Fotbal intern

STEAUA. Lovitura de graţie! Ei revendică noua SIGLĂ

UPDATE 14:24 / FANATIK.RO prezintă dovada incontestabilă că Steaua are probleme în folosirea noii steme, siglă pentru care conducerea echipei din Ghencea a făcut demersuri pentru a fi imprimată...
12.01.2015 | 14:24

UPDATE 14:24 / FANATIK.RO prezintă dovada incontestabilă că Steaua are probleme în folosirea noii steme, siglă pentru care conducerea echipei din Ghencea a făcut demersuri pentru a fi imprimată pe echipamentele de joc din retur şi pe toate însemnele campioanei. Asemănările izbitoare dintre cele două steme fac aproape imposibil de folosit noua siglă a Stelei.

MARCA 2

UPDATE 12:35 / Se pare că trupa din Ghencea nu va putea folosi nici steaua cu opt colţuri, aceasta aparţinînd unei alte formaţii, Venus Bucureşti, reînfiinţată în anul 2013, iar şefii acesteia au înregistrat sigla la OSIM, scrie Cancan.ro.

Noua emblemă a Stelei seamănă foarte mult cu cea pe care a folosit-o celebra echipă de fotbal Venus Bucureşti, care a activat între 1915 şi 1949. Venus avea o emblemă în alb-negru, cu o stea în 8 colţuri în interiorul unui cerc. Venus e o formaţie istorică pentru fotbalul românesc. Are nu mai puţin de 8 titluri de campioană în palmares, fiind pe locul 3 all-time, după Steaua, 25 de titluri, şi Dinamo, 18, dar înaintea unor nume precum Chinezul şi UTA, ambele cu cîte 6 campionate, U Craiova şi Ripensia Timişoara, cu cîte 4, scrie gsp.ro.

STEAUA. Războiul dintre Gigi Becali şi Armată nu e deloc unul care să se dizolve aşa de repede. Instanţa deja a hotărît în defavoarea patronului din Ghencea şi, în ciuda faptului că foste glorii steliste vorbesc de o cale amiabilă, Becali a luat-o cu Steaua doar pe drumul lui. Stema este unul dintre elementele pe care le-a schimbat.

tricou steaua

STEAUA. Săptămîna trecută, campionii afişau steaua galbenă cu 8 colţuri ca variantă, pe care au înregistrat-o la OSIM. Clubul a definitivat noua siglă şi a oferit-o sponsorului tehnic, Nike, pentru a o imprima pe tricouri. Logo-ul actual nu mai seamănă deloc cu cel pe care clubul l-a pierdut definitiv şi irevocabil în instanţă, în faţa Ministerului Apărării Naţionale. Are mai multe lucruri distinctive faţă de sigla din perioada 2003-2014, potrivit GSP:

1. Noua emblemă e sub forma unui cerc, nu sub forma unei inimi

2. S-a renunţat, pentru prima dată în istoria clubului, la steaua cu 5 colţuri. Chiar dacă mai toate persoanele din club au insistat ca aceasta să fie menţinută, Gigi Becali a rămas ferm pe poziţii şi a refuzat

3. Numele echipei nu mai apare pe emblemă, în schimb sînt scrise iniţialele FCSB, marcă pe care actualul club a înregistrat-o la OSIM încă de acum 5-6 ani. 

În plus, mai sînt alte două lucruri pe care noul design le conţine şi care au fost dorinţe exprimate în mod expres de Gigi Becali. Să existe o cruce, aceasta fiind amplasată fix în mijlocul cercului, în culoare roşie. Apoi, ordinea în care iniţialele “fcsb” să fie puse să imite modul în care se închină creştin-ortodocşii.

STEAUA. Istorie cu 7 steme

În istoria clubului, de peste 67 de ani şi jumătate, Steaua a avut nu mai puţin de 7 steme. Chiar prima dintre ele, purtată pe echipament între 1948 şi 1950, seamănă din multe puncte de vedere cu cea propusă acum de Gigi Becali. Un cerc de culoare albastră, care încadrează o stea, dar în 5 colţuri, în interiorul căreia era pusă litera A, de la Armată.