Dinamo, după părerea mea antedatat. A urmat o perioadă lungă de negocieri între nenumitul finanţator de la Vaslui (n.a. – este de notorietate conflictul dintre Damian şi Porumboiu, de unde şi „titulatura” folosită de primul cînd aminteşte de cel de-al doilea) şi alţi impresari, jucătorul ajungînd din nou la Vaslui, după o perioadă de trei luni în care s-a antrenat cu Dinamo, fapt pentru care Dinamo şi-a căutat dreptatea la comisii, solicitînd ca Stanciu să revină la Dinamo în baza contractului mai sus amintit, clubul din Ştefan cel Mare retrăgîndu-şi ulterior plîngerea făcută. Este posibil ca în momentul în care a ajuns la Dinamo să i se fi pus în faţă un contract cu o dată anterioară faţă de contractul semnat deja cu SC Vaslui! La solicitarea clubului şi a agentului, el a dat Vasluiul în judecată pentru a rămîne la Dinamo. Dacă vroia, Dinamo ar fi cîştigat la comisii, însă exista riscul ca jucătorul să fie suspendat doi ani din activitate pentru dublă semnatură”, ne-a povestit Damian.

Conventie

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA CONTRACTUL LUI STANCIU CU DINAMO! DOCUMENT BOMBĂ!

A intervenit Giovani Becali

Fostul preşedinte al Vasluiului a dezvăluit în final şi cine a fost omul care a contribuit decisiv la stingerea litigiilor dintre Stanciu, SC Vaslui şi Dinamo. „Îmi aduc aminte că nenumitul finanţator al Vasluiului şi Giovani Becali au negociat, iar jucătorul a revenit la Vaslui, nu cunosc însă ce sumă de bani a primit Dinamo, nu e treaba mea! Mie doar mi-a spus finanţatorul «Vezi că am rezolvat cu Dinamo, m-am înţeles cu ei, Stanciu vine la Vaslui!». Noi ne-am bucurat, pentru că Stanciu a fost vîndut mai tîrziu la Steaua pentru 800.000 de euro. Dar nici cu Steaua nu a fost uşor, noi am vrut 20 de procente la un transfer ulterior, însă nu ne-am ales cu ele, eram prea disperaţi să îl vindem că aveam nevoie de bani pentru licenţiere. Banii din transferul lui Stanciu la Steaua au venit dintr-un fond de investiţii, pe baza unui bilet la ordin dat de Steaua, iar cu acei bani am primit licenţa pentru 2013! Noi am cerut la vremea respectivă 1.200.000 de euro, însă ne-a fost greu să negociem, pentru că eram cu cuţitul la os”, a declarat Ciprian Damian pentru FANATIK.

Cîştiga la Dinamo 2.000 pe lună

FANATIK a aflat că în momentul în care semnase cu Dinamo, Stanciu o făcuse pe un salariu de 2.000 de euro pe lună, urmînd să mai cîştige şi nişte bonusuri în funcţie de performanţă. „Puştiul” de la Unirea Alba Iulia încasa prime şi chiar dacă juca pentru Dinamo II. Dacă evolua titular şi Dinamo cîştiga un meci pe teren propriu, se alegea cu 200 de euro pe loc. Un punct în deplasare îi aducea 100 de euro. Avea un bonus de 500 de euro şi dacă ar fi jucat din postura de fotbalist al lui Dinamo în „naţionala” U21. Nu erau bani foarte mulţi, dar nu trebuie uitat nici faptul că Nicuşor Stanciu nu era decît o speranţă în vîrstă de 18 ani…

 200.000 de euro a fost comisionul pe care Florin Manea l-a încasat după ce Stanciu a revenit la SC Vaslui

„Stanciu a dat Vasluiul în judecată pentru a rămîne la Dinamo. Dacă vroia, Dinamo ar fi cîştigat la comisii, însă exista riscul ca jucătorul să fie suspendat doi ani din activitate pentru dublă semnatură” (Ciprian Damian, fost preşedinte SC Vaslui)