Stiri sportive

STEAUA. Gigi se va cruci! Ce face Sănmărtean în saună!

STEAUA. Gigi Becali era înnebunit după Lucian Sănmărtean cînd mijlocaşul evolua lui FC Vaslui. Patronul Stelei a încercat timp de doi ani să-l transfere în Ghencea, însă, de fiecare dată,...
16.11.2014 | 00:05
STEAUA Gigi se va cruci Ce face Sanmartean in sauna
ADVERTISEMENT

STEAUA. Gigi Becali era înnebunit după Lucian Sănmărtean cînd mijlocaşul evolua lui FC Vaslui. Patronul Stelei a încercat timp de doi ani să-l transfere în Ghencea, însă, de fiecare dată, Adrian Porumboiu l-a declarat nepreţuit. Latifundiarul nu s-a dat bătut şi, la începutul anului, şi-a îndeplinit visul de a-l vedea pe “Magician” în tricoul roş-albastru. Gigi îl iubeşte enorm pe Lucian, pe care îl consideră “motorul” echipei. Dragostea patronului din Ghencea va creşte şi mai mult după dezvăluirile lui Adrian Porumboiu, la a cărui grupare Sănmărtean a jucat timp de patru sezoane.  

“Stătea singur în saună şi citea rugăciuni”

STEAUA. La rîndul său, Porumboiu este fan declarat al “Magicianului”. A fost alături de el şi l-a susţinut permanent. Porumboiu a rămas, însă, şocat de ritualul lui Sănmărtean de dinaintea partidelor. Ritual pe care îl păstrează şi acum la Steaua. “În timp ce colegii săi stăteau în vestiar, el era singur în saună şi citea dintr-o carte de rugăciuni. Aşa mi-a spus unul dintre maseuri. Nu am crezut şi m-am dus să mă conving. Aşa era! Stătea singur acolo şi citea rugăciuni. Cînd am văzut asta nu am mai întrebat niciodată de el. Un caracter fantastic! Chiar nu mi-a venit să cred că el citeşte rugăciuni înainte de partide”, a spus Porumboiu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Fanatism religios la Steaua!

STEAUA. Gigi Becali este cunoscut ca fiind o persoană religioasă. De altfel, patronul Stelei chiar a refuzat să transfere în Ghencea fotbalişti atei sau care au o religie diferită de a sa. De-a lungul timpului, latifundiarul a construit biserici şi a donat sume de bani la Muntele Athos. La Poarta Albă, unde ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi jumătate, Gigi este nedespărţit de cartea de rugăciuni şi, în curînd, pe piaţă va apărea “Muntele Athos, patria ortodoxiei”, creaţie marca Becali.

becali-cruce

“Gigi, oferă-i un contract pe trei sezoane!”

STEAUA. Sănmărtean se află în ultimul an de contract cu Steaua, dar pînă în prezent nu a primit nici o ofertă de prelungire. Porumboiu îl sfătuieşte pe Becali să se grăbească şi să-i ofere “Magicianului” o înţelegere generoasă. “Îl sfătuiesc pe Gigi Becali să-i facă un nou contract, pe trei sezoane. Mai poate juca lejer! Nu bea, nu fumează, soţia îl ţine din scurt, are copil… Oricum, mă bucur cînd văd că Steaua face performanţă cu jucători trecuţi pe la Vaslui. Păi Varela, Sănmărtean şi Papp sînt titulari, iar Stanciu vine tare din urmă”, a spus Porumboiu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

35 de partide a jucat Sănmărtean pentru Steaua. A reuşit şase goluri şi 16 assist-uri

37 de ani ar avea Sănmărtean dacă Becali ar urma sfatul lui Porumboiu şi i-ar prelungi contractul pe încă trei sezoane