Sport

Steaua, anunț despre acțiunea la TAS după ce a terminat sezonul de Liga 2 pe loc direct promovabil: “FRF, interpretare eronată a Legii Sportului!”

Steaua a făcut un anunț despre acțiunea la TAS la scurt timp după ce a încheiat sezonul de liga secundă pe locul doi, direct promovabil în SuperLiga.
21.05.2023 | 16:05
Steaua anunt despre actiunea la TAS dupa ce a terminat sezonul de Liga 2 pe loc direct promovabil FRF interpretare eronata a Legii Sportului
Steaua a făcut un anunț după ce a terminat pe loc promovabil sezonul de Liga 2. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Steaua a câștigat în ultima etapă din play-off-ul ligii secunde, scor 4-2 cu Gloria Buzău pe Stadionul Ghencea. „Militarii” și-au asigurat matematic poziția secundă, direct promovabilă în SuperLiga, încă din etapa precedentă. Totuși, echipa condusă de MApN va rămâne în Liga 2, din cauza interdicției de a promova.

Steaua, anunț despre acțiunea la TAS după ce a terminat pe loc direct promovabil: „Interpretarea eronată a Legii Sportului de către FRF”

Steaua a încheiat pe locul 2 în play-off-ul ligii secunde, cu 52 de puncte, însă în ciuda performanței sportive, „militarii” sunt blocați în liga secundă, deoarece un club de drept public nu se poate angrena într-o ligă profesionistă. Concret, CSA Steaua nu poate promova în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a făcut un anunț pe pagina oficială de Facebook în care a vorbit despre „interpretarea eronată a Legii Sportului de către FRF”. Totodată, „militarii” au susținut că vor căuta soluții legale pentru a li se permite să urce pe prima treaptă a fotbalului românesc.

„Steaua București, pe loc promovabil. Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv. Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF. Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat”, se arată în comunicatul oficial emis de Steaua București.

Daniel Oprița va continua pe banca Stelei: „Componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui”

În cadru aceluiași comunicat, Steaua a precizat că Daniel Oprița va continua pe bancă și din sezonul următor. Antrenorul echipei din Ghencea se află într-un „război” cu Florin Talpan. Juristul CSA Steaua i-a cerut demisia fostului fotbalist după înfrângerea Stelei cu Dinamo, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Totodată, antrenorul „militarilor” a pus în seama lui Florin Talpan interdicția Stelei de a promova în SuperLiga. „De asemenea, dorim să vă comunicăm că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei noastre și în sezonul viitor, iar componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui și a staff-ului tehnic”, a fost comunicatul emis de Steaua.

Steaua a încheiat neînvinsă în Ghencea play-off-ul ligii secunde

Steaua a obținut trei victorii și a înregistrat două remize pe teren propriu în play-off-ul ligii secunde. Echipa antrenată de Daniel Oprița le-a învins în Ghencea pe Unirea Dej (3-0), Dinamo (2-0) și Gloria Buzău (4-2) și a remizat cu Poli Iași (2-2) și Oțelul Galați (1-1).

ADVERTISEMENT

În echipa Stelei la victoria contra Gloriei Buzău și-au făcut apariția doi tineri fotbaliști de la echipa U17. David Matei și Răzvan Florea, care a debutat la seniori, au contribuit la victoria din ultimul meci al „militarilor” în acest sezon de Liga 2.

ADVERTISEMENT