Fotbal international

”Steaua” Bulgariei, la un pas de desființare! Ce decizie a luat patronul

16.02.2021 | 10:48
Steaua Bulgariei la un pas de desfiintare Ce decizie a luat patronul
ADVERTISEMENT

Clubul ȚSKA Sofia, considerat ”Steaua” Bulgariei, este la un pas de desființare, după ce patronul a decis să nu mai bage bani în echipă și să se retragă.

Formația din capitala țării vecine este singura care se luptă să detroneze supremația celor de la Ludogoreț Razgrad, echipa românilor Keșeru, Grigore și Moți având la acest moment șase puncte avans în clasament.

ADVERTISEMENT

ȚSKA Sofia a fost adversara campioanei României, CFR Cluj, în acest sezon în faza grupelor Europa League, ardelenii câștigând în Bulgaria cu 2-0 și remizând acasă 0-0. Însă, ambele au ratat calificarea în primăvară.

Desființarea bate la ușile ”Stelei” de Bulgaria

Presa de la sud de Dunăre scrie că ȚSKA Sofia, numită și ”Steaua” Bulgariei pentru că pe vremea comunismului a fost susținută de Armată, este foarte aproape de desființare după ce patronul Grisha Ganchev și-a retras sprijinul financiar.

ADVERTISEMENT

”Grisha Ganchev a decis să se retragă de la club și același lucru l-a făcut și partenerul său Julian Indjov. Totul este legat de conflictul dintre conducere și suporteri”, a scris site-ul sportal.bg.

Nemulțumirile fanilor au plecat de la faptul că ȚSKA Sofia a decis să renunțe la vedeta Ali Sowe, pe care l-au vândut în Rusia, la Rostov, pentru patru milioane de euro. Jucătorul gambian, adus de la Chievo Verona pentru 335.000 de euro, înscrisese opt goluri în prima parte a campionatului și era cel mai bun marcator al echipei.

ADVERTISEMENT

Reacția fanilor a dus la retragerea finanțatorilor

În ciuda faptului că ȚSKA Sofia a obținut o sumă importantă pe atacantul de 26 de ani, plus că a păstrat și un procent de 15% dintr-un viitor transfer al acestuia, fanii au fost extrem de nemulțumiți considerând că echipa a slăbit foarte mult și va ieși din lupta la titlu.

Suporterii formației din capitala Bulgariei au emis un comunicat prin care au criticat dur conducerea pentru felul cum au manageriat situația de la club în ultima perioadă. Această reacție a fanilor l-a enervat pe Grisha Ganchev și acesta a decis să oprească finanțarea.

ADVERTISEMENT

În prima etapă jucată în 2021, ȚSKA Sofia s-a impus pe terenul celor de la Slavia cu 1-0, însă vedeta rundei a fost Claudiu Keșeru, care a reușit să marcheze patru goluri pentru Ludogoreț în partida cu Etar.

ADVERTISEMENT