Fotbal intern

Steaua. Chipciu: “Au fost mai multe cazuri când dărâmam hotelul!”

Alexandru Chipciu, fostul căpitan al FC Steaua Bucureşti, a ajuns la Anderlecht în vara anului trecut, dar nu a uitat de fosta lui echipă....
16.03.2017 | 09:16
Steaua Chipciu Au fost mai multe cazuri cand daramam hotelul

Alexandru Chipciu, fostul căpitan al FC Steaua Bucureşti, a ajuns la Anderlecht în vara anului trecut, dar nu a uitat de fosta lui echipă.

Mijlocaşul a comentat în legătură cu ultimele întâmplări din jurul echipei pregătite de Laurenţiu Reghecampf şi îl susţine pe Mihai Stoica, despre care susţine că nu este prieten cu alcoolul.

Totodată, Chipciu a povestit un episod petrecut în Copenhaga după ce Steaua s-a calificat în primăvara Europa League.

“Acum e probabil un moment mai delicat pentru Reghecampf, dar ar fi o greşeală să apelăm la comparaţii între cele două perioade. Atunci eram un grup formidabil, la unul dintre meciurile primei reprezentative cu Olanda am jucat 8-9 oameni din cei care am eliminat Ajax. Naţionala însemna Steaua, practic! Acum, fanii nici măcar nu mai vin la meciuri. Cum să joci un derby cu Dinamo fără să ai suporteri lângă tine, în tribună? Ăla nu mai e derby! Spun asta pentru că publicul a avut înainte o contribuţie fantastică la rezultatele noastre.

Steaua are cel mai bun lot, însă evenimentele din jurul echipei fac mult rău. Pe Meme l-am văzut foarte rar să consume alcool. Cred că s-a exagerat cu acel episod. Sigur, are şi el defecte, ca orice alt om, cu băutura chiar nu e cazul. Pune multă pasiune, nu e un om pe care să nu-l intereseze, fiindcă aşa s-ar traduce acel moment: că au băut şi nu le-a mai păsat de Steaua. Cine ştie cum a fost conjunctura, mi se pare depăşit să spui că Steaua nu mai joacă din cauza acelui episod. Au fost mai multe cazuri la Steaua când am dărâmat hotelul.

La Copenhaga, în decembrie 2012, după ce ne-am calificat în primăvara Europa League şi am jucat apoi cu Ajax şi Chelsea. Am stat, am cântat, am mâncat cu toţii, erau şi soţiile acolo, mai spre dimineaţă Nikolici şi Matei se plimbau prin hotel cu căruciorul cu rufe! OK, la bucurie e normal să fii expansiv. Dar repet: nu cred în povestea cu Meme”, a spus Chipciu pentru gsp.

“Am avut nişte contre tari cu Tătăruşanu, Pintilii şi Chiricheş!”

Alexandru Chipciu a recunoscut că a avut mai multe contre cu ceilalţi coechipieri în timpul meciurilor pe care Steaua le disputa contra FC Dinamo Bucureşti şi a explicat cum tăria debry-ul împotriva rivalei din Capitală.

…despre un moment neştiut de la derby cu Dinamo: “A fost un meci în care rivalii ne conduceau la pauză cu 1-0. Ei erau ca şi acum, pe locurile 4-5. Îi dominaserăm, dar au deschis scorul. Mă enervasem, pentru că discutasem şi înaintea partidei că n-au cum să ne bată. Eram mai buni. La 0-1, în cabină, am avut nişte contre tari cu Tătăruşanu, cu Pintilii, cu Chiri. Toţi îmi zicau: “Eşti nebun, băi Rocky!”. Dar aşa trăiam eu meciul. Dacă pierdeam cu Dinamo nu exista nimic să mă facă fericit. Chiar dacă luam titlul şi făceam un parcurs bun în cupele europene, lipsea ceva din peisaj fără o victorie în faţa rivalului numărul 1 din ţară.”

“Alibec e atacantul de care Steaua are nevoie!”

Denis Alibec a ajuns la FC Steaua Bucureşti în pauza competiţională din iarnă, iar Alexandru Chicpiu consideră că vicecampioana României a dat lovitura în momentul în care l-a transferat pe atacant, dar le transmite oficialilor Stelei să-i ofere timp pentru a-şi intra în ritm.

…despre Alibec: “Nu l-am urmărit foarte mult şi nu-mi place, în general, să-mi dau cu părerea despre un singur jucător, fiindcă toată echipa contează. Crec că e atacantul de care Steaua avea nevoie şi va ajuta mult în perioada următoare. Trebuie să aibă însă parte de un pic de linişte ca să-şi poată intra în ritmul de la Astra. Sigur, la Steaua n-o să fie niciodată răbdare. Media e omniprezentă, antrenorul e inflamat, preşedintele la fel, patronul e mai vorbăreţ, se pune mare presiune pe umerii lui. Şi la Andelrecht e o pesiune imensă, se pun întrebări şi dacă faci un egal în deplasare după 7 victorii consecutive, de se întâmplă?, de ce n-a marcat X?, dar lucrurile funcţionează într-o altă logică decât în România.”

…despre lupta pentru titlu: “Viitorul joacă excelent, n-are parte de aceeaşi presiune ca Steaua, care va avea o viaţă grea în play-off. Sigur, sper ca Steaua să ia titlul, însă Hagi, pentru tot ce a făcut şi pentru caracterul lui, merită pe deplin ceea ce i se întâmplă, adică să se bată la campionat. A pus mult suflet în proiect, promovează tineri, are un ochi fantastic la jucători. Mă uitam că i-a luat de la Chiajna pe Roşu şi pe Purece, pe Morar de la ASA şi toţi evolează foarte bine la Viitorul. E o artă să selectezi fotbalişti care nu erau interesanţi pentru alţii, dar cu ei să fii pe primul loc atât de multă vreme”, a spus Chipciu.

2.500.000 de euro este cota lui Chipciu, conform transfermarkt