Fotbal intern

STEAUA. Carieră oprită la 26 de ani. “Se apucă de afaceri”

STEAUA. Andrei Ionescu este pe cale să se lase de fotbal la doar 26 de ani. Dacă în urmă cu aproximativ zece ani, Adrian Mititelu era pe cale să parieze întreaga sa avere pe el, acum nici un...
12.11.2014 | 00:06

STEAUA. Andrei Ionescu este pe cale să se lase de fotbal la doar 26 de ani. Dacă în urmă cu aproximativ zece ani, Adrian Mititelu era pe cale să parieze întreaga sa avere pe el, acum nici un patron din fotbalul românesc nu a dorit să-l mai transfere pe fostul jucător al Universităţii Craiova şi al Stelei, după ce şi-a reziliat contractul cu Ferencvaros. 

STEAUA. În urmă cu aproximativ 10 ani în lotul Universităţii Craiova îşi făcea loc un puşti slăbuţ, micuţ de înlălţime şi extrem de tehnic. Pe nume Andrei Ionescu. După ce Adrian Mititelu a devenit patron la Ştiinţa, “Micul Balaci”, aşa cum era poreclit talentatul mijlocaş, a fost trimis titular în prima echipă. “Am o adevărată bijuterie la echipă. E talantat ca Ilie Balaci. Andrei Ionescu o să iasă un mare fotbalist al acestei ţări, Acum are doar 16 ani”, se bătea cu pumnul în piept la vremea respectivă Adrian Mititelu. Deznodămîntul? La doar 26 de ani, Andrei Ionescu probează zicala “s-a născut talent şi a murit speranţă”. Dat afară de la Ferencvaros, “Micul Balaci” nu şi-a mai găsit o altă echipă. Mai mult, surse din anturajul fotbalistului oltean susţin că familia acestuia îl sfătuieşte să se lase de fotbal şi să se apuce de afaceri.

646x404

STEAUA.“Tatăl lui i-a distrus cariera”

Multe voci din fotbal susţin că Andrei Ionescu s-a ruinat ca jucător tocmai din cauza familiei! Tatăl lui, Victor Ionescu, a fost cel care s-a implicat neispirat în cariera lui Andrei, motiv pentru care jucătorul a ajuns să fie refuzat chiar şi de echipe din Liga a 3-a! “Tatăl său a fost omul care a pus banii înainte de cariera fiului său. Se complica cu tot felul de impresari. Îi contacta fără ca măcar unul să ştie de altul, iar în unele cazuri chiar el se credea impresarul fiului său şi cerea tot felul de sume mari, sub pretextul că băiatul lui este marele Andrei Ionescu care a jucat la Universitatea Craiova şi Steaua. În aceste condiţii Andrei a ajuns să se milogească să îl primească la Podari, la antrenamente, în Liga a 3-a. Din cauza faptului că nimeni nu îl mai vrea familia îl sfătuieşte să se lase de fotbal şi să îşi ivestească banii cîştigaţi pînă acum în afaceri”, ne-a spus o sursă din anturajul fotbalistului oltean. Mai mult, nici la CSU Craiova jucătorul nu a avut uşa deschisă. “Tatăl său s-a milogit o vară întreagă de Jerry Gane să îl primească la CSU Craiova, dar Jerry nu a avut niciodată curajul să îi spună în faţă că nimeni din club nu îl mai vrea, deoarece este terminat ca fotbalist”, au spus pentru FANATIK.RO apropiaţi ai fostului tehnician al Craiovei.

image_122821425683555700_1

STEAUA. Becali l-a trimis la Steaua II   

Cariera lui Andrei Ionescu a cunoscut primul mare recul în Ghencea. Gigi Becali l-a transferat în vara anului 2008 de la Universitatea Craiova pentru 500.000 de euro, după doar doi ani latifundiarul din Pipera s-a decis să se debaraseze de el. Motivul? Din cauza crizei financiare care l-a lovit la vremea respectivă, patronul din Ghencea a decis să micşoreze salariile la toţi fotbaliştii echipei. Ionescu, sfătuit de tatăl său, a refuzat micşorarea salariului. Pentru a scăpa de plata salariului, Becali l-a chemat la palat pe tatăl lui Andrei Ionescu, dar şi pe jucător. El le-a propus un transfer sub formă de împrumut la Unirea Urziceni, dar s-a lovit de refuzul acestora. “Din acest moment, pentru mine Andrei Ionescu nu mai există. Are un salariu de 260.000 de euro pe ani şi refuză să i-l micşorez. Toată lumea a acceptat, chiar şi Tătăruşanu, iar el nu vrea sub nicio o formă. Mai mult, nici la Unirea Urziceni nu vrea să se ducă sub formă de împrumut. Mi-a spus că nu îl lasă acolo tatăl lui. Pe tatăl lui l-am dat afară din palat. Mi-am dat seama că e avar după bani. O să vedeţi voi că omul asta o să îi distrigă definitiv cariera. De acum Ionescu o să joace doar la Seaua II pînă voi rezilia contractul cu el“, a mărturisit la vremea respectivă Gigi Becali.

ionescu-rl-tifet

STEAUA. Şi-a încercat norocul în Belgia şi în Ungaria, dar a eşuat

După ce şi-a reziliat contractul cu Steaua, nu înainte de a evolua în cîteva meciuri la Poli Iaşi, Andrei Ionescu s-a transferat la Royal Antwerp, iar apoi la Ferncvaros, dar la nici o echipă nu a rezistat mai mult de un an! Andrei Ionescu a jucat ultimul meci oficial pentru Ferencvaros în primăvara acestui an, iar de-atunci nu îşi mai găseşte o altă echipă.

p373300250-3

STEAUA. Tatăl lui nu neagă: “Cred că se va lăsa de fotbal”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, Victor Ionescu, tatăl jucătorului, a anunţat că Andrei este pe punctul de a se lăsa de fotbal. “Nu mai vreau să vorbesc despre băiatul meu, deoarece am văzut şi eu cu cît respect a fost tratat în fotbalul românesc. Andrei s-a întors în Craiova, după ce şi-a reziliat contractul în Ungaria, dar nu l-a dorit nimeni, nici măcar CS U Craiova. Pînă la urmă cred că se va lăsa de fotbal şi va intra în lumea afacerilor. Chiar nu mai vreau să discut”, a încheiat Ionescu senior.

CEAHLAUL - STEAUA, 0-2, etapa 1, sezon 2009-2010, 02.08.2009

55 de meciuri a jucat Andrei Ionescu pentru Universitatea Craiova, reuşind să marcheze 6 goluri

25 de meciuri a jucat Andrei Ionescu pentru Steaua, formaţie pentru care a marcat un singur gol

23 de meciuri a jucat Andrei Ionescu pentru Steaua II, unde a marcat 4 goluri

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: