Steaua. Bourceanu vorbeşte despre declin: “În punctul ăsta am ajuns”

Mirela Apostol   
în Stiri sportive
08/01/2016, 00:00
Steaua.  Bourceanu vorbeşte despre declin: “În punctul ăsta am ajuns”

STEAUA. Alexandru Bourceanu a venit a treia oară la Steaua, fiind adus de Laurenţiu Reghecampf în al doilea mandat al său la “roş-albaştri”. Mijlocaşul a fost adus alături de Mihai Pintilii, un alt fost căpitan al Stelei. Bourceanu a vorbit despre cum a ales să se întoarcă la echipa lui Becali, convins fiind de Laurenţiu Reghecampf, cel pe care mijlocaşul declară că l-ar fi urmat oriunde.

“Ideea a fost de a lucra din nou cu Laurenţiu Reghecampf. A venit la Steaua, mi-a zis Ana să merg cu el şi bineînţeles că am acceptat. M-aş fi dus unde m-ar fi luat Reghecampf. Ăsta era punctul în care am ajuns: dintr-un jucător pe care l-au dorit cîteva echipe la un jucător care pur şi simplu s-a agăţat de o persoană care l-a ajutat.

Dacă nu era Reghe, în situaţia asta probabil mi-as fi găsit altă echipă, dar nicidecum de nivelul Stelei. Cred însă că eu pot să ajut Steaua, aşa cum şi ea m-a ajutat pe mine.

“Sînt un jucător de la care nu prea se aşteaptă multe!”

STEAUA. Bourceanu a mai revenit la Steaua şi în mandatul lui Costel Gâlcă, dar măcinat de accidentări şi nepotrivit profilului utilizat de antrenor, mijlocaşul nu a evoluat suficient încît să se ridice la înălţimea aşteptărilor suporterilor. Totuşi, fostul căpitan al “roş-albaştrilor” promite că jocul său se va schimba faţă de cel pe care îl practica atunci cînd a fost împrumutat de la Trabzon, echipă la care fusese transferat de Steaua.

Cu siguranţă nu va mai fi cum a fost cînd m-am întors de la Trabzon. Atunci eram accidentat, fusesem înainte căpitanul echipei, au fost niste aşteptări de la mine pe care nu le-am onorat din varii motive. În principal datorită accidentării. Acum sînt un jucător de la care nu prea se mai aşteaptă multe. Sau se aşteaptă, dar nu atît de multe. Cînd am venit de la Trabzonspor eram cotat ca un fotbalist foarte bun, 5 milioane pe transfermarket, acum sînt undeva la 1 milion jumatate – 2 milioane. Şi e mai bine pentru mine, acum nu mai am atît de multă presiune asupra mea.

Sînt bine, accidentările au trecut, am stat mai mult degeaba…m-am antrenat puţin, dar sînt bine. Mă simt ca după orice altă accidentare, şi pe cea de anul trecut cîteodată o mai simt. Depinde şi de vreme, depinde şi de ce se întîmplă la antrenament. Cîteodată mă mai lovesc, dar totul e bine”, a mai spus Bourceanu.

“Nu mă aşteptam să mai revin ca jucător!”

STEAUA. Bourceanu mărturiseşte că în vară, atunci cînd i-a expirat împrumutul la Steaua, nu se mai aştepta să revină vreodată ca jucător: “În momentul ăla nu mă gîndeam că mă voi întoarce vreodată din postura de jucător”.

Închide ×