Fotbal intern

Steaua Armata. Un an de camuflaj. Cu cine pleacă Lăcă în pregătiri

Steaua Armata, adică echipa de fotbal a Clubul Sportiv al Armatei Steaua, anunţa la mijlocul lui AUGUST 2015 că redeschide porţile Centrului de Fotbal pentru Copii şi Juniori, primul pas spre...
04.07.2017 | 09:59
Steaua Armata Un an de camuflaj Cu cine pleaca Laca in pregatiri
ADVERTISEMENT

Steaua Armata, adică echipa de fotbal a Clubul Sportiv al Armatei Steaua, anunţa la mijlocul lui AUGUST 2015 că redeschide porţile Centrului de Fotbal pentru Copii şi Juniori, primul pas spre îndeplinirea celei mai mari dorinţe a fanilor roş-albaştri anti-Becali: reînfiinţarea unei echipe de fotbal a clubului, care are dreptul, conform instanţelor judecătoreşti, să poarte numele consacrat de Steaua Bucureşti.

Steaua lui Gigi Becali nu mai juca din primăvara lui 2015 în Ghencea, punând capăt unei perioade de 40 de ani în care aşa-numitul „templu al fotbalului românesc” îi fusese casă. Asta după ce pierduse, rând pe rând, majoritatea suporterilor, sigla şi palmaresul dinainte de 2003 pe „drumul” amar spre FCSB-ul de astăzi.

ADVERTISEMENT

DECEMBRIE 2016

Steaua Armata pornea în marş cadenţat spre Liga Naţională

După mai bine de un an, în data de 12 decembrie 2016, ofiţerii superiori de la conducerea clubului anunţau într-un comunicat remis presei „o strategie de dezvoltare integrată a acestei discipline sportive (n.a. – fotbalul) pe următorii cinci ani, care include înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a, începând cu sezonul competiţional 2017-2018. Echipa va evolua sub numele «Steaua Bucureşti» şi sub sigla înregistrată la OSIM cu numărul 130904, atribuită definitiv CSA Steaua Bucureşti prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Obiectivele de performanţă fixate pentru echipa ce va fi coordonată de MARIUS LĂCĂTUŞ sunt sincronizate cu planurile de modernizare a infrastructurii sportive – baza de pregătire şi stadionul de fotbal. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începând cu sezonul 2020-2021, în Liga Naţională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea”. Ambiţie ostăşească…

IANUARIE 2017

„Primul pas este să înscriem echipa de juniori”

Pe la mijlocul lui ianuarie 2017, printre nămeţii de zăpadă din Ghencea, cu gândul, probabil, la „istoricele” cantonamente de la Forban şi la echipa de seniori, antrenorul Adrian Bumbescu şi directorul tehnic Marius Lăcătuş „recrutau” viitorii jucători din rândul juniorilor veniţi la trialuri.

ADVERTISEMENT

„La 16 ani, ei n-ar trebui să-şi facă probleme în care ligă joacă. Dacă muncesc, pot să progreseze, alături de cei care vor mai veni. Şi să promovăm an de an. Liga a patra, liga a treia, liga a doua. Şi atunci, mare bătaie să intrăm în prima ligă! Suntem ca Nottingham Forest!”, spunea „Colonelul” Bumbescu.

Iar Marius Lăcătuş îl completa cu paşii pe care noua echipă anunţată de CSA urma să-i facă pentru a ajunge în competiţiile oficiale: „Primul pas pe care trebuie să-l facem până la 30 iunie este să înscriem echipa de juniori, în acest fel vom deveni membri afiliaţi, iar între timp vom forma echipa de seniori. Am intrat în discuţii cu şcoli private, sperăm că vom reuşi cât se poate de repede să adunăm jucători cu un nivel valoric care să ne ajute să îndeplinim obiectivele”.

ADVERTISEMENT

MARTIE 2017

Dublu campion cu Steaua pe banca tehnică

Apoi, la sfârşitul lui martie 2017 a fost ales şi antrenorul principal al viitoarei echipe de seniori: Ion Ion (63 de ani), fost jucător la Steaua între anii 1971 şi 1979, iar mai apoi la Metalul Bucureşti, Rapid Bucureşti, Carpaţi Mârşa şi Automatica Bucureşti. Ca antrenor a pregătit juniorii Rapidului în perioada 1986-1992 şi echipele de seniori de la Jiul Petroşani, Rova Roşiori şi FC Tunari. Între 1996 şi 2013 a antrenat echipe din Oman, Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Qatar.

„Are contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani. Dacă duce echipa în Liga a II-a, automat continuă pentru încă doi ani”, spunea directorul tehnic Marius Lăcătuş.

ADVERTISEMENT

IUNIE 2017

Şi-au asigurat juniori… „regali”! Şi director sportiv Iovan!

În prima lună din această vară, conducerea CSA Steaua rezolva problema… rezervelor. Şi a „schimbului de mâine”. Concret, Marius Lăcătuş a cumpărat cu 30.000 de euro 23 de fotbalişti tineri (generaţia ’99) de la clubul Regal Sport din liga a IV-a, care s-a clasat cu ei în pe locul 3 în play-off-ul (primele 4 echipe din sezonul regulat) pentru desemnarea campioanei Bucureştiului, care urma să susţină apoi barajul pentru promovarea în Liga a III-a (Progresul Spartac este echipa care a mers mai departe în liga superioră). „Am asigurat astfel grupele de juniori, dar câţiva vor face parte din lotul primei echipe”, spunea Lăcătuş pentru FANATIK.RO.

Tot Lăcătuş anunţa şi unde va juca CSA Steaua partidele de „acasă”: pe terenul secundar 5 din Ghencea, dintre secţia de tir şi noul bazin de înot. Au fost dărâmate tribunele, vor fi ridicate altele cu o capacitate de 1.500 de locuri. Gazonul este atent întreţinut şi arată bine. Jucătorii de la CSA Steaua vor avea şi condiţii de antrenament foarte bune: cele două terenuri de iarbă alăturate sunt într-o stare excelentă, pregătite pentru a fi folosite.

La puţin timp după ce a achiziţionat de la Regal Sport toată grupa de jucători născuţi în 1999, clubul Armatei a punctat din nou la capitolul imagine: Lăcătuş l-a convins pe Ştefan Iovan, fostul său coechipier din echipa care câştiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, să vină ca director sportiv.

Bumbescu se vede deja în Liga a IV-a, AMFB nu ştie nimic de vreun dosar

Cu toată conducerea asigurată de foşti jucători din epoca de aur a Stelei, dar fără jucători în lot, CSA Steaua nu are asigurat, încă, nici locul în Liga a IV-a, unde vor „militarii” să joace. Sau a V-a? Pentru că regulamentul spune clar că o echipă nou-înfiinţată trebuie să pornească din eşalonul al cincilea.

Adrian Bumbescu anunţa la începutul lunii iunie că „Am primit acceptul şi vom juca din toamnă în liga a patra. Este proiectul nostru, aşa cum a fost prezentat, astfel că nu e vorba de nicio fuziune”. Numai că la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB) nimeni nu ştie de aşa ceva. Nu există niciun dosar de afiliere depus, nemaivorbind de unul de înscriere în vreuna dintre ligile amintite.

Contactat de FANATIK.RO, Marius Lăcătuş a lămurit problema: „Nu este vorba de niciun dosar depus, nu avea cum pentru că abia în august se pot depune dosare de afiliere şi înscriere la AMFB. Şi numai Comitetul Executiv al AMFB este în măsură să decidă în ce ligă ne putem înscrie. Aşa că trebuie să aşteptăm prima şedinţă a acestui Comitet Executiv. Important este că suporterii noştri ne-au transmis clar că ne vor susţine indiferent de la ce nivel vom începe, al patrulea sau al cincilea”.

IULIE 2017

„Reunirea va fi cel târziu pe 17”

Până atunci Lăcătuş şi staff-ul său participă la tot felul de meciuri pentru a urmări jucători dornici să vină la echipa Armatei. Aşa cum s-a întâmplat şi la partida amicală dintre juniorii republicani de la Academica Clinceni şi naţionala jucătorilor fără contract, jucată pe 1 iulie la Clinceni (3-1 pentru oaspeţi). Sunt şanse mari ca până la urmă Marius Lăcătuş să convingă câţiva dintre jucătorii de la „naţionala fără contracte” pentru a-i transfera.

„Pe lângă copii veniţi de la Sport Regal, în acest moment suntem aproape închişi cu trei seniori şi în negocieri avansate cu alţi şase, şapte. Toţi sunt jucători din ligile a treia şi a doua, tineri, 22-23 de ani, dar cu ceva meciiuri în picioare, ceva… hai să zicem experienţă pentru că ne dorim anul şi promovarea”, a spus „Fiara” pentru FANATIK.RO.

CSA Steaua se va reuni „cel târziu pe 17 iulie”, dă asigurări Lăcătuş. „Pe 23 plecăm în primul stagiu de pregătire, la Grădiştea, până pe 4 august. Avem şi al doilea cantonament bătut în cuie, la Tărlungeni, de pe 9 pe 20 august. Lotul nostru va cuprinde cel puţin 22, 23 de jucători”. Divizionara secundă CS Mioveni a anuţat pe site-ul propriu un meci de pregătire cu CSA Steaua pe 15 iulie, dar Marius Lăcătuş a infirmat pentru FANATIK.RO informaţia.

„Ne dorim Liga a IV-a pentru că avem în spate un palmares, o infrastructură, un centru de copii şi juniori şi vom avea şi echipă de seniori”

Şi comandantul CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, a recunoscut că echipa nu este încă înscrisă în vreo competiţie, dar speră să înceapă în Liga a IV-a şi a dat detalii despre programul din această vară.

„Suntem în tratative cu mai mulţi fotbalişti, opţiunea noastră fiind un lot de 22-24 de jucători, sper ca şi cei pe care îi mai dorim să accepte propunerea noastră, astfel încât până pe 10-15 iulie să avem lotul format. Avem creionat şi programul de pregătire, care va începe cu reunirea şi un cantonament la baza din Ghencea. Va urma un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei, apoi meciuri de pregătire şi un al doilea cantonament la Tărlungeni înainte de debutul în Liga a IV-a. Noi ne dorim Liga a IV-a pentru că avem în spate un palmares. Avem o infrastructură, avem un centru de copii şi juniori şi, bineînţeles, vom avea şi echipă de seniori. Momentan nu ne-am înscris. Suntem în contact permanent cu AMFB, am înţeles de la dânşii că în cursul acestei săptămâni vor pune pe site noua formă de cerere de afiliere. Noi avem documentele pregătite, le depunem şi apoi aşteptăm decizia dumnealor”, a declarat comandantul CSA Steaua.

300.000 de euro este bugetul promis de CSA Steaua pentru noua sa echipă de fotbal

ADVERTISEMENT
Tags: