Fotbal intern

STEAUA. LISTA NEAGRĂ. Pe cine dă Becali afară şi care pleacă SINGURI

Patronul Stelei este hotărît să se despartă de cîţiva jucători în iarnă, dar sînt şi fotbalişti care vor ei să-şi rezilieze contractul cu vicecampioana....
15.11.2016 | 12:53
STEAUA LISTA NEAGRA Pe cine da Becali afara si care pleaca SINGURI
ADVERTISEMENT

Patronul Stelei este hotărît să se despartă de cîţiva jucători în iarnă, dar sînt şi fotbalişti care vor ei să-şi rezilieze contractul cu vicecampioana.

În vară, Gigi Becali a transferat la Steaua cam toată „crema” Ligii 1 şi majoritatea oamenilor de fotbal din România sînt convinşi că „roş-albaştrilor” în mod sigur nu le va scăpa titlul la sfîrşitul acestui sezon. Numai că printre noii-veniţi în curtea vicecampionilor sînt şi fotbalişti care nu l-au mulţumit pe patronul din Pipera, care a hotărît să taie în carne vie şi să se despartă de aceştia în iarnă. Dar, reversul medaliei, sînt şi jucători care nu mai vor să continue la Steaua din diferite motive. Fie simt că nu mai fac faţă şi doresc singuri să plece, fie sînt nemulţumiţi că nu joacă tot timpul sau nici măcar nu prind lotul de 18. Bojan Golubovic şi Bogdan Mitrea sînt jucătorii care l-au nemulţumit pe Gigi Becali, iar Alex Bourceanu şi Dan Popescu sînt fotbaliştii care deja şi-au manifestat intenţia să rupă contractul cu Steaua în această iarnă.

ADVERTISEMENT

Bojan Golubovic, atacant, 33 de ani

„Se zbate, arată că vrea, dar nu marchează”

Golubovic a fost adus în această vară la Steaua din postura de jucător liber de contract, dar din păcate pentru el a reuşit să marcheze pînă acum un singur gol pentru echipa lui Laurenţiu Reghecampf. Cel de pe teren propriu cu FC Zurich, scor 1-1. Totuşi trebuie spus că fostul fotbalist al lui Poli Iaşi a trecut în tot această perioadă şi printr-o accidentare gravă la faţă, care l-a ţinut pe tuşă o lună. Circumstanţă care nu contează la Gigi Becali. „Golubovic se zbate, arată că vrea, dar nu marchează. El juca bine la Iaşi, dar la Steaua se pare că toţi cei care vin au probleme. Pînă la urmă e vorba de valoare. Cine poate, bine, cine nu, la revedere! Nu mai sînt eu băiatul bun la care să vii şi să iei banii degeaba”, a comentat Becali în urmă cu cîteva zile situaţia lui Golubovic. La rîndul său, fostul conducător al lui Golubovic de la Iaşi, Florin Prunea, a declarat pentru FANATIK.RO: „Cred că se face o mare greşeală dacă se va renunţa la Golubovic. La Iaşi, toată lumea juca pentru el şi îi scoteam în faţă toate calităţile, dar la Steaua fiecare vrea să intre în atenţie prin acţiuni personale şi şuturi de la distanţă. În plus, Golubovic nici nu e vîrf de careu. El poate să joace un al doilea vîrf, poate să le facă spaţii celor din linia a doua”.

Bogdan Mitrea, fundaş central, 29 de ani

„Îi e frică, are emoţii? Aici e Steaua, tată!”

Fundaşul central venit sub formă de împrumul de la Ascoli a reuşit să joace în tricoul vicecampionilor doar 5 meciuri în Liga 1. Gigi Becali l-a luat în colimator pe fostul fotbalist al lui Gică Hagi încă de la primul meci al acestuia, egalul 1-1 cu Dinamo: „Ăsta, Mitrea, nu ştiu ce se întîmpă cu el. La Hagi îmi plăcea foarte mult, dar aici… Îi e frică, are emoţii? Bărbaţii adevăraţi joacă în meciuri mari. Aici e Steaua, tată, dacă nu poţi ridici mîna şi îmi spui de la început. Eu te-am adus la Steaua că mi s-a spus că eşti fundaş adevărat, dar văd că una spun unii şi alta îmi arăţi tu că poţi”. Deşi împrumutul de la Ascoli este făcut pentru un an, patronul Stelei se grăbeşte să se despartă de Mitrea încă din pauza hibernală. În ultima perioadă, după ce Mitrea a fost trimis pe teren de către Reghe şi în meciul din Cupa României de la Suceava, unde fundaşul central a greşit şi acolo, acesta a jucat doar la Steaua II în Liga III.

ADVERTISEMENT

Alex Bourceanu, mijlocaş, 31 de ani

„Nu-mi permit timp de respiro, trebuie să-mi văd de viitor”

Fostul căpitan al „roş-albaştrilor” simte că a trecut timpul său la Steaua şi a venit momentul să plece definitiv. Asa că încearcă în această iarnă, atunci cînd intră în ultimele 6 luni de contract, să-şi găsească o altă echipă. Chiar dacă a avut o evoluţie bună în partida cu Villarreal, „Gattuso” nu a ezitat să anunţe într-o conferinţă de presă intenţiile sale: „Din păcate, nu pot să învăţ din greşeli, nu sînt construit pentru a trece uşor peste toate chestiile. Chiar şi cînd am fost accidentat, dar şi după, m-am antrenat foarte bine sau cît am putut de mult. Încerc să fac în aceste ultime luni de contract pe care le mai am la Steaua cît mai multe jocuri bune şi să-mi găsesc un nou angajament din iarnă. Pentru că acesta este obiectivul meu. Nu-mi permit timp de respiro. În momentul ăsta trebuie să-mi văd de viitor, trebuie să joc cît mai bine, pentru că dacă nu joc, nu am oferte”.

Dan Popescu, fundaş stînga, 28 de ani

Refuză maidanurile din Liga 3

Fundaşul stînga adus în această vară de la ACS Poli Timişoara a jucat doar trei partide pentru Steaua în Liga 1, din care într-un singur meci a fost titular. Nu l-a mulţumit pe Reghecampf şi ulterior a fost trimis la Steaua II, de unde nu a mai revenit la prima echipă doar în meciul din Cupa României de la Suceava. Evident, Dan Popescu nu se împacă cu această ipostază şi doreşte să-şi rezilieze contractul cu Steaua în această iarnă. Şi de aceea chiar le-a transmis antrenorilor de la echipa a doua că pot nici să nu-l mai bage să joace pentru că nu vrea să se accidenteze pe „maidanurile” din Liga 3!

ADVERTISEMENT

„La Steaua se pare că toţi cei care vin au probleme. Pînă la urmă e vorba de valoare. Cine poate, bine, cine nu, la revedere!” (Gigi Becali)

3.700.000 de euro a dat Gigi Becali pe 7 jucători în această vară. Alţi 5 au venit gratis