Fotbal intern

Steaua a reclamat Al Hilal la FIFA! Motivul incredibil

Plecarea lui Mihai Pintilii de la Steaua la Al Hilal s-a lăsat cu scandal între cele două cluburi după ce oficialii arabi nu au achitat prima tranşă în conturile formaţiei din Ghencea. Astfel,...
07.09.2014 | 14:40
Steaua a reclamat Al Hilal la FIFA Motivul incredibil
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Mihai Pintilii de la Steaua la Al Hilal s-a lăsat cu scandal între cele două cluburi după ce oficialii arabi nu au achitat prima tranşă în conturile formaţiei din Ghencea. Astfel, oficialii roş-albaştrilor au depus memoriu la FIFA împotriva actualei echipe a lui Laurenţiu Reghecampf pentru neplata primei tranşe din cei 2,5 milioane euro!

Plecarea lui Laurenţiu Reghecampf la Al Hilal a consemnat şi destrămarea lotului stelist, cel mai important nume care a plecat fiind chiar căpitanul Mihai Pintilii. Arabii au oferit în schimbul mijlocaşului 2,5 milioane de euro, sumă pe care Steaua a acceptat-o fără prea mari ezitări, clubul din Ghencea invocînd probleme cu lichidităţile. Problema este însă aceea că banii nu au fost achitaţi pe loc ci, conform înţelegerii, ei trebuiau plătiţi în două tranşe egale. Una pînă pe 15 iulie şi una în pauza din iarnă. Numai că la aproape două luni de la expirarea termenului limită, în conturile echipei din Ghencea nu a intrat niciun ban, fapt care i-a iritat pe oficialii campioanei.

ADVERTISEMENT

Steaua ameninţă Al Hilal: “FIFA nu glumeşte”

Conform surselor FANATIK.RO, conducătorii Stelei au depus memoriu la FIFA împotriva clubului saudit, pentru a primi banii cît mai repede, inclusiv cu penalizările cuvenite. Graba steliştilor este cu atît mai mare cu cît o parte înseamnată din această sumă trebuie redirecţionată către Pandurii, formaţie de la care Pintilii a venit în Ghencea şi care a păstrat 20 de procente din drepturile federative asupra jucătorului. Asta înseamnă că bucureştenii trebuie să plătească aproximativ  500.000 euro. “Nu înţelegem de ce nu şi-au respectat contractul, mai ales că FIFA nu glumeşte cînd e vorba de asemenea litigii. Va fi un scandal uriaş dacă nu vor plăti banii, dar avem speranţa că pînă la urmă vor achita”, au dezvăluit sursele din cadrul grupării steliste.

Gorjenii, despăgubiri de 200.000 euro

Totuşi, gorjenii păsuiesc momentan Steaua datorită faptului că şi ei trec printr-un episod similar cu o formaţie arabă, după ce Eric a fost transferat acolo la începutul lui 2014. Este vorba de Al Ahli, altă formaţie importantă din Arabia Saudită, care ar fi trebuit să achite de aproximativ patru luni ultima tranşă, de aproximativ 300.000 de euro, în schimbul mijlocaşului brazilian. Numai că, de atunci, asiaticii nu au mai dat niciun semn, motiv pentru care oficialii Pandurilor au depus la rîndul lor memoriu la FIFA. Acesta se judecă în prezent, însă sînt şanse mari ca forul internaţional să oblige Al Ahli la plata unei sume mult mai mari, de aproximativ jumătate de milion de euro, avînd în vedere că la suma iniţială se vor adăuga şi penalităţi importante. Contactat de FANATIK.RO, Mihai Prunariu a confimat faptul că Pandurii Târgu Jiu nu a primit de la Steaua suma aferentă procentelor. “Noi încă avem răbdare cu omologii de la Steaua, am înţeles că nu au primit nici un ban din transferul Stelei! Acelaşi lucru l-am întîmpinat şi noi cu Eric, oficialii arabi au depăşit cu patru luni termenul pentru ultima tranşă”, a fost rezumatul făcut de oficialul gorjean.

ADVERTISEMENT

1,2 milioane e salariul anual al lui Mihai Pintilii la Al Hilal

1,2 milioane euro trebuie să vireze arabii Stelei, banii reprezentînd prima rată din cei 2,5 milioane euro

Citeşte şi: Steaua, acuzată! “Nu ne-au dat banii!”

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!