Fotbal intern

STEAUA. A pierdut palmaresul?! REACŢIA lui Argăseală

UPDATE 18:57 / Valeriu Argăseală preşedintele Stelei a declarat că echipa lui Gigi Becali va folosi, în continuare, numele de Steaua. „Nu avem relaţii tensionate cu CSA şi nu este în...
19.02.2015 | 13:40
STEAUA A pierdut palmaresul REACTIA lui Argaseala

UPDATE 18:57 / Valeriu Argăseală preşedintele Stelei a declarat că echipa lui Gigi Becali va folosi, în continuare, numele de Steaua. „Nu avem relaţii tensionate cu CSA şi nu este în interesul fotbalului să fac vreun comentariu. Ambele părţi au persoane juridice care vor face lumină în acest caz. Vom folosi numele de Steaua în continuare. Numele societăţii noastre este Fotbal Club Steaua Bucureşti SA. Cum ne poate interzice cineva să folosim numele firmei? Vom folosi, în continuare, numele de Steaua”, a spus Argăseală la Digisport.

UPDATE 14:26 / Fotbal Club Steaua Bucureşti a emis un comunicat de presă în urma motivării date de ÎCCJ prin care a dispus anularea mărcii STEAUA BUCUREŞTI înregistrată sub nr. 061735.

“1. Fotbal Club Steaua Bucureşti respectă decizia pronunţată de ÎCCJ încă de la pronunţare, punînd-o în aplicare imediat după apariţie. Avînd în vedere faptul că Fotbal Club Steaua Bucureşti consideră nedreaptă hotărîrea pronunţată, va exercita căile extraordinare de atac împotriva hotărîrii instanţei, astfel cum sînt prevăzute de legislaţia în vigoare, în speranţa că va recupera marca pe care a înregistrat-o cu bună-credinţă şi a utilizat-o ani la rînd în cele mai importante competiţii fotbalistice.

2. Prin decizia menţionata, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a pronunţat asupra palmaresului echipei Steaua Bucureşti sau a culorilor sub care aceasta evoluează în competiţiile interne şi internaţionale, întrucît nici nu a fost învestită cu o astfel de cerere. Astfel, hotărîrea instanţei nu produce nici o consecinţă juridică pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele cîştigate de Campioana României, nici cu privire la culorile făcute celebre în cele mai importante competiţii fotbalistice).

3. Ca un răspuns la sprijinul necondiţionat oferit de suporterii echipei şi la dorinţa acestora de a lămuri pe deplin situaţia creată, precizăm că vom intreprinde – cu sprijinul SCA Piperea şi Asociaţii – toate demersurile legale necesare pentru apărarea drepturilor noastre privind marca, numele şi culorile clubului”, se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.

UPDATE 14:03 / Ilie Năsate a comentat în termeni extrem de duri faptul că echipa lui Gigi Becali a pierdut palmaresul. “Păi în acest caz ar trebui să se ia palmaresul tuturor sportivilor, nu? Ce mai e de spus? Ne batem joc de tot ce e bun din ţara asta. Parcă am fi în Spania şi am avea zece echipe bune! Suporterii trebuie să vină la meci şi să scandeze, în continuare, Steaua! Trebuie să fie alături de echipă şi să strige numele Steaua pentru că nu-i amendează nimeni! Nici Armata, nici altcineva! Dă-o dracu’ de siglă! Fanii trebuie să vină la meci”, a spus Ilie Năstase pentru FANATIK.RO.

La rîndul său, Dumitru Dragomir a comentat în stilui-i caracteristic motivarea dată de ÎCCJ. “Tot vă aud cu sigla. Joacă sigla? Ce să conteze? Conteaza la pu**me, băi, fraţilor. Asta e o ruşine în ţara asta, ca o echipă care a făcut cinste ţării, să fie înjosită cum se întîmplă acum. Sînt meritele Stelei, ale actualului patron, că Steaua exista. Dacă o lăsa acum, cine o ia? Steaua nu mai exista acum, dacă nu o lua Becali. Gigi a plătit bani mulţi, a plătit toate datoriile atunci cînd a luat-o.”, a spus Dragomir la Sport.ro.

UPDATE 13:37 / Lovitură pentru Gigi Becali! Conform motivării transmise de ÎCCJ, latinfundiarul a încercat să înregistreze fraudulos marca, fără acordul CSA. Practic, motivarea Înaltei Curţi spune că palmaresul, care face parte din patrimoniul CSA, nu a fost transferat clubului de fotbal atunci când s-a întocmit protocolul în 1999. Atunci a fost transferat doar dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la FC Steaua angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist  şi au fost transferate datoriile şi creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998.

GIGI BECALI. Patronul, “curăţat” de 70.000 €! “Mi-a plătit tot!”

STEAUA. Cum a trăit familia lui Ţucudean debutul: “Nu îi dă cadou!”

 

Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credinţă în cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, NU SE POATE AJUNGE LA CONCLUZIA că prin transferarea activităţii secţiei de fotbal s-a transferat automat şi această marcă, odată cu creanţele şi debitele, avînd în vedere că potrivit art. 40  alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma în vigoare la data încheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular  al dreptului la marcă. DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere  are ca efect şi transferul drepturilor  cu privire la marcă. Or, prin protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia nonprofit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist, au fost transferate datoriile şi creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998 în legătură cu această secţie  de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociaţia nonprofit“, se arată într-unul dintre pasajele din motivarea ÎCCJ, conform prosport.ro.

Mihai Neşu, în lacrimi de ziua lui! Mesaj TULBURĂTOR

SIMONA HALEP. Veşti proaste! Nu a SCĂPAT de problemele medicale!

*******************************************************

STEAUA. Campioana a primit motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dipă scandalul cu Armata, care a ajuns la tribunal şi a fost cîştigat de MApN.

Preşedintele Stelei le-a transmis fanilor care este numele pe care echipa îl va purta de acum înainte, însă n-a făcut nici o referire la situaţia palmaresului.

Moarte ŞOCANTĂ! O legendă a decedat în mod SUBIT!

Cine este ROM NUL care are 800 de MILIOANE de dolari ascunse în conturile din Elveţia

 

“Îmi pare într-adevăr rău că fanii nu au venit la peluze, dar asta e. Noi respectăm legea şi decizia instanţei. Aşa ne numim acum: Fotbal Club Steaua Bucureşti.

STEAUA. Astăzi a venit şi motivarea instanţei şi vom vedea ce facem în continuare.

Sperăm ca fanii să vină la meci cu Rapid, pentru că e duminică, poate va fi şi mai călduţ”, a spus  Valeriu Argăseală după meciul cu Astra, potrivit gsp.ro.

Tags: