Stiri sportive

Pentru cîţi bani a ajuns DINU PREŞ şi cît ia Duckadam

Cornel Dinu şi Helmuth Duckadam sînt oamenii care încă mai păstrează vie istoria meciurilor tari dintre Steaua şi Dinamo. La decenii distanţă de marile lor performanţe ca...
03.03.2014 | 00:18
Pentru citi bani a ajuns DINU PRES si cit ia Duckadam

Cornel Dinu şi Helmuth Duckadam sînt oamenii care încă mai păstrează vie istoria meciurilor tari dintre Steaua şi Dinamo. La decenii distanţă de marile lor performanţe ca jucători, FANATIK.RO vă propune o paralelă a felului în care cele două cluburi îi tratează cei doi oameni-simbol.  

Duckadam, plătit pentru a fi imaginea Stelei

Eroul de la Sevilla a fost cooptat în conducerea din Ghencea în vara lui 2010, pe postul de director de imagine al clubului. Concret, Gigi Becali a considerat că Duckadam este cea mai bună opţiune să reprezinte Steaua în mass-media, datorită notorietăţii şi a imaginii pe care şi-a construit-o la mijlocul anilor ’80, atunci cînd, după ce a apărat patru lovituri de la 11 metri în faţa Barcelonei, a ridicat deasupra capului cel mai important trofeu intercluburi din lume, Cupa Campionilor. Patronul clubului din Ghencea a avut grijă şi de confortul financiar al fostului portar, căruia i-a asigurat de la început o remuneraţie lunară de aproximativ 3.000 de euro, pe care are grijă să i-o achite chiar dacă se află în spatele gratiilor.

Dinu “tace” pentru 6.000 de lei pe lună!

De partea cealaltă, Cornel Dinu are un statut din ce în ce mai insignifiant în cadrul clubului pe care l-a slujit cu devotament timp de 23 de ani, ca jucător şi antrenor. “Procurorul” a fost unul dintre principalii contestatari ai lui Ionuţ Negoiţă, în urmă cu un an, atunci cînd omul de afaceri a devenit patron la Dinamo. Situaţia s-a schimbat radical însă în vară, atunci cînd “Procurorul” ajunsese la final de contract cu gruparea din Ştefan cel Mare. Cornel Dinu mai avea de recuperat aproximativ 30.000 de lei, iar conducerea i-a propus ca datoria să-i fie eşalonată pe parcursul a zece luni! Mai mult, noul contract al lui Dinu prevede un salariu de numai 2400 de lei lunar, astfel că în acest moment “Procurorul” încasează aproape 60 de milioane de lei vechi pe lună. Adică 24 din salariu şi circa 30 din restanţe!

Situaţia l-a determinat pe Dinu să nu mai atace actuala conducere! Dimpotrivă, “Procurorul” şi-a schimbat radical discursul faţă de Ionuţ Negoiţă. A devenit un “preş”, spun oameni din club, ca să nu piardă şi aceste “firimituri”. Dacă în trecut era una dintre cele mai importante voci din club, Dinu a preferat în ultimul timp tăcerea! Mai ales că nu-l mai bagă nimeni în seamă, nici măcar pentru o părere!

80 de partide a susţinut Duckadam în tricoul Stelei în prima divizie, în intervalul 1982 – 1986

1 titlu şi 2 Cupe ale României a cucerit fostul portar alături de echipa din Ghencea

454 de meciuri şi 53 de goluri pentru Dinamo în prima divizie a contabilizat Cornel Dinu între 1966 şi 1983

11 trofee a cucerit “Procurorul” alături de Dinamo: 7 titluri (şase ca jucător şi unul ca antrenor) şi 4 Cupe (două ca fotbalist şi două ca tehnician)