Fotbal intern

STEAUA. “Călăul” vrea la naţională: ”Pot să fac faţă!”

STEAUA. Mircea Axente a marcat unicul gol al echipei ASA Târgu Mureş în partida cîştigată împotriva Stelei şi primul din cariera sa în poarta campioanei. Fost jucător al lui Dinamo,...
27.10.2014 | 19:00
STEAUA Calaul vrea la nationala Pot sa fac fata

STEAUA. Mircea Axente a marcat unicul gol al echipei ASA Târgu Mureş în partida cîştigată împotriva Stelei şi primul din cariera sa în poarta campioanei. Fost jucător al lui Dinamo, atacantul a prefaţat pentru FANATIK.RO derby-ul de România, care se va disputa vineri, şi este convins că va face faţă la echipa naţională.

Ce a însemnat pentru tine acest gol marcat în poarta Stelei?

Am jucat de multe ori împotriva Stelei în cariera mea de jucător, însă nu reuşisem niciodată să marchez. Aşa a fost să fie, golul să vină acum! Mi-am dorit foarte mult să înscriu şi chiar am avut multe ocazii şi înainte. Este unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea, mai ales că am reuşit să aduc victoria echipei mele. Mă bucur că i-am făcut făcut fericiţi pe aceşti fani minunaţi, care ne-au încurajat pe tot parcursul partidei.

1546408_748839238520621_9061614889987488029_n

A fost o descătuşare această reuşită?

DA! A fost incredibil, mi-am dorit foarte mult să marchez. Întotdeauna îmi propun acest lucru, sînt atacant şi asta e meseria mea, însă acest gol chiar a fost o descătuşare pentru mine, mai ales că am avut foarte multe ocazii şi etapa trecută, în faţa celor de la Pandurii, dar n-am reuşit să concretizez nimic.

STEAUA. “Pot juca la naţională, nu sînt bătrîn!”

Ai putea ajuta şi echipa naţională?

Cu siguranţă! Mi-aş dori foarte mult acest lucru. Nu am fost niciodată convocat, oricine se apucă de fotbal o face cu gîndul să fie chemat la echipa naţională. Poate mulţi mă vor contesta pentru acest gînd, însă aceasta este dorinţa mea, am 27 de ani, jucătorii devin maturi în joc după o anumită vîrstă, cred că aş face faţă.

Unde vezi ASA Târgu Mureş la finalul acestui campionat?

Dacă ne vom continua parcursul bun, ne vom plasa cu siguranţă între primele cinci formaţii ale Ligii 1. Avem cel mai titrat lot din acest campionat, avem valoare şi experienţă, avem toate ingredientele să facem o figură frumoasă.

10441050_748838671854011_4219735872887335733_n

Crezi că aveţi potenţial să jucaţi în Europa?

Bineînţeles! Avem un lot complet, cu jucători care au participat atît în Liga Campionilor, cît şi în Liga Europa. Drumul e lung, mai este timp pînă la finalul campionatului, mai sînt meciuri de jucat, dar dacă ne vom concentra meci de meci, cu sigurnaţă vom ajunge acolo unde ne-am propus.

Cum vezi derby-ul Steaua – Dinamo?

Este cel mai important meci al campionatului. Este foarte multă ambiţie pusă în joc de ambele părţi, jucătorii vor fi foarte concentraţi, este greu de spus ce echipă se va impune, pentru că într-un meci de acest gen nu mai contează neapărat valoarea, ci sclipirile unor jucători, mentalitatea cu care intră în teren. Ambele echipe vor fi foarte montate, asta-i clar.

axente

De care parte vei fi?

Sînt imparţial, Dinamo este un capitol încheiat din viaţa mea, însă are potenţialul de a se impune vineri seară, are un lot valoros. Înclin să cred că dinamoviştii vor ieşi victorioşi.

mircea axente

Steaua va avea marţi în Cupă şase absenţe importante. Se va simţi acest lucru?

Nu cred că Steaua va avea probleme la Iaşi, deşi moldovenii au şi ei şansa lor. Jucătorii care vor intra în teren vor fi motivaţi să arate că şi ei merită să fie titulari. Steaua are un lot valoros şi poate face faţă oricărei situaţii.

28 de meciuri are Axente în tricoul lui Dinamo, pe parcursul a două sezoane

8305 minute a jucat atacantul ASA-ului în Liga 1

Tags: