Fotbal intern

STEAUA. De ce a RENUNŢAT Gigi Becali la atacantul de 30.000.000 €

Hyun-Jun Suk era un atacant pe placul lui Gigi Becali: cuminte, retras şi religios, însă Steaua a refuzat să-l transfere după ce a aflat de problemele medicale ale jucătorului....
31.05.2016 | 00:03
STEAUA De ce a RENUNTAT Gigi Becali la atacantul de 30000000 E
ADVERTISEMENT

Hyun-Jun Suk era un atacant pe placul lui Gigi Becali: cuminte, retras şi religios, însă Steaua a refuzat să-l transfere după ce a aflat de problemele medicale ale jucătorului.

Steaua a ratat titlul în sezonul recent încheiat, însă a reuşit calificarea în preliminariile Ligii Campionilor. Misiunea „roş-albaştrilor”, calificarea în grupe, este, însă, dificilă. Chiar dacă vicecampioana României a scăpat de cel mai dificil oponent. „Adversarul nostru din turul 3 preliminar al UCL va fi unul dintre următoarele cinci: Şahtior, Ajax, Anderlecht, Fenerbahce şi Sparta Praga. Am scăpat de Zenit, graţie victoriei lui Rostov. Spasiba, gospodin Berdyev (n.r. antrenorul lui Rostov)”, a scris Mihai Stoica pe un site de socializare. Calificarea în grupele Ligii Campionilor este obligatorie pentru Steaua. Motiv pentru care „roş-albaştrii” au căutat să se întărească. Şi nu de oriunde, ci de la FC Porto. O fostă cîştigătoare a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

„Merg pe mîna lui MM şi a lui Reghe”

Steaua a fost la un pas să aducă un atacant de la formaţia din Portugalia. Anunţul a fost făcut de Gigi Becali. „Îl luăm împrumut de acolo. Să vedem, merg pe mîna lui MM şi a lui Reghe. E din Portugalia, sud-coreeanul de la Porto. E mai valoros decît ceilalţi!”, a spus latifundiarul din Pipera. Numele vîrfului care s-a aflat în vizorul Stelei a fost Hyun-jun Suk. Un atacant sud-coreean, care mai are în CV, în afara lui FC Porto, formaţii precum Ajax, Groningen, Maritimo, Al-Ahli, Nacional Madeira şi Vitoria Setubal. La gruparea din Arabia Saudită a fost coleg cu un fotbalist care are rădăcini adînci în fotbalul românesc, Eric de Oliverira. FANATIK a stat de vorbă cu mijlocaşul brazilian, care a acceptat să-i facă portretul lui Hyun-jun Suk. Atacantul pe care Gigi Becali a vrut să-l aducă la Steaua sub formă de împrumut. Dar care are, însă, probleme medicale. Care au ajuns şi la urechile oficialilor Stelei. Motiv pentru care tranzacţia a căzut. Explicaţia că atacantul nu va putea participa în preliminariile Ligii Campionilor este de faţadă.

Era pe placul lui Gigi

Eric de Oliveria a fost coleg cu Hyun-jun Suk la Al-Ahli pe durata sezonului 2013-2014. Mijlocaşul brazilian a ţinut să precizeze că Steaua ar fi dat o mare lovitură dacă ar fi reuşit împrumutul atacantului sud-coreean, în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat atacantul în Arabia Saudită. „Este un jucător foarte bun, însă, în Arabia Saudită, a avut probleme cu acomodarea. Nu ştia limba şi, în plus, a avut mari probleme la gleznă. S-a accidentat şi nu a avut ocazia să-şi demonstreze valoarea. A avut, mai tot timpul, greutăţi din cauza accidentărilor. Altfel, în afara terenului, este foarte cuminte. Stătea retras şi este foarte religios. Nu l-am văzut ahtiat după distracţie. Steaua ar face o bună afacere dacă ar reuşi legitimarea sa. Ar face faţă fără absolut nici o problemă în campionatul românesc. Are un şut bun şi o detentă pe măsură. Este un atacant clasic. Dovadă că a marcat goluri şi pentru Al-Ahli, deşi a avut destule probleme”, a spus Eric pentru FANATIK. La prima vedere, Hyun-jun Suk era atacantul perfect pentru Steaua. Cuminte, retras şi religios. Exact criteriile după care latifundiarul se ghidează cînd alege un jucător. Însă totul a căzut după ce oficialii vicecampioanei României au aflat de problemele medicale ale jucătorului.

ADVERTISEMENT

Piedica „pusă” de Jocurile Olimpice

„Coreeanul nu ne mai interesează pentru că va fi la Jocurile Olimpice şi nu poate fi alături de noi în perioada de vară”, a fost explicaţia lui Gigi Becali, care a omis să ofere detalii şi despre situaţia medicală a jucătorului. Cel mai probabil, asiaticul va participa la Jocurile Olimpice şi nu poate fi sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf în cantonamentele programate pe durata verii. Pe 29 mai, atacantul va evolua contra Spaniei, într-o partidă amicală, după care îşi va începe parcursul la Rio, pe 4 august. Turul III preliminar al Ligii Campionilor se va juca în perioada 26-27 iulie (turul), respectiv 2-3 august (returul). Hyun-jun Suk ar fi fost transferat tocmai pentru a pune umărul la calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor. Mutarea s-ar fi putut realiza doar dacă atacantul ar primi garanţii din partea selecţionerului Coreei de Sud că nu va fi convocat la Jocurile Olimpice şi dacă situaţia sa medicală ar fi fost în regulă. Nu a fost, însă, cazul.

4.000.000 de euro este cota lui Hyun-jun Suk, conform site-ului transfermarkt.de

„Coreeanul nu ne mai interesează pentru că va fi la Jocurile Olimpice şi nu poate fi alături de noi în perioada de vară” (Gigi Becali)