Fotbal intern

VIDEO. De la Steaua la FCSB… De la 50.000 de fani la… cîteva mii! Drumul către autodistrugere, în imagini cît 1000 de cuvinte

STEAUA. De cînd Gigi Becali a pierdut sigla în faţa Armatei, şi a mai şi declarat sus şi tare că nu-l interesează problema, fanii roş-albaştrilor au bătut în retragere. Anume, au început...
12.09.2016 | 15:18
VIDEO De la Steaua la FCSB De la 50000 de fani la citeva mii Drumul catre autodistrugere in imagini cit 1000 de cuvinte

STEAUA. De cînd Gigi Becali a pierdut sigla în faţa Armatei, şi a mai şi declarat sus şi tare că nu-l interesează problema, fanii roş-albaştrilor au bătut în retragere. Anume, au început să lipsească de la meciurile trupei lui Reghecampf.

STEAUA. Astfel, cea mai populară echipă de fotbal a României a ajuns să strîngă acum la un derby în faţa campioanei doar 7.000 de oameni, din care aproape jumătate au fost invitaţii! În tribunele unei Arene Naţionale de 50.000 de locuri! Da, suporterii nu se mai îngrămădesc la stadion. Pentru că nici arena din Ghencea nu mai există pentru suflarea roş-albastră, căzută în mîinile Armatei, la fel ca sigla.

Drumul de la 50.000 la… cîteva mii

În mai 2013, Steaua sărbătorea titlul 24 alături de fani, ultraşii făcînd o coregrafie care a stîrnit admiraţia întregii lumi fotbalistice de la noi. Un an şi jumătate mai tîrziu, Gigi Becali a pierdut la Înalta Curte procesul cu Armata pe siglă, iar paşii pînă la decădere au fost din ce în ce mai abrupţi. Odată cu declaraţiile inconştiente ale lui Gigi Becali pentru care sigla nu reprezintă decît “un simplu desen” .

FANATIK.RO vă prezintă statistica numărului de spectatori veniţi la meciurile Stelei în partidele cu echipele din vîrful Ligii 1, exceptînd eternul derby, cu Dinamo. Dovada certă a faptului că, exceptînd un meci cu Oţelul Galaţi, dar la început de sezon în care moldovenii aveau să devină campioni, numărul fanilor Stelei prezenţi la meciurile cu adversarii principali din acel an, de pe teren propriu, a scăzut odată cu pierderea siglei!

EDIŢIA 2016-2017

Steaua – Astra 1-0, Arena Naţională, 7.327 de spectatori.

Atît a strîns pe cea mai mare arenă a ţării echipa campioană, Astra. Sau, mai bine spus, doar atîţia oameni au ţinut să fie alături de Steaua în confruntarea cu echipa care le-a furat titul în campionatul precedent. Este cel mai mic număr de spectatori de la derby-urile ultimilor şapte ani, dintre care numai jumătate au fost plătitori!

EDIŢIA 2015-2016, Astra – campioană

Steaua – Astra 0-1, Nicolae Dobrin, 10.000 de spectatori (sezon regulat)

Steaua – Astra 2-0, Nicolae Dobrin, 8.250 de spectatori (play-off) 

Partidele jucate la Piteşti, nu la Bucureşti, “au salvat”roş-albaştrii anul trecut. Iar asta pentru că Steaua nu-şi mai găsea propria casă în Bucureşti odată cu excluderea din Ghencea şi închiderea Arenei Naţionale din cauza certificatului ISU.

EDIŢIA 2014-2015, Steaua – campioană, ASA pe 2

Steaua – ASA Târgu Mureş 0-1, Arena Naţională, 8.000 de spectatori

Steaua pierduse cu cîteva luni înainte sigla în instanţă. Iar meciul cu ASA, din etapa a 29-a reprezenta un meci cheie pentru roş-albaştri în lupta pentru titlu. Pierderea partidei a echivalat cu cedarea locului 1 în clasament, în dauna ardelenilor! Chiar şi aşa, cu o miză uriaşă, jocul de pe Arena Naţională nu a strîns mai mult de 8000 de spectatori!

EDIŢIA 2013-2014, Steaua – campioană, Astra pe 2

Steaua – Astra 3-1, Arena Naţională, 13.847 de spectatori

EDIŢIA 2012-2013, Steaua – campioană, Pandurii 2

Steaua – Pandurii 2-0, Arena Naţională, 15.025 de spectatori

EDIŢIA 2011-2012, CFR – campioană, FC Vaslui pe 2

Steaua – CFR Cluj 1-1, Arena Naţională, 35.000 de spectatori

Steaua – FC Vaslui 0-1, Ghencea, 25.000 de spectatori

EDIŢIA 2010-2011, Oţelul – campioană, Timişoara pe 2

Steaua – Oţelul 1-0, Ghencea, 5.000 de spectatori.

Steaua- FC Timişoara 1-1, Ghencea, 16.000 de spectatori

Oţelul avea să ia atunci titlul, însă cu mare scandal, atît Timişoara, cît şi Vasluiul acuzînd jocuri de culise. Suporterii Stelei au luat Oţelul la ”preţ de matineu” şi de aceea nu s-au îngrămădit la stadion la un meci de început de sezon. Cu Poli Timişoara însă, fanii au umplut mai bine de jumătate din Ghencea: 16.000 de suporteri!

EDIŢIA 2009-2010, CFR Cluj – campioană, Urziceni – pe 2

Steaua – CFR Cluj 2-2, Ghencea, 17.831 de spectatori

Steaua – Unirea Urziceni 0-1, Ghencea, s-a jucat cu porţile închise

EDIŢIA 2008-2009, Unirea Urziceni – campioană, Timişoara 15.000

Steaua – Urziceni 1-0, Ghencea, 7.000 de spectatori

Steaua – FC Timişoara 2-2, Ghencea, 15.000 de spectatori

Pe 1 decembrie 2008, Steaua învingea Urziceniul, ce devenea campioană, cu 1-0, gol Kapetanos la ultima fază, iar în tribunele din Ghencea au venit 7000 pe oameni pe un ger crîncen şi o ceaţă densă! Cu Timişoara însă, cu cîteva etape înainte, fanii Stelei au venit în număr mare: 15.000!

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși