Fotbal intern

STEAUA. Gigi l-a OFERTAT pe Petrescu. De ce EZITĂ Dan

STEAUA. Costel Gâlcă a ratat încă un obiectiv al Stelei, calificarea în primăvara Europa League, iar situaţia sa nu este tocmai de invidiat. Este al doilea obiectiv foarte important pe care...
13.12.2014 | 00:04
STEAUA Gigi la OFERTAT pe Petrescu De ce EZITA Dan
ADVERTISEMENT

STEAUA. Costel Gâlcă a ratat încă un obiectiv al Stelei, calificarea în primăvara Europa League, iar situaţia sa nu este tocmai de invidiat. Este al doilea obiectiv foarte important pe care tînărul tehnician nu-l bifează, după potul Champions League, “lăsat” celor de la Ludogoreţ la finalul lunii august. Unii ar spune că sînt chiar trei obiective ratate, dacă am contabiliza şi Supercupa, pierdută la penalty-uri în faţa celor de la Astra. În aceste condiţii, iritarea pe care Gâlcă a arătat-o la finele meciului cu Dinamo Kiev a dat de gîndit, în condiţiile în care “Costelinho” este un băiat liniştit, plat, cu un discurs liniar, fără pic de adrenalină, fără voci ridicate şi cu clasica formulare a celor care pierd “Asta e!”

Mesajul lui Gigi dinaintea meciului

STEAUA. Modul în care Gâlcă a reacţionat cînd a fost întrebat dacă-şi simte scaunul în pericol are legătură cu semnalele pe care le-a primit dinspre Gigi Becali înaintea meciului cu ucrainenii.Nu i s-a spus că va fi dat afară dacă ratează calificarea, dar i s-a transmis să-şi pună pofta-n cui de la orice achiziţie în iarnă. Acest lucru nu i-a căzut deloc bine, mai ales că el în ultimele declaraţii vorbea despre întăririle pe care le aşteaptă pentru retur. De aceea a avut şi reacţia aceea la conferinţa dinainte de meci, cînd spunea că un antrenor trebuie să fie pregătit pentru orice”, dezvăluie sursele FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

STEAUA. 1.500.000 de euro pentru “Bursuc”!

STEAUA. Gigi Becali nu e deloc încîntat de faptul că a ratat milioane de euro din competiţiile europene în acest sezon. Apropiaţii săi spun că nu a luat încă o hotărîre în privinţa viitorului lui Costel Gâlcă pe banca Stelei. Ceea ce nu-i dă pace lui Gâlcă este faptul că Becali şi-a pus colaboratorii să se intereseze de condiţiile în care s-ar putea bate palma cu Dan Petrescu. E dificil de ajuns la un acord cu Petrescu, considerat un antrenor scump, dar Becali îl are în fruntea listei de tehnicieni. Nu este prima oară cînd Gigi încearcă să-l aducă pe Petrescu. Ultima oară s-a întîmplat acum doi ani şi jumătate, în vara lui 2012, chiar înainte ca patronul să bată palma cu Laurenţiu Reghecampf. Sursele FANATIK.RO au dezvăluit oferta lui Becali pentru Dan Petrescu, ofertă refuzată atunci de antrenor:

– 300.000 de euro la semnătură

– 240.000 de euro contract anual (20.000 pe lună)

– 1.000.000 de euro bonus de intrare în grupele Ligii

Dan e încă la Doha

STEAUA. În acest moment Dan Petrescu nu este în ţară. El a refuzat orice dialog despre Steaua sau despre altă echipă, motivînd faptul că nu a rupt total legăturile cu Al Arabi Doha, club cu care a reziliat contractul zilele trecute. Nu a rupt legăturile se traduce prin faptul că încă nu şi-a încasat banii pentru care a convenit cu partea arabă. Este la Doha, alături de tot staff-ul său, şi aşteaptă să fie plătit pentru munca pe care a depus-o timp de jumătate de an (sînt informaţii că ar fi încasat banii doar pentru o lună!), dar şi despăgubirea pentru încetarea angajamentului. Unii spun că totalul se ridică undeva la 2.000.000 de euro!

ADVERTISEMENT

Împrumutul pentru blugi nereturnat?

STEAUA. Probabil că după ce-şi rezolvă problemele în Qatar, Dan Petrescu va găsi timp să răspundă şi emisarilor lui Becali. Poate fi vorba despre o ofertă valabilă din retur, dar la fel de adevărat este că Becali face deja calculele pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor şi încearcă să găsească un manager-antrenor de tipul lui Petrescu cu care să discute încă de acum strategia de transferuri pentru la vară. De ce l-a refuzat pînă acum Petrescu şi de ce l-ar refuza iar pe Gigi? Apropiaţi ai “Bursucului” povestesc o întîmplare din trecut, pe care Dan nu o uită. Îl are în prim-plan pe Gigi Becali.În 1992, pe cînd juca în Italia, la Foggia, Dan i-a dat lui Gigi un împrumut de vreo 30.000 de dolari pe care Becali nu i l-a returnat nici în ziua de azi! Era în perioada cînd Gigi făcea drumuri foarte dese în Turcia, de unde aducea marfă, în special blugi. Becali se împrumutase şi la alţii, şi la Hagi, dar parcă lui Gică i-a returnat împrumutul. Pe Dan l-a uitat! Petrescu nu l-a uitat pe Becali şi de fiecare dată cînd a fost ofertat de Gigi a refuzat, elegant. Ba că nu e pregătit, ba că nu e momentul, ba că vrea să se odihnească, spun prietenii lui Petrescu.

De ce l-ar da Gigi afară pe Gâlcă

STEAUA. Gigi Becali ar lua în calcul să renunţe la Gâlcă pentru că tehnicianul i-a adus o “gaură” în buget de minim 15 milioane de euro, prin ratarea grupelor Ligii Campionilor. În acel moment, în vară, Gigi a fost extrem de nervos, apoi s-a mai liniştit şi l-a asigurat pe Costel, în stilu-i caracteristic:Costele, tată, asta a fost. Am avut ghinion în minutul 90 la Sofia, mergem mai departe. Păcat, dar trebuia să-i scoatem pe bulgarii ăştia. După ce a văzut componenţa grupei de Europa League, Gigi şi-a făcut calculele pentru o calificare în primăvara europeană. Financiar, un plus de circa 2.000.000 de euro. Gâlcă a ratat şi acest pot. Şi mai este un lucru care nu-i este pe plac patronului. Faptul că tehnicianul nu reuşeşte să se impună tot timpul în faţa jucătorilor. Îl simte moale, uneori morocănos, chiar nemulţumit.

ADVERTISEMENT

De ce ar merge tot pe mîna lui Costel

STEAUA. Există şi varianta ca Becali să continue cu Costel Gâlcă şi în sezonul de primăvară. Iată 5 motive pentru care “Costelinho” şi-ar putea duce la bun sfîrşit contractul care-i expiră în vară:

1. este un tehnician ieftin, care a încasat 50.000 de euro la semnătură şi are un salariu de 5.000 de euro lunar

ADVERTISEMENT

2. este ascultător, de fiecare dată cînd Becali avea anumite doleanţe vizavi de echipă, Gâlcă nu l-a refuzat, dezvăluie surse din vestiar

3. are susţinere puternică din partea lui Anghel Iordănescu, pe care Becali îl ascultă, aşa cum s-a întîmplat şi în vară cînd Puiu l-a propus şi Gigi l-a acceptat deşi nu-l cunoştea

4. titlul este ca şi cîştigat, indiferent că pe bancă ar fi Gâlcă sau ar fi adus alt antrenor, iar campionatul este singurul obiectiv care-l mai interesează pe patron pentru partea a doua a sezonului

5. Becali nu are o variantă certă de înlocuire a lui Costel, ci doar intenţii, cum este şi cea cu Dan Petrescu

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

ADVERTISEMENT