Fotbal intern

STEAUA. L-au ENERVAT pe Boloni la derby: “O DEBANDADĂ totală!”

Ladislau Boloni a discutat cu FANATIK.RO după Steaua - ASA Tg. Mureş 0-1, meci care a schimbat liderul în Liga 1, ardelenii ajungînd în premieră în această postură....
30.04.2015 | 16:00
STEAUA Lau ENERVAT pe Boloni la derby O DEBANDADA totala

Ladislau Boloni a discutat cu FANATIK.RO după Steaua – ASA Tg. Mureş 0-1, meci care a schimbat liderul în Liga 1, ardelenii ajungînd în premieră în această postură.

Victorie meritată a echipei ardelene?

– Da, clar! Nu văd de ce nu ar fi din moment ce Steaua nu a putut penetra o apărare organizată a lui ASA. Dacă erau ocazii mari de partea Stelei, dacă portarul lui Târgu Mureş avea parade senzaţionale, puteam spune că altul trebuia să fie rezultatul, însă nu este valabil pentru jocul de aseară.

Steaua a pierdut primul loc după un avans de 13 puncte faţă de ASA. Care pot fi cauzele?

– În primul rînd, alte echipe erau în lupta pentru titlu alături de Steaua. Şi mă refer la Astra şi Petrolul. A existat o relaxare în sînul steliştilor, dar este momentul ca lucrurile să se schimbe.

“Ar fi păcat pentru oraşul Tîrgu Mureş ca echipa să nu cîştige acum titlul”

Despre ASA probabil aveţi numai cuvinte de laudă.

– Felicit jucătorii şi întreg colectivul pentru ce au arătat. Un grup talentat de jucători, care a evoluat numai cu faţa la joc şi care a arătat o organizare şi un sacrificiu deosebit. Dacă Steaua nu a putut penetra şi pune în pericol apărarea lui ASA, asta spune mult despre forţa echipei. Ar fi păcat pentru oraşul Târgu Mureş ca echipa să nu cîştige titlul după aceste sacrificii.

Cine sînt vinovaţii din tabăra Stelei?

– Nimeni nu face excepţie, începînd de la conducerea Stelei şi continuînd cu antrenorul, preparatorul fizic, întreg staff-ul, dar şi aceşti jucători <fantastici> care nu ar avea niciodată loc la Steaua pe care eu o ştiu. Nu am văzut nici măcar un jucător care să poată să reprezinte acea echipă pe care o ştiu şi din care am făcut parte.

“Jocul Stelei m-a întristat. Acest grup nu mai poate creşte”

Dacă sînt vinovaţi, e nevoie de modificări…

– Nu trebuie să vînăm greşelile antrenorului, ale jucătorilor sau ale conducerii, dar trebuie ceva schimbat pentru a nu mai exista debandada care a caracterizat Steaua în acest retur. Eu nu sînt de acord că Gîlcă trebuie schimbat, însă trebuie să existe o unitate între toţi cei implicaţi. Nu cred că antrenorul este mai slab acum decît a fost la începutul returului, acum ar trebui să ştie mai bine să gestioneze lucrurile decît în urmă cu cîteva luni.

Steaua continuă să aibă prima şansă? ASA Târgu Mureş are un program mai greu la prima vedere.

– Titlul se joacă, ambele echipe pot face paşi greşiţi. Mai sînt multe puncte în joc şi sînt meciuri grele, dar jocul lui ASA m-a încîntat aseară, iar cel al Stelei m-a întristat. Şi presiunea este tot pe Steaua pentru că ei vor pierde titlul, a fost o diferenţă mare de puncte. Cu asemenea atitudine nu te poţi prezenta cu demnitate într-o competiţie, chiar dacă reuşeşti calificarea în grupele Ligii Campionilor. Acest grup nu cred că mai poate creşte din punct de vedere valoric.

Aceşti jucători <fantastici> ai Stelei nu ar avea niciodată loc la Steaua pe care eu o ştiu. Nu am văzut nici măcar un jucător care să poată să reprezinte acea echipă pe care o ştiu şi din care am făcut parte” (Ladislau Boloni)

Tags: