Fotbal intern

STEAUA. UPDATE. Transferul pare PICAT! Cît dă Gigi, cît cere Niculae

UPDATE 17:28 / Transferul lui Enache la Steaua are şanse minime să se rezolve, după ultimele discuţii între cele două părţi. Gigi Becali a oferit 350.000 de euro pentru fotbalist, Ioan...
09.02.2016 | 00:02
STEAUA UPDATE Transferul pare PICAT Cit da Gigi cit cere Niculae
ADVERTISEMENT

UPDATE 17:28 / Transferul lui Enache la Steaua are şanse minime să se rezolve, după ultimele discuţii între cele două părţi. Gigi Becali a oferit 350.000 de euro pentru fotbalist, Ioan Niculae, patronul Astrei, vrea 600.000.

Finanţatorul Stelei nici nu vrea să audă.

–––––––––––––––––––

UPDATE 08.02 ora 13:25 / Discuţia dintre Sumudică şi Enache, pe care antrenorul a anunţat-o pentru prima zi a săptămînii, s-a amînat. Asta deoarece fotbalistul a primit liber de la antrenament de la tehnician, la fel cum s-a întîmplat şi cu ceilalţi jucători ai Astrei care au fost prezenţi la turneul naţionalei.

ADVERTISEMENT

Enache, Alibec, Găman şi Silviu Lung sînt jucătorii Astrei convocaţi de Iordănescu pentru turneul din Antalya.

––––––––––––––––––––––––––

STEAUA. Ultimele trei victorii reuşite de “roş-albaştri” sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf la finalul anului trecut l-au entuziasmat la maximum pe Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Latifundiarul a început să simtă din nou miros de Liga Campionilor şi, pentru a nu avea emoţii la cîştigarea campionatului, şi-a impus să slăbească, pe cît posibil, liderul Astra Giurgiu. Budescu, Alibec, Enache şi Junior Morais au fost jucătorii ţintiţi de Steaua. Iar patronul campioanei a oferit pe cei patru nu mai puţin de 3,6 milioane de euro. Negocierile au intrat, însă, în impas după ce Marius Şumudică a ameninţat că îşi prezintă demisia dacă vreunul dintre jucători ajunge sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf.

“Vreau la Steaua! E cel mai profesionist club din România!”

STEAUA. Dacă oricum Budescu, Alibec şi Junior Morais nu erau prea atraşi să schimbe tricoul, în principal din cauza ofertelor financiare sub aşteptări primite de la Becali, lucrurile au stat cu totul altfel cu Enache. “Vreau să mă duc la Steaua, e cel mai profesionist club din Liga 1!”, a fost reacţia mijlocaşului.

ADVERTISEMENT

Şumudică a luat foc. “Să se ducă acolo dacă îşi doreşte aşa mult. E liber să o facă. Dacă va rămîne la Astra, îi va fi greu să mai evolueze cu mine antrenor”, a spus tehnicianul. La scurt timp, Enache s-a limitat să declare că a fost înţeles greşit. “Şumi” a rămas, însă, tare pe poziţii: “Va face parte din lotul lărgit al Astrei, este, încă, sub contract cu noi. Trebuie să muncească din greu pentru a mai juca”.

Astra, disperată să-l vîndă din cauza ANAF

STEAUA. Între timp, Budescu s-a transferat în China, iar Astra va încasa în schimbul său 1,2 milioane de euro. Bani care vor intra în conturile clubului pe 15 februarie. Însă jumătate din sumă se va duce la ANAF. Mai rămîn 600.000 de euro, banii cu care liderul trebuie să se descurce pînă la finalul sezonului. Prea puţin, avînd în vedere că jucătorii trebuie aduşi cu salariile la zi, aşa cum li s-a promis. A fost momentul în care Astra a realizat că vînzarea lui Enache la Steaua ar putea acoperi “gaura”. “Cu 300.000-400.000 de euro cît am lua de la Becali, am putea termina campionatul, mai ales că patronul nu mai vrea să investească din propriul buzunar”, a fost concluzia oficialilor Astrei.

ADVERTISEMENT

Gigi s-a săturat să aştepte un răspuns

STEAUA. Surpriză, însă! Deşi Becali a declarat, în repetate rînduri, că Enache reprezintă ţinta sa numărul unu, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade în doar cîteva zile. “Steaua nu mai este interesată de Gabi. Campionatul se reia în cîteva zile, astfel că transferul său nu mai are nici un rost. Echipa este acoperită. Gigi a fost scos din sărite de faptul că Astra nu a oferit un răspuns concret la ofertele pe care le-a făcut pentru jucător. Nu mai este tentat de mutare, deşi i-a plăcut atitudinea lui Gabi, care a spus că vrea la Steaua”, au punctat sursele FANATIK.RO.

Încă un an şi jumătate de contract

STEAUA. Dată fiind situaţia, Enache trebuie să poarte urgent o discuţie cu Şumudică asupra viitorului său. Care va avea loc luni, 8 februarie Cum, de altfel, a precizat şi fotbalistul, pe aeroport, cînd a revenit din Turcia cu echipa naţională.

Luni voi discuta cu domnul Şumudică. Nu vreau să mai vorbescu de Steaua. Vom vedea ce va fi”, a sunat discursul lui Enache. “Asta îmi doresc şi eu. O discuţie faţă în faţă cu Enache, ca între doi bărbaţi adevăraţi. Vreau să-mi spună ce îşi doreşte de la viaţă. Trebuie să clarificăm totul, declaraţiile sale nu au fost în regulă. El este jucătorul Astrei pentru încă un an şi jumătate, nu pînă la vară, aşa cum a apărut în presă. Mai are încă 18 luni de contract cu noi”, a spus Şumudică pentru FANATIK.RO.

Totul se va clarifica, mai mult ca sigur, în cursul zilei de luni, cînd Astra va începe pregătirea partidei cu CFR Cluj, programată sîmbătă, 13 februarie, ora 20:30.

18 luni de contract mai are Gabriel Enache cu Astra

2 milioane de euro este cota lui Enache conform transfermarkt.de.

ADVERTISEMENT