Sport

STEAUA. Cu ce siglă începe Steaua campionatul. Argăseală dă o veste neaşteptată! Şeful din Ghencea anunţă şi NOI TRANSFERURI!

STEAUA. Valeriu Argăseală, preşedintele executiv al formaţiei campioane, a discutat despre venirea lui Ţucudean la Steaua, despre integrarea lui Gabi Tamaş, dar şi despre plîngerea pe care...
20.01.2015 | 23:52
STEAUA Cu ce sigla incepe Steaua campionatul Argaseala da o veste neasteptata Seful din Ghencea anunta si NOI TRANSFERURI

STEAUA. Valeriu Argăseală, preşedintele executiv al formaţiei campioane, a discutat despre venirea lui Ţucudean la Steaua, despre integrarea lui Gabi Tamaş, dar şi despre plîngerea pe care Raul Rusescu a înaintat-o la TAS  împotriva lui Gabi Mureşan, jucătorul celor de la ASA Târgu Mureş, care i-a provocat o accidentare dură atacantului stelist. Totodată, Argăseală a lămurit şi problema mărcii, dar a oferit detalii şi despre Mihai Costea.

…despre plecarea lui Claudiu Keşeru: “Noi ne pregătim ca şi cînd am juca în compania campioanei României pentru meciul cu Rapid. Are loc un schimb de informaţii în ce îl priveşte pe Keşeru, dar nu a fost o ofertă sigură. Este o discuţie purtată cu cîţiva agenţi, care spun că vor veni cu o ofertă”, a spus Argăseală la Digisport.

…despre Ţucudean: “Cu Ţucudean sînt discuţii, dar transferul este totuşi cumva legat de plecarea lui Keşeru. Noi îl dorim transferat definitiv, dar poate exista varianta unui împrumut pînă în vară cu opţiunea de cumpărare”.

…despre Teixeira: “Cu Teixeira nu am discutat, are nişte probleme financiare cu Petrolul şi atît timp cît el nu îşi va finaliza situaţia, nici noi nu vom putea discuta cu el pentru că n-ar fi corect faţă de Petrolul”.

…despre următoarele transferuri: “Jucătorii care vor veni vor întări echipa pentru accederea în grupele Ligii, dar este posibil ca ei să vină în vară, nu de acum. Mai ales că avem 28 de jucători în lot, este foarte greu să ai peste 30 şi să-i poţi antrena. Încet, încet numărul de jucători va fi limitat, există un anumit nivel de cheltuieli privind salariile pentru bugetul clubului.”

…despre plecările lui Szukala şi Sănmărtean: “Nu a vrut să pară că a luat aceşti jucători în detrimentul folosirii lor de către Steaua. Noi nu puteam să ţinem privind contractul lor din punct de veder financiar.”

…despre Tamaş: “Piţurcă a trezit interesul pentru Tamaş, el a vurt să-l ia pe Gabi cînd l-a refuzat Szukala. El se antrenează exclusiv pe zona de recuperare, dar nu înseamnă că nu este refăcut din punct de vedere medical. Medicii ne-au spus că statistic, niciun jucător sau pacient care este operat aşa cum a  fost el, nu se poate considera complet refăcut decît după patru luni şi jumătate, chiar dacă el este foarte bine pregătit din punct de vedere fizic, el nu are voie să intre cu echipa la joc. Tamaş este un om cu un caracter destul de frumos şi un om destul de matur. Am avut o discuţie cu el şi mi-a lăsat o impresie foarte bună, este conştient de rolul pe care îl are la Steaua. El are nevoie de noi, dar şi el este jucătorul de care Steaua are nevoie”.

…despre marcă: “Ultima discuţie pe care am avut-o a fost la nivel înalt. S-a purtat foarte deschis şi cu disponibiltate din partea celor două părţi, însă Armata este totuşi o instituţie de stat care trebuie să respecte anumite standarde. procedura spune că trebuie să facă o evaluare a mărcii, apoi ni se va transmite şi vom putea discuta asupra ei. Trebuie să treacă anumite luni pînă la finalizarea evaluării. La sfîrşit se va începe o nouă serie de negocieri sau nu, în funcţie de decizie. Într-o proporţie foarte mare vom juca în acest retur cu sigla nouă”.

…despre Mihai Costea: “Am mers de trei ori şi am vorbit cu preşedinta casei de insolvenţă, dar n-am găsit înţelegere pentru ca jucătorul respectiv să joace fotbal. Eu am propus ca el să fie împrumutat la o altă echipă şi să joace. Nu s-a înţeles lucrul acesta, nici nouă nu ne face plăcere să avem un jucător care să nu joace.”

…despre Raul Rusescu: “Am înaintat acţiunea la TAS, este cunoscută şi de Raul, i-am dat-o a treia zi după ce a plecat în cantonament, mergem mai departe şi aşteptăm să se judece.”

…despre echipa naţională: “Intuiesc că este posibil să fie convocaţi un grup de un număr de opt jucători, este posibil să nu se afecteze programul de pregătire, dacă există comunicare între cei doi antrenori.”