Fotbal intern

STEAUA. Au refuzat un jucător pe care Inter a plătit 6.500.000 €!

STEAUA. Fotbalul românesc duce lipsă de scouteri, de oameni care să aibă ochi la descoperirea tinerelor talente. Asta pentru că grupările din România au devenit celebre în a rata fotbalişti...
31.01.2015 | 00:09
STEAUA Au refuzat un jucator pe care Inter a platit 6500000 E

STEAUA. Fotbalul românesc duce lipsă de scouteri, de oameni care să aibă ochi la descoperirea tinerelor talente. Asta pentru că grupările din România au devenit celebre în a rata fotbalişti de perspectivă, care, ulterior, au ajuns să valoreze chiar şi zeci de milioane de euro. Steaua este ultima echipă care a dat cu piciorul unui super-jucător! Iarna trecută, Marcelo Brozovic a fost propus campioanei României de un impresar, însă mijlocaş care avea, la momentul respetiv, 21 de ani a fost refuzat. Chiar de Mihai Stoica, managerul care se fălea, cu fiecare ocazie, că este cel mai bun în meseria pe care o face.

„Cît costă? 800.000 de euro? Prea Mult!”

STEAUA. FANATIK.RO vă prezintă modul jalnic prin care gruparea din Ghencea l-a refuzat pe Brozovic, mijlocaş legitimat la Dinamo Zagreb. Steaua se afla în căutarea unui jucător care să facă diferenţa în linia mediană, iar croatul părea cea mai bună variantă. În schimbul său, clubul roş-albastru ar fi trebuit să achite 800.000 de euro, sumă acceptabilă în condiţiile în care Brozovic era considerat cel mai bun fotbalist din campionatul Croaţiei. A intervenit, însă, Mihai Stoica. “Atît costă? 800.000 de euro? Prea mult! Nu vom plăti niciodată o asemenea sumă pentru un tînăr fotbalist, oricît de talentat ar fi! La revedere!”, a fost reacţia lui Meme. Steaua s-a reorientat şi, după numai cîteva săptămîni, l-a transferat pe Lucian Sănmărtean.

Respins de Steaua, bun pentru Inter

STEAUA. Traseul ulterior al lui Brozovic este unul fabulos! Nu a avut loc la Steaua, însă şi-a găsit locul în Seria A. Şi nu oriunde, ci la Inter Milano! Care a plătit în schimbul său 6.5 milioane de euro! Brozovic este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din Europa şi era urmărit de mai multe cluburi importante de pe continent, precum Arsenal, Valencia sau AC Milan. Brozovic va fi jucătorul lui Inter pînă în 2019, iar fanii nerazzurrilor aşteaptă cu nerăbdare să vadă la lucru “perla” Croaţiei. Însă, dacă Meme nu l-ar fi refuzat, de evoluţiile lui Brozovic s-ar fi bucurat fanii Stelei.

B8hCUSDCUAEtSdu-kkKE-U100677353730a3B-620x349@Gazzetta-Web_articolo

Obi Mikel, Zigic, Falcao…

STEAUA. De-a lungul timpului, o serie de fotbalişti de talie mondială au fost propuşi cluburilor din Liga 1, dar, pe rînd, Rapid, Steaua, Poli Timişoara, Dinamo sau CFR Cluj au refuzat jucători care, ulterior, au ajuns să valoreze zeci de milioane de euro. Giuleştenii sînt cei mai “profesionişti” la acest capitol. John Obi Mikel, Aleksandar Kolarov şi Seydou Doumbia sînt cele mai sonore nume care ar fi putut ajunge în Grant. Nikola Zigic şi Zoran Tosic nu au avut loc la Poli Timişoara, în timp ce Marko Pantelic, Jesus Datolo şi Henrique Hilario au fost consideraţi prea slabi pentru Steaua. Radamel Falcao a fost respins de CFR Cluj, în timp ce Derek Boateng a fost refuzat de Dinamo.

4.9 milioane de euro este cota lui Brozovic conform site-ului transfermarkt.de

96 de partide a jucat Brozovic pentru Dinamo Zagreb. A marcat 13 goluri